ALTIN
 2.942,21
DOLAR
 34,7248
STERLİN
44,0193
EURO
 36,5114

Buzlanma ve Soğuk Hava, Hayatı Olumsuz Etkiledi

 

21 Şubat 2025 17:43
Buzlanma ve Soğuk Hava, Hayatı Olumsuz Etkiledi

Malatya’da etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklıkları hızla düşerek -12 dereceyi gördü. Soğuk hava özellikle konteyner kentlerde yaşayan vatandaşları olumsuz etkilerken, birçok konteynerin su boruları dondu.

 

Dondurucu soğuklar nedeniyle kent genelinde sokaklar boş kaldı. Okulların tatil edilmesiyle birlikte şehir merkezinde sakin bir gün yaşanırken, açıkta bulunan su saatleri ve boruların buz tutması vatandaşlara zor anlar yaşattı.

 

Birçok konteynerde donan su boruları henüz açılamazken, çatılarda oluşan buz sarkıtları da dikkat çekiyor. Vatandaşların çatılardan düşebilecek buz parçalarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Sürücüler için de , buzlanma nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşandığı bildirildi. Mecbur kalmadıkça özel araç yerine toplu taşıma kullanılması önerilirken, sürücülerin buzlu yollarda dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Sibirya soğuklarının birkaç gün daha Malatya’da etkili olması beklenirken, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının daha da düşeceği tahmin ediliyor.

 

Haber: Erdal ÖZTÜRK

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.