350 Yıllık Tarihi Aşağıköy Hacı Bekir Caminin Restorasyonunu Tamamladı
Kültür Sanat, 05 Mayıs 2022 14:10Yeşilyurt Belediyesi, 350 Yıllık Tarihi Aşağıköy Hacı Bekir Caminin Restorasyonunu Tamamladı
“350 Yıllık Aşağıköy Hacı Bekir Camimizi Aslına Uygun Restore Ettik”
Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel hazinelerini teker teker ön plana çıkarmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Aşağıköy mahallesinde 350 yıllık tarihe bir geçmişe sahip Hacı Bekir Camiyi restore ederek yeniden ibadete açtı.
Göreve geldiği günden bugüne kadar Yeşilyurt’un tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerinin hak ettiği değere kavuşmasına yönelik önemli projeleri hayata geçiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 350 yıllık köklü bir geçmiş sahip olan Yeşilyurt’un tarihi yapılarından Aşağıköy Mahallesinde ki Hacı Bekir Caminin tamamlanan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Yeşilyurt’ta ki ecdat yadigârı tarihi eserleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 1.600’lü yıllarda temeli atılan Yeşilyurt’un tarihi eserlerinden Aşağıköy Hacı Bekir Camiyi aslına uygun olarak restore ederek yeniden ibadete açtıklarını söyledi.
Tarihi değerlerin korunması, muhafaza edilmesi ve gelecek kuşaklara taşınmasına çok büyük önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Köklü bir tarihe geçmişe sahip Yeşilyurt’umuz birçok kavime ve medeniyete ev sahipliği yapmış; havası, suyu ve verimli topraklarıyla müstesna ve özel bir ilçedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizin farklı bölgelerindeki ecdat yadigarı tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere ulaşmasına çok büyük önem verdik. Tarih, kültür ve gastronomi kenti olarak tarif ettiğimiz Yeşilyurt’umuzun tarihi ve kültürel hazinelerini gerek tescil süreçlerinin tamamlanmasıyla gerekse de ilgili kurumlardan izinlerinin alınmasıyla başlattığımız restorasyon projeleriyle hak ettiği değere kavuşmasına büyük bir ayrıcalık gösteriyoruz. Geçmişten bugüne kadar gelen tarihi yerlerimizi, camilerimizi, köprülerimizi ve evlerimizi aslına uygun restore ederek yeniden hizmete sunmaya devam ediyoruz. Porga bölgemizdeki Aşağıköy mahallemizde bulunan ve 1.600’lü yıllarda temeli atıldığına yönelik kayıtları bulunan Hacı Bekir Camimizin ibadete açılması yönelik yaptığımız çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. İlçemizin tarihi yapıları arasında yer alan bu camimizi, geleneksel hüviyetini koruyarak var olan tüm güzelliklerini farklı bir projeyle yeniden ön plana çıkardık. Aslına uygun olarak restore ettiğimiz camimizi sosyal dokusuna değer katan çok özel bir projeyle yeniden ibadete açtık. Ekiplerimizin titiz, özenli ve planlı çalışmaları neticesinde baştan aşağıya restore edilip, kolonları ve alt yapısı güçlendirilen, içyapısı aslına uygun olarak yenilenen camimizin tarihi yapısı gözler önüne serilmiş oldu.” diye konuştu.
Başkan Çınar, Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hayata geçirdikleri restorasyon ve yenileme projeleriyle alternatif turizm güzergâhları da oluşturduklarını ifade ederken, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bizler tarihimize sahip çıkıyoruz, zengin tarihimizden aldığımız büyük ilhamla birlikte Yeşilyurt’un geleceğine güzel ve özel eserler emanet etmeye devam ediyoruz. Bu tür eserler ve yatırımlar neticesinde ilçemizin turizm potansiyelinin hareketlenmesine de ciddi katkılar sunuyoruz. Anadolu’nun parlayan yıldızı olup, tarih ve medeniyet kenti Malatya’mızı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bu bölgemizdeki tarihi yapıları ve güzellikleri görmeleri için de alternatif turizm güzergâhları oluşturuyoruz. Her biri ayrı bir değere sahip bu tür projelerimiz sayesinde ilçemizin farklı bölgelerine olan ilgiyi de artırıp, gizli kalmış güzelliklerimizin daha geniş kesimler tarafından görülmesine de imkân tanımış oluyoruz. Camimizin yeniden ibadete açılma sürecinde emek sarf eden, destek veren herkese şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yeşilyurt’umuza, Porga bölgemize ve Aşağıköy mahallemize hâyırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.
Aşağıköy Hacı Bekir Camide ki inceleme ziyaretinde; AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Mahalle Muhtarları da hazır bulundu.
Kültür Sanat, 05 Mayıs 2022 14:10
Yorumlar (0)
Malatya'da Korkutan Deprem! Akçadağ'da 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı.
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
