Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Çevirme Mahallesi merkezli 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Deprem, 28 Temmuz 2026 Salı günü saat 13.25'te kaydedildi. Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgilere göre, yerin yaklaşık 1.0 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssünün Akçadağ ilçesine bağlı Çevirme Mahallesi olduğu bildirildi.
İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Bölgede kısa süreli paniğe neden olan sarsıntının ardından ilgili kurumlar gelişmeleri takip ediyor.
Yetkililer, vatandaşların resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeleri ve doğrulanmamış bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu

Ağbaba: "Yeni Partimiz İçin Bir Nefer Gibi Çalışmaya Hazırız.
Yerinde Dönüşümde Yeni Dönem: Hak Ediş Ödemeleri 34 Gün İçinde Tamamlanacak.
MAŞTİ Otogarı'nda Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kilo 769 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi.







