Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Gündem, 03 Haziran 2026 12:27
Depremde ağır yıkım yaşayan Doğanşehir’de yeniden yapılanma sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Bayram, TOKİ konutları, köy evleri ve belediye hizmetleriyle ilçenin modern bir kimliğe kavuştuğunu söyledi.
Malatya’nın depremden en ağır etkilenen ilçeleri arasında yer alan Doğanşehir’de yeniden yapılanma çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Tüm Anadolu Gazeteciler Derneği heyeti, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ı ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tüm Anadolu Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Kazım Erayabakan, yönetim kurulu üyeleri Erol Gül ve Ali Ekber Kaya ile Uluslararası Diriliş Hareketi Genel Başkanı Mehmet Zafer, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ı makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Doğanşehir’de yürütülen yeniden inşa ve toparlanma süreci ele alındı. İlçede devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Bayram, devlet destekli projeler ve belediye hizmetleriyle Doğanşehir’in kısa sürede yeniden ayağa kalktığını ifade etti.
Başkan Bayram, özellikle TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlar ile köy evlerinin ilçenin çehresini değiştirdiğini belirterek, vatandaşların daha güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
“Doğanşehir kısa sürede toparlanma sürecine girmiştir” diyen Bayram, şu ifadeleri kullandı: “Belediye olarak tüm imkanlarımızı halkımızın huzuru, refahı ve konforlu bir yaşam sürdürebilmesi için seferber etmiş durumdayız. Halkımızla ve muhtarlarımızla tam bir dayanışma içerisindeyiz. Burası bizim yaşam alanımız. Tarihsel geçmişimizi yeniden ayağa kaldırmak ve geleceğimizi inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette eksik kalan noktalar vardır ancak zaman içerisinde bunları da tamamlayarak modern bir Doğanşehir’i hep birlikte oluşturacağız.”
Ziyarette konuşan Tüm Anadolu Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Kazım Erayabakan ise Doğanşehir’de yürütülen hizmetleri yakından takip ettiklerini belirterek Belediye Başkanı Mehmet Bayram’a çalışmalarından dolayı plaket takdim ettiklerini söyledi.
Doğanşehir’in Malatya’nın en önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Erayabakan, “Deprem sonrası adeta haritadan silinme noktasına gelen ilçemiz devletimizin güçlü desteğiyle yeniden ayağa kaldırıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Bayram, gece gündüz demeden ilçesi için çalışan bir isimdir. Yapılan hizmetleri takdir ediyor, Doğanşehir’e kazandıracağı yeni projelerde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeniden yapılanma süreciyle birlikte Doğanşehir’de sosyal yaşam alanları, altyapı hizmetleri ve konut projelerinin de hız kazanması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Gündem, 03 Haziran 2026 12:27
Yorumlar (0)
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Sultansuyu Barajı'nda Boğulma Vakası: 32 Yaşındaki Şahıs Ekiplerin Çalışmasıyla Sudan Çıkarıldı.
Sıcak Hava Hayatı Zorlaştırdı: Malatya'da Serinlik Arayışı Başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Coşkuyla Anıldı.
Yeşiltepe'nin Geleceğine Yatırım: Başkan Er Çalışmaları Yerinde Takip Etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Meclisinde Önemli Kararlar Alındı.
Vali Seddar Yavuz: “15 Temmuz, Milletimizin Destansı Direnişinin Adıdır.
Ruhsatsız Silahlara Geçit Yok: Malatya'da 7 Gözaltı
Malatya'da Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 9 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Emlak Konut TIR'ı Yolu Kapattı İddiası: Esnaf Tepkili, İş Yerlerine Ulaşım Aksadı.
CHP Malatya İl Başkanlığı'ndan Dikkat Çeken Açıklama: "Şeffaflıktan Taviz Vermeyeceğiz"
Millet Direndi, Basın Konuştu: 15 Temmuz'un İlk Yayını Tarihe Damga Vurdu.
Haber Başlığı: Malatya'da Silah Teşhirine Büyük Darbe: 56 Şüpheli Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandı.
15 Temmuz'un Kahramanlık Destanı: Malatya'da Millet İradesi Tarih Yazdı.
CHP’ye 43 Yıllık Emek Veren Yusuf Durmaz'dan Birlik ve Saygı Çağrısı
Akçadağ Devlet Hastanesi'nde Dikkat Çeken İddialar: Personel Üzerinde Baskı mı Uygulanıyor?
Sadıkoğlu: "Güçlü Marka, Güçlü İhracat Demektir.
Malatya'da Kayısı Şöleni Başlıyor: Festival ve Fuar Kapılarını Açıyor.
Yeşilyurt'ta 15 Temmuz Coşkusu: Al Bayraklar Birlik ve Beraberliğin Simgesi Oldu.
