Veteriner Hekimlerden MGC’ne Ziyaret
Gündem, 17 Aralık 2021 10:06Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar, kendilerini ağırladıkları için cemiyet Başkanı Vahap Güner ve cemiyet yönetimine teşekkür etti. Koşar; "Milletimizi haberdar eden basın mensuplarımızın bu dönemde önemleri bir kat daha arttı. Bizim mesleğimize gelince, bizim mesleğimizde Covid hastalığıyla birlikte veteriner hekimlerin önemi daha da artmıştır. Dünyadaki sağlık konsepti tek sağlık sistemi üzerine kurulmuştur. Onun için salgın hastalıklarda özellikle hayvanlarda veteriner hekimlikte koruyucu hekimlik insanların sağlığı için büyük bir önem taşır. Nedeni ise koruyucu hekimlik tedaviden daha ucuza mal olduğu için. Bunun yanında hayvanlardan insanlara geçen 200'e yakın hastalık var. Bunların önlenmesi açısından veteriner hekimlik büyük bir önem taşımaktadır. Hayvanlarda en belirgin hastalıklar kuduz, burusella, kuş gribi, Örneğin kuş gribinde endişe şuydu, insana geçtikten sonra insana bulaşmamasıydı. Aslında covid -19'unda kökeni hayvanlardan geçmesi. Burada görülen Sars hastalığı da hayvanlardan geçen hastalıklar. " dedi.
"KESİM" İDDİALARINI SORDU
Ziyaret için teşekkürlerini sunan MGC başkanı Vahap Güner 'de artan yem maliyetlerinden kaynaklı yetiştiricilerin dişi hayvanları kesime yollandığı iddialarını sordu. Güner; "Veteriner hekimleri odasının cemiyetimizi ziyaret etmesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Özelliklede hayvancılık konusunda da, salgınları önleme noktasında önemleri büyük. Başkanımıza şunu sormak istiyoruz, Ciddi anlamda özellikle kasaplardan gelip bize söylenen, besi hayvanlarının beslenme maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı kesime gittiği ifade ediliyor. Bununla ilgili kendilerinin bir bilgi varsa öğrenebilirsek memnun oluruz" diye konuştu.
"KAÇAK KESİM OLABİLİR"
Besi hayvanlarının özellikle kış mevsimlerinde kesim yapılmasının Tarım Bakanlığınca yasaklandığını kaydeden Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Koşar; "Bakanlığımızın dişi hayvanların kesilmemesi ile ilgili bir talimatları var. Özellikle kış mevsiminde dişi hayvanların kesilmemesi gerekiyor. O yönetmelik doğrultusunda tedavi edilecekse tedavi, tedavi edilmeyecekse dişi hayvanlarda veteriner hekimlerinin raporları doğrultusunda kesilebilir. Onun dışında, 'Ben bunu besleyemiyorum' bahaneleriyle kesildiğini zannetmiyorum. Ancak kaçak kesimlerle ilgili bir durum söz konusu. Kaçak olarak kesim yapılıyor olabilir. Bununda yakalanması halinde idari para cezası ver yargı cezası var" diye konuştu.
"PANDEMİDE VATANDAŞ EV HAYVANLARINA YÖNELDİ"
Malatya'da veteriner sayısına da yanıt veren Koşar; "Malatya'da resmi dairelerde çalışanlarla beraber 153 tane veteriner hekim olarak görev yapmakta. Bunlardan 82 tanesi serbest olarak görev yapmaktadır. Burada serbest çalışanlar büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarıyla besi hayvanlarıyla uğraşanlar var, kedi, köpek gibi hayvanlarla uğraşanlar var. Pandemi öneminde kapalı kalınan dönemlerde özellikle ev hayvanlarına yönelik ilgi bayağı arttı." İfadelerini kullandı.
Gündem, 17 Aralık 2021 10:06
Yorumlar (0)
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
