reklam
ALTIN
 6.295,08
DOLAR
 46,3171
STERLİN
61,7530
EURO
 53,4240
reklam reklam

TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.

 

Eklenme Tarihi

07 Ağustos 2026 21:48

Güncelenme Tarihi

01 Ocak 1970 21:48
TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.

Deprem sonrası inşa edilen ticaret alanlarında iş yeri teslimleri sürerken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, daha önce gündeme taşıdığı arz fazlası işyerlerinin satışının deprem öncesi kiracı olan ve hala konteyner ile geçici işyerlerinde faaliyet gösteren işletmelere yapılması talebini yeniden gündeme taşıdı.

Saha ziyaretlerinde ve üyelerden gelen taleplerde en öne çıkan konunun deprem öncesi kiracı olup hala konteyner ile geçici işyerlerinde faaliyet gösteren işletmelerin iş yeri sahibi olmak istediği olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, taleplerinin hem hakkaniyet hem de şehir ekonomisinin yeniden ayağa kalkması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

"BİNLERCE İŞLETME HALA KALICI İŞYERİNE KAVUŞAMADI"

Depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen çok sayıda işletmenin kalıcı işyerine ulaşamadığını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Hak sahiplerine işyerlerinin teslim edilmesi şehrimiz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanımıza, Sayın Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak ticari hayatın tam anlamıyla canlanabilmesi için deprem öncesinde kiracı olan ve bugün hala konteynerlerde ve geçici alanlarda faaliyet gösteren işletmelerimizin de kalıcı işyerlerine kavuşması gerekiyor. Kura sonrası fazla kalan işyerlerinin satışında bu işletmelerimize öncelik tanınması hem sosyal adaletin gereği hem de ticaretin yeniden canlanması açısından en doğru yaklaşım olacaktır” dedi.

"SADECE BİNALARI DEĞİL, EKONOMİYİ DE AYAĞA KALDIRMALIYIZ"

Başkan Sadıkoğlu, “Kalıcı işyerlerine kavuşan her işletme daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha güçlü bir şehir ekonomisi demektir. Bugün atılacak doğru adımlar, yarının güçlü Malatya'sını inşa edecektir. Konteynerlerde ve geçici işyerlerinde faaliyet gösteren işletmelerimizin kalıcı işyerlerine taşınması, şehrimizin ekonomik normalleşme sürecini de hızlandıracaktır” ifadelerine yer verdi.

RESMİ BAŞVURU YAPILMIŞTI

Söz konusu talebi önceki aylarda da gündeme taşıdıklarını, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve kurumlara resmî yazıyla da ilettiklerini belirten Başkan Sadıkoğlu, sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.