ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

ŞİDETİ  ÖNEMENİN TEK YOLU EĞİTİMDİR

 

03 Temmuz 2024 03:12
ŞİDETİ  ÖNEMENİN TEK YOLU EĞİTİMDİR

ŞİDETİ ÖNEMENİN TEK YOLU EĞİTİMDİR

 

İnsanlığın en önemli sorunlarından birisi de şiddettir. Ailede, okulda, mahallede, çarşıda, pazarda ve yolda her an şiddetle yüz yüze gelinmektedir. Şiddet, ilk akla gelen haliyle fiziksel olabileceği gibi ekonomik, psikolojik, siber ve sözlü olarak da yapılabilmektedir ve insanların ölümüne, yaralanmasına, sakat

 

kalmasına veya ruhsal açıdan zarar görmesine sebep olmaktadır. Şiddet, insani olmayan, bencilce ve hastalıklı bir davranıştır.

 

İnsanlar şiddete neden başvururlar? Öncelikle şiddetin görülerek öğrenildiğini bilmemiz gerekir. Aile içinde ve sosyal çevrede şiddete maruz kalınması, öfke ve düşmanlık duygularını besler. Bunun yanı sıra haksızlığa uğradığının düşünülmesi, adaletin geç tecelli etmesinden ötürü kendi adaletini kendisinin sağlama isteği, işsizlik ya da ekonomik yetersizlikler ve şiddet içerikli filmlerden, bilgisayar oyunlarından etkilenilmesi şiddetin kaynakları olarak sayılabilir. Toplumsal

 

kodlarımıza işleyen dayağın cennetten çıkma olduğunun düşünülmesi, eti senin kemiği benim tarzı yaklaşımlar gibi inanışlar da şiddetin temelinde yatmaktadır.

 

Sevgili Peygamberimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bütün insanlara, inancı, rengi, milliyeti ne olursa olsun şefkat ve merhametle davranmıştır. “Hayırlınız, kendisinden hayır beklenilen ve kötülüğünden emin olunandır; şerliniz ise kendisinden hayır beklenmeyen ve kötülüğünden de emin olunmayandır.” [1] “...Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır.” [2] ” Sevgili eşi Aişe annemiz, peygamberimizin ahlakının Kur’an olduğunu teyit etmektedir. Peygamberimiz Allah’ın koyduğu ölçülere göre yaşayarak hepimize örnek olmuştur. Onu örnek alıp yolunda gidersek şiddet de dahil tüm kötülüklerden uzak durmuş ve Allah’a da Resulüne de yakın oluruz.

Yüce Allahın Selamı Rahmeti Bereketi üzerinize olsun inşallah...

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.