Yeşilyurt Belediyesi Gedik Oba Çadırında ‘Miraç Kandili Özel Programı’ Düzenlendi
Gündem, 28 Şubat 2022 23:27“Miraç Gecesinin İlahi Feyzi ve Bereketinden Hep Birlikte Faydalanalım”
Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Belediyesi Gedik Oba Çadırında gerçekleşen Miraç Kandili Özel Programında Kuran-ı Kerim Tilaveti okunup, dualar edildi.
Miraç Kandili için düzenlenen programa; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar, Battalgazi Belediye Başkanının eşi Yıldız Güder, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti kadın Mahalle Temsilcileri ile kadın Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.
Düzenlenen programdan dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, “Miraç Kandili'ne bir kez daha erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İnanç dünyamızda vazgeçilmez bir yere sahip olan Miraç Kandili'ni en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir. Savaşlar, salgın hastalıklar, doğal afetler gibi olaylarla karşılaştığımız bir dönemde Miraç gecesini adeta bir fırsat bilerek Cenab-ı Allah’a bizleri aydınlığa, feraha çıkarmasını yürekten dilemeli ülkemiz ve milletimiz için dua etmeliyiz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi her daim güçlü kılsın, Miraç Kandilini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, Miracın İslam Âlemi için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu bir gece olduğunu ifade ederken şunları söyledi; “ Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze ve bu güzel organizasyonun hayata geçmesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çok özel ve anlamlı bir süreçten geçiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz hafta; Receb ayının 26. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Peygamber Efendimizin(sav) Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesinin yıl dönümü olan ‘Miraç Kandili’dir. Peygamber Efendimizin(sav), Yüce Allah'ın huzuruna kabul edilişini temsil eden İsra ve Miraç mucizesi, bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan dereceden nice üst derecelere ulaşabileceğini göstermektedir. Miraç bir yükseliştir, Resulullahın(sav) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir ufuktur. Müslümanlığın dönüm noktalarından olan Miraç Mucizesi, Kuran-ı Kerim’ de yer almaktadır. Cenab-ı Allah bu ulvi ve özel gece vesilesiyle bazı emir ve yasaklarını Peygamber Efendimiz aracılığıyla kullarına aktarıyor.Mübarek Ramazan Ayına ise çok az bir zaman kaldı, bunun da heyecanını yaşıyoruz. Miraç bizlere mübarek Ramazan-ı Şerif´i müjdeliyor. Bugün bizlere düşen temel görev; miracın ruhu, manası ve hikmeti üzerine yeniden düşünmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandilinin bütün insanlığa rahmet ve bereket, dünyamıza huzur getirmesini Yüce Allah’tan temenni eder, ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandili'ni en kalbi duygularımla kutluyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra programdan ayrılırken, etkinliğe katılan bayanlar tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar okunup, Miraç Kandilinin önemi üzerine sohbetler yapıldı.
Gündem, 28 Şubat 2022 23:27
Yorumlar (0)
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.
Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.
Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
