reklam
ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 
reklam

İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı

 

Eklenme Tarihi

26 Ocak 2026 00:20

Güncelenme Tarihi

01 Ocak 1970 00:20
İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekonomik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen titiz çalışmalar sonucunda ilimizde tefecilik faaliyeti yürüttüğü tespit edilen şahıslara yönelik önemli bir operasyona imza attı.

Yapılan istihbari ve teknik takip neticesinde, faiz karşılığı para verdikleri belirlenen 3 şüpheli şahsa ait 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında şüphelilerin, borç verdikleri vatandaşlara senet imzalattıkları, bu senetler üzerinden icra takibi başlattıkları ve tefecilik faaliyetlerini gizlemek amacıyla evrak üzerinde araç satışı yapılmış gibi göstererek sözde yasal ticaret görüntüsü oluşturdukları belirlendi. Ayrıca şüphelilerin, alacaklarını tahsil etmek amacıyla borçlu şahıslara yönelik baskı ve zor kullanma yoluna başvurdukları da tespit edildi.

Şüpheli şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda;

1 adet ruhsatsız tabanca,

1 adet ruhsatsız av tüfeği,

38 adet fişek,

1 adet laptop ve 1 adet bilgisayar kasası,

Borçlu şahıslara ait bilgilerin yer aldığı 2 adet ajanda ile alacak-verecek listeleri,

Borçlu şahıslara ait rehin evrakları, tapu belgeleri ve satış sözleşmeleri,

Çok sayıda çek, çek koçanı ve senet ele geçirildi.

Ele geçirilen materyaller, şüphelilerin organize şekilde ve uzun süredir tefecilik faaliyeti yürüttüğünü ortaya koyarken, mağdur vatandaşların mal varlıklarının ciddi şekilde tehdit altında olduğu gözler önüne serildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililerden yapılan açıklamada, kanundan korkmayan, suç işlemekte kibirlenen ve vatandaşların mal varlığına kast eden kişi ve yapılara karşı mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kamu düzenini ve vatandaşların ekonomik güvenliğini hedef alan suç odaklarına yönelik operasyonların artarak devam edeceği ifade edilirken, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.