ORDUZU SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Gündem, 15 Ekim 2023 23:45
Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili projelerini yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Spor Kompleksi inşaat çalışmalarında da sona geldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mega projeleri arasında bulunan Orduzu Spor Kompleksi 130 dönüm alan üzerinde ve 25 bin metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu, antrenman salonları, antrenör ve sporcu soyunma odaları, dinlenme salonları, sporcu yemekhaneleri, basketbol sahaları, futbol sahalarının yanı sıra modern çağa uygun spor ihtiyaçlarına cevap verecek olan tesiste, cimnastik salonu, konaklama merkezi ve otopark alanı inşası gerçekleştiriliyor.
Orduzu Spor Kompleksi inşaatındaki çalışmaların son aşamalara geldiğini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamalarımız başladı ve çok kısa süre içerisinde tamamlanacak. Çevre düzenlemesi işlemlerinin bitimiyle de inşallah kompleksimizi memleketimizin hizmetine açmış olacağız” dedi.
“ULUSLARARASI MÜSABAKALARIN YAPILABİLECEĞİ NİTELİKTE”
Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına da ev sahipliği yapabilecek düzeyde bir spor kompleksi yapıldığına dikkat çeken Aknişan, “Spor kompleksimiz 5 bin kişilik kapalı spor salonu. 500 kişilik jimnastik salonu, ilimizdeki ve bölgemizdeki en büyük jimnastik salonu olacak. Konaklama merkezi de binamızla tamamlanacaktır. Spor kompleksi inşaatımızdaki kapalı spor salonumuz ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği nitelikte projelendirilerek, dizayn edildi. Buna göre de uygulaması tamamlanmak üzeredir. Cimnastik salonumuz da amatör branşlarda tüm aktivitelerin yapılabileceği şekilde tamamlandı. Cimnastik salonumuzda, cimnastikle ilgili tüm aktivitelerin yapılabileceği cimnastik minderi, sünger havuzu, paralel atlama, koşu pisti gibi tüm müştemilatlar yer almaktadır” diye konuştu.
Orduzu Spor Kompleksi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin cazibesinin artacağına vurgu yapan Aknişan, “Konaklama merkezimizde 16 tane odamız bulunmaktadır. Müsabakalar için Malatya’ya gelecek olan takımları spor kompleksimizde ağırlayabileceğimiz şekilde dizayn edildi. Orduzu bölgesi git gide cazibesini artıran bir bölge haline gelmektedir. Açmış olduğumuz Güldal Akşit Bulvarı ile daha önceden tamamlamış olduğumuz fuar merkezi, bölgedeki mesire alanı, hayvanat bahçesi ve tamamlanacak olan spor kompleksi ile ilimiz cazibe bölgesi haline gelecektir” dedi.
Aknişan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bu projenin Malatya’ya kazandırılması noktasında desteklerine bizzat tanıklık ettiğimiz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Beyefendi’ye teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bu inşaatın kontrolü noktasında mesai arkadaşlarımızın emeği çok, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde kompleksimizi açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”
Gündem, 15 Ekim 2023 23:45
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
