Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
Eğitim, 09 Haziran 2026 07:26
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından 'Sanatla Buluşan Kültürler' temalı Uluslararası Öğrenciler Karma Sergisinin açılışına katıldı.
İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) iş birliğiyle düzenlenen sanat atölyelerinde bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda farklı ülkelerden gelen 40 uluslararası öğrenci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde seramik, ahşap yakma, ebru, karakalem ve Hüsn-i Hat branşlarında görev yapan usta öğreticilerden dört hafta süren uygulamalı atölye çalışmalarında eğitim aldı.
Türk kültürünü ve geleneksel sanatlarını yakından tanıma imkânı yakalayan uluslararası öğrenciler, farklı kültürlerin bir araya gelmesine ve kültürel etkileşimin güçlenmesine katkı sundu. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında kurulan bu anlamlı iş birliği, yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanındaki imkânlarının uluslararası öğrencilerle buluşturulmasına örnek teşkil etti.
Dört haftalık yoğun ve verimli atölye sürecinin sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan70 eser, “Sanatla Buluşan Kültürler” temasıyla Uluslararası Öğrenciler Karma Sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, uluslararası öğrencilerin belediyeyle yapılan iş birliği kapsamında MABESEM kurslarında aldıkları eğitimler sonucunda ortaya koydukları eserlerin yer aldığı bir sergi oluşturulduğunu ifade etti. Başkan Er, "Uluslararası öğrencilerimizin her birinin, gelecekte ülkelerimiz arasında dostluk köprüleri kuracak birer gönül elçisi, birer kültür temsilcisi olacağını unutmamalıyız. Bu gençler yalnızca farklı ülkelerden gelen öğrenciler değil; aynı zamanda gönül coğrafyamızın evlatlarıdır.
Zaman zaman mezun olduktan sonra kendi ülkelerine dönen öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Onların önemli görevlerde bulunduğunu, başarılı çalışmalara imza attığını ve ülkelerinde söz sahibi konumlara geldiğini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu durum, bugün kurduğumuz ilişkilerin ve verdiğimiz desteğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu nedenle ülkemizde ne kadar fazla uluslararası öğrenciyi ağırlayabilir, onların eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sunabilirsek; hem gençlerimiz hem de ülkemiz adına o kadar önemli bir kazanım elde etmiş oluruz" diye konuştu.
Uluslararası öğrencilere yönelik önemli çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Başkan Er, "Türkiye, gönül coğrafyamızın birçok noktasında önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların kalıcı dostluklara dönüşmesinde uluslararası öğrencilerimizin çok değerli katkıları bulunuyor. Bu yönüyle onların varlığını son derece kıymetli buluyor, bu iş birliklerini daha da geliştirmeyi önemsiyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz serginin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrencimizin katılımıyla, daha zengin eserlerle ve daha geniş organizasyonlarla bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Eğitim, 09 Haziran 2026 07:26
Yorumlar (0)
Bakan Kurum: "Malatya İçin Gösterdiğiniz Birlik ve Gayret Takdire Şayan.
Malatya'da Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 2 Milyar 871 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi, 16 Tutuklama.
Malatya’da Siyasi Hareket Büyüyor! 826 Kişiyle Başladı, Üye Sayısı Binleri Aştı.
TİMBİR Malatya Temsilcisi Yılmaz: "Bilgi Kirliliğine Karşı Mücadelemiz Sürecek.
24 Temmuz Bir Kutlama Değil, Basın Özgürlüğü İçin Verilen Mücadelenin Adıdır.
Malatya Alarmı! Uzman İsim 6.8 Büyüklüğünde Deprem Riskine Dikkat Çekti.
Burhan Kılıç'tan Basın Vurgusu: "Gazetecilerin Yanında Olmak Hepimizin Görevidir.
Yeşilyurt’a Dev Yaşam Projesi: Beylerderesi Yaşam Vadisi Yükseliyor.
Vali Yavuz: "Özgür ve Sorumlu Basın, Güçlü Demokrasinin Teminatıdır.
Başkan Taşkın: "Ortak Akılla Battalgazi'yi Geleceğe Taşıyoruz.
24 Temmuz'da Basın Özgürlüğü Vurgusu: "Gazetecilik Zor Günlerden Geçiyor.
Malatya'da Korkutan Deprem! Akçadağ'da 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı.
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
