ORDUZU SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Gündem, 15 Ekim 2023 23:39
Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili projelerini yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Spor Kompleksi inşaat çalışmalarında da sona geldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mega projeleri arasında bulunan Orduzu Spor Kompleksi 130 dönüm alan üzerinde ve 25 bin metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu, antrenman salonları, antrenör ve sporcu soyunma odaları, dinlenme salonları, sporcu yemekhaneleri, basketbol sahaları, futbol sahalarının yanı sıra modern çağa uygun spor ihtiyaçlarına cevap verecek olan tesiste, cimnastik salonu, konaklama merkezi ve otopark alanı inşası gerçekleştiriliyor.
Orduzu Spor Kompleksi inşaatındaki çalışmaların son aşamalara geldiğini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamalarımız başladı ve çok kısa süre içerisinde tamamlanacak. Çevre düzenlemesi işlemlerinin bitimiyle de inşallah kompleksimizi memleketimizin hizmetine açmış olacağız” dedi.
“ULUSLARARASI MÜSABAKALARIN YAPILABİLECEĞİ NİTELİKTE”
Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına da ev sahipliği yapabilecek düzeyde bir spor kompleksi yapıldığına dikkat çeken Aknişan, “Spor kompleksimiz 5 bin kişilik kapalı spor salonu. 500 kişilik jimnastik salonu, ilimizdeki ve bölgemizdeki en büyük jimnastik salonu olacak. Konaklama merkezi de binamızla tamamlanacaktır. Spor kompleksi inşaatımızdaki kapalı spor salonumuz ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği nitelikte projelendirilerek, dizayn edildi. Buna göre de uygulaması tamamlanmak üzeredir. Cimnastik salonumuz da amatör branşlarda tüm aktivitelerin yapılabileceği şekilde tamamlandı. Cimnastik salonumuzda, cimnastikle ilgili tüm aktivitelerin yapılabileceği cimnastik minderi, sünger havuzu, paralel atlama, koşu pisti gibi tüm müştemilatlar yer almaktadır” diye konuştu.
Orduzu Spor Kompleksi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin cazibesinin artacağına vurgu yapan Aknişan, “Konaklama merkezimizde 16 tane odamız bulunmaktadır. Müsabakalar için Malatya’ya gelecek olan takımları spor kompleksimizde ağırlayabileceğimiz şekilde dizayn edildi. Orduzu bölgesi git gide cazibesini artıran bir bölge haline gelmektedir. Açmış olduğumuz Güldal Akşit Bulvarı ile daha önceden tamamlamış olduğumuz fuar merkezi, bölgedeki mesire alanı, hayvanat bahçesi ve tamamlanacak olan spor kompleksi ile ilimiz cazibe bölgesi haline gelecektir” dedi.
Aknişan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bu projenin Malatya’ya kazandırılması noktasında desteklerine bizzat tanıklık ettiğimiz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Beyefendi’ye teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bu inşaatın kontrolü noktasında mesai arkadaşlarımızın emeği çok, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde kompleksimizi açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”
Gündem, 15 Ekim 2023 23:39
Yorumlar (0)
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
