Keskin, “Akaryakıtta tek çözüm devletin KDV ve ÖTV‘den Vazgeçmesidir”
Gündem, 23 Mart 2022 14:06Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 12 aylık sürede benzine yüzde 177, motorine ise yüzde 240 oranında artış geldiğini belirterek, “Akaryakıttaki artış sadece taşıma yapan taksiciyi, minibüsçüyü, servisçiyi, kamyoncuyu, otobüsçüyü değil, tüm sektörleri olumsuz etkiliyor.
Akaryakıt zamlarına karşı tek çözüm devletin KDV ve ÖTV‘den vazgeçmesidir. Şuanda taşımacılık sektörü akaryakıt maliyetini bile karşılayamaz durumdadır.” dedi.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrası artık işin içinden çıkılmaz hale gelindi. Geçtiğimiz yıl, 12 ay önce 23 Mart 2021’de 7,23 TL olan Benzin yüzde 177 artışla 23 Mart 2022’de 20,02 TL’ye yükselmiştir. 23 Mart 2021’de 6,61 TL olan Motorin 23 Mart 2022’de yüzde 240 artışla 22,51 TL’ye seviyesine yükselmiştir. 23 Mart 2021’de 4,13 TL olan LPG 23 Mart 2022’de yüzde 170 artışla 11,15 TL’ye çıkmıştır. Sadece son 3 ayda benzine yüzde 52, motorine yüzde 74 ve LPG’ye yüzde 23 zam gelmiştir. Bu artış ile ekonominin can damarı olan taşımacılık sektörünün ayakta durması, hizmet üretmesi mümkün değildir. Şu anda taksici, servisçi, minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, tırcı sadece akaryakıt maliyetini bile karşılayamaz duruma geldi. Başta kamyoncu ve nakliyeci esnafımız olmak üzere Taşıma sektörünün diğer zorunlu giderleri de hesaplandığında ortaya çok büyük bir sıkıntı çıkmaktadır. Akaryakıt fiyatları konusunda eşi benzeri görülmemiş dönemden geçiliyor. Bunun için tek çözüm akaryakıttaki yüzde 18 KDV ve ÖTV‘den vazgeçmek yada KVD ve ÖTV oranlarında indirim yapmak olacaktır. Akaryakıt fiyatları nedeniyle ekonomide yaşanan daralma için acil çözüm şart olmuştur. Taşıma sektörünün nefes alabilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda çözüm ve destek bekliyoruz.” dedi.
Keskin, “Eğer yollarda teker dönüyorsa ekonomi işliyor, üretim yapılıyor demektir. Malatya’dan İstanbul’a giden bir kamyonun ortalama deposu 10 bin TL’ye dolmaktadır. Şu anda bir kamyonun İstanbul’a gidiş maliyeti zorunlu giderler hariç ortalama 13 bin ile 15 bin TL tutarında, gidiş-geliş maliyeti sadece 26-30 bin TL arasında. Şu anda bir yolcu otobüsünün Ankara maliyeti 11 bin TL, İstanbul maliyeti 18 bin TL. Bu şartlarda bu yükün altında nasıl kalkacağız? Şu anda yakıt maliyetini çıkarmakta zorlanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.
Gündem, 23 Mart 2022 14:06
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
