Yeşilyurt Belediyesi İle Genç Memur-Sen Şube Başkanlığı ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesini Hayata Geçirdi
Gündem, 21 Nisan 2022 02:19“ Bir Bilenle Bilge Nesil Projesiyle Kitap Okumayı Teşvik Ediyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Genç Memur-Sen Şube Başkanlığıyla ortaklaşa başlattığımız ve ilçemizdeki 15 Okuldan 400 öğrencimizin katıldığı ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projemizle öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz.” diye konuştu.
Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak hizmetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi ile Genç Memur-Sen Şubesi işbirliği ile yürütülen "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi kapsamında Yeşilyurt’ta ki 15 okuldan 400 öğrenciye belirlenen 3 kitap dağıtımı yapıldı.
Projeye katılan öğrenciler okudukları kitaplarla ilgili kompozisyon hazırlarken, öğretmenlerden oluşan değerlendirme kurulu tarafından yapılacak incelemelerin ardından dereceye giren öğrencilere 31 Mayıs’ta Şair-Yazar Hayati İnanç’ın katılacağı törende ödülleri takdim edilecek.
Projeye katılan okullar arasında yer alan Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesinde düzenlenen kitap dağıtım programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Genç Memur-Sen Şube Başkanı Oğuzhan Önver, Okul İdarecileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi ile Genç Memur-Sen Şubesi işbirliği ile yürütülen "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinde yer almaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan İlhan, Yeşilyurt’u eğitim ve gençlik yatırımlarında başarılı bir seviyeye ulaştıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın göreve geldiği günden bugüne kadar ki hizmetlerini takdirle karşıladıklarını söyledi.
"Bir Bilenle Bilge Nesil" Projesine ciddi destekler sağlayan Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Oğuzhan Önver, temel hedeflerinin geleceğe yön verecek, adil ve yaşanılabilir bir dünya için her alanda mücadele edecek şuurlu bir nesli inşa etmek olduğunu ifade ederken, proje sonunda dereceye girecek öğrencilere 31 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle hediyelerini takdim edeceklerini söyledi.
Kitap okumanın önemine dikkat çekmek, öğrencileri kitap okumaya teşvik edecek güzel bir projenin Yeşilyurt’ta hayata geçmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise, Yeşilyurt’un eğitim seviyesinin yükselmesine vesile olan eğitim yatırımlarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Kitap dağıtım programı kapsamında düzenlenen ‘Kariyer Söyleşisi’ etkinliğinde gençlerle sohbet ederek, kitap okumanın önemini anlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2019 ile 2022 yılları arasında hayata geçirdikleri eğitim yatırımları ve projeleriyle Yeşilyurt’u eğitim hizmetlerinde layık olduğu konuma ulaştırdıklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitim hizmetlerine çok büyük destekler sağladıklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Gençler bizim her şeyimizdir. Geleceğimiz, umudumuz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç neslimizi asla ihmal etmiyoruz. Yeşilyurt’umuzu bir yandan fiziksel yatırımlarla modern ve yaşam standartı yüksek bir ilçe konumuna ulaştırırken diğer taraftan sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve eğitim hizmetlerimizle fiziksel belediyecilik hizmetlerimizi taçlandırmış oluyoruz. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi şartlarda okuması, spor yapması, zamanını faydalı geçirmesi ve kendisini geleceğe en iyi şekilde hazırlaması için çok güzel yatırımlar ve hizmetler sunuyoruz. İlçemizin farklı bölgelerinde açtığımız Millet Kıraathanelerimiz, Yeşilkonaklarımız, Gençlik Merkezlerimiz ve Kültür Merkezlerimiz sayesinde gençlerimizi daha fazla kitap okumaya, araştırmaya
ve farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine destek oluyoruz. Gençlik Merkezlerimizde kamu ve kurumlarımızla işbirliği halinde üç yılda 6 bin 100’e yakın gencimizin yararlandığı 340’a yakın sanatsal, kültürel ve eğitim kursuna ev sahipliği yaparak büyük bir başarının altına imza attık. Gelecek hedefleri olan, özgüveni yüksek, teknolojiyi ve bilimi takip eden, farklı diller öğrenip dünyadaki gelişmeleri anında takip eden bir gençlik için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biz gençlerimizden çok umutluyuz, onların öncelikle milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven bireyler olmalarını önemserken, farklı alanlarda yeteneklerini geliştirmeleri içinde eğitim mekanlarımızın ve spor sahalarımızın sayısını hızla artırmaktayız.Bölgesinde en fazla eğitim merkezi ve spor sahasına sahip bir ilçeyiz, bu yatırımların hepsi gençlerimizin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunmak içindir. Herkesin bir yeteneği ve özelliği vardır, bu yeteneği ortaya çıkarmak için de mücadele edilmesi ve çaba gösterilmesi lazımdır. Hizmete sunduğumuz spor sahalarımızla gençlerimizin yeteneklerinin ön plana çıkartılmasına ciddi destekler sağlıyoruz.” dedi.
Kitap okumanın başarılı ve kaliteli hayatın anahtarı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Tabii ki kitap okumakta başarının anahtarıdır, okumayan insan hiçbir zaman başarılı olamaz, kendisini ifade edemez ve belirlediği hedefe ulaşamaz. Belediye olarak gençlerimize en güzel ve en doğru yolu göstermek içinde eğitim hizmetlerimize her gün bir yenisini ekleyerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Gençlerimizden ricamız; kentimizde ki ve ilçemizdeki kültür ve sanat merkezlerine mutlaka gidin etkinliklere katılın, modern spor sahalarımızdan mutlaka yararlanın. Bir yandan ders çalışırken diğer taraftan sosyal yönünüzü güçlü tutun, sosyal medya ve internet bağımlısı olmaktan mutlaka kaçının ve yeteneklerinizin farkına varın, farklı olmak için çabalayın. Genç Memur-Sen ile işbirliğinde başlattığımız bu projemizin temel gayesi de öğrencilerimizi daha fazla kitapla buluşturup okumaya teşvik etmektir. Proje sonunda dereceye girecek olan öğrencilerimize hediyelerimiz olacak ancak en büyük hediye sizlerin okuduğunuz kitaplardan çıkardınız dersler ve notlardır. Siz okuyarak, yeni bilgiler öğrenerek aslında en büyük hediyeyi almış oluyorsunuz. Eğitim hayatınızda hepinize sonsuz başarılar diliyorum, projeye destek sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Öğrencilerin tüm sorularına içtenlikle yanıt veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kitap dağıtımından sonra öğrencilerle selfie (özçekim) yaptı.
Gündem, 21 Nisan 2022 02:19
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
