“AK Parti Verdiği Sözleri Yerine Getiren Milletin Partisidir”
Siyaset, 10 Mayıs 2023 13:05AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ziyaret ettikleri Konak bölgesinde vatandaşların büyük bir teveccühü, desteği ve ilgisiyle karşılaştılar.

“AK Parti Verdiği Sözleri Yerine Getiren Milletin Partisidir”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ziyaret ettikleri Konak bölgesinde vatandaşların büyük bir teveccühü, desteği ve ilgisiyle karşılaştılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Partiye duydukları güvenden dolayı mahalle sakinlerine teşekkürlerini sunan AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “ 6 Şubat depreminden bu bölgemizde çok ciddi seviyede etkilendi, bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Rabbim beterinden korusun.Türkiye’nin bugünleri ve yarınlarını ilgilendiren çok kritik bir seçime gidiyoruz. Sizlerin destekleriyle inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılını başlatacağız, bizler bu bölgemizin değerli sakinlerine sonuna kadar inanıyoruz.” diye konuştu.
6 Şubat depreminden dolayı yaşadıkları zorlu süreci el birliğiyle atlatıp Malatya’yı eski güzel günlerine hep birlikte kavuşturacaklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinde ciddi yıkımlar ve can kayıpları oldu. Çırmıktı, Gündüzbey, Barguzu ve Konak gibi bölgelerimizde aynı şekilde etkilendi, bizlerde yaşanan mağduriyetlerin ve sorunların giderilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün hem sorunları dinlemeye, yapılan çalışmaları anlatmaya ve fikir alış verişi için buradayız. Tabii ki buralar kırsal alanlar olduğu için depremden sonra çok sayıda vatandaşımız tek katlı evlerinde ya da gerek prefabrik gerekse de konteynırlarını buradaki arazilere kurarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Yıkılan evlerin yerinde dönüşümü, kalıcı konutlar, iş alanları ve köy evleri gibi yatırımlarda bu dönemde hız kazandı. Belediye olarak buranın turizm potansiyelini geliştirip cazibesini artırmak için sokak sağlıklaştırma projelerine başlamıştık ancak çok büyük bir felaket yaşadık.Bundan sonra yeni yatırımlara yoğunlaşacağız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yine AK Parti Hükümetleriyle birlikte bölgelerimize daha fazla katkı sunacağız.” diye konuştu.
AK Partinin verdiği tüm sözleri yerine getiren milletin partisi olduğunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “Birileri masalar oluşturup ‘hangi rantı sağlayacağız’ diye düşünüp hesap yaparken biz 6 Şubat’tan bugüne kadar deprem yaralarını sarmak, vatandaşlarımızın derdine derman olmak için çalıştık. İlk günden itibaren Malatya’nın her noktasında hemşehrilerimizle bir olduk, beraber olduk. Depremin ilk günlerinde buraya geldiğimiz mahalle sakinleri bizden çadır istedi, biz ise konteynırların kurulacağı alanlar üzerine muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle toplantılar yapıp, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için kalıcı çözümlere yoğunlaştık.
Vatandaşlarımızın yanı sıra esnaflarımıza tahsis edeceğimiz yeni konteynırlarımızın dağıtımına devam edeceğiz.Biz Gündüzbey, Çırmıktı, Konak ve Barguzu gibi bölgelerimizi yerinde dönüşüm uygulamalarıyla birlikte geleneksel hayatıyla, kültürüyle, tarihiyle ve tüm güzellikleriyle yaşatmaya çalışacağız, bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bölgelerimizin dokusu ve mimari yapısına uygun tek ve iki katlı köy evlerimizi buralara yapacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın gözetiminde yapılacak çalışmalar için Ankara’dan uzman bir heyetin katılımıyla toplantılar yaptık, çalışmalar hız kazandı. Yapılan projeleri yakında sizlerle paylaşacağız.İtiraz süreçleri ve hak sahiplikleriyle ilgili süreçte tamamlandıktan sonra ihaleler yapılacak ve ardından konutlarımızın inşasına başlayacağız. Deprem konutlarını Pütürge’de, Doğanyol’da, Yeşilyurt’ta, Battalgazi’de ve Kale’de yaptık. O konutlar nasıl yapıldıysa şu anda üzerinde çalışılan bu projelerde mutlaka yapılacaktır. Kırsal bölgelerimizin ruhunu ve kimliğini ön plana çıkartacak, kültürümüzü ve geleneksel hayatımızı yansıtacak sağlam ve güzel yaşam alanları hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.
Siyaset, 10 Mayıs 2023 13:05
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
