HELVACI; “DEĞİŞİM YAPMAMIZ ŞART”
Siyaset, 20 Mart 2024 15:36
İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi saha çalışmaları kapsamında Yakınca mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Özellikle deprem sonrası yaşanılan aksaklıklardan şikayetçi olan vatandaşlar Yeşilyurt özelinde yeni bir dönemin başlaması gerektiğini dile getirdiler.
ALİ HELVACI “BİZ YEŞİLYURT’U KAÇAKÇI BELEDİYE BAŞKANININ ELİNDEN KURTARALIM İSTİYORUZ.”
Seçim çalışmaları kapsamında vatandaş ve esnaf ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Mühendis Ali Helvacı Yakınca Mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlardan bölgenin sorunlarını dinleyen Helvacı, Yeşilyurt’un kötü yönetildiğine değinerek imajının uluslararası olarak da zedelendiğini dile getirdi. Helvacı bir esnafla sohbetinde “Depremin kahrını siz çektiniz ben çekmedim. Abi sen 99 Depremi’nin başındaydın. Bu işi en iyi biliyorsun gel Malatya’dakilere bir ders ver dediler, üniversite hocalığımızda olduğu için, müsteşarlık yaptığım için devleti de iyi biliyorum, belediyeciliği de iyi biliyorum. Biz Yeşilyurt’u kaçakçı belediye başkanının elinden kurtaralım istiyoruz.” Derken mahalle sakini gençlerle yaptığı bir sohbette ise “Mevcut belediye başkanı dünya çapında olması gereken Yeşilyurt’u ne yaptı? Adam kaçıran belediye yaptı. Bu doğru mu? Hiç yakıştı mı bize? Yurt dışına gidin bakalım Yeşilyurt deyince ne yapılıyor? Böyle bir şeyi hak ediyor muyuz biz?” dedi.
ALİ HELVACI “TÜM PROJELERİ BELEDİYE OLARAK PARA ALMADAN YAPTIRACAM.”
Daha sonra Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç’u ziyaret eden İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı Yeşilyurt sınırlarındaki orta hasarlı yapıların yeniden kullanımı ve yıkım konularında yaşanan sorunlara değinerek “Orta hasarlı binalar, Gündüzbey’de de var burada da var en büyük Bostanbaşı ve Tecde felaket. Hepsini belediye olarak sorumluluğunu alacam. Tüm projeleri belediye olarak para almadan yaptıracam. Belediyenin teknik olarak gücü yok ama Türkiye’nin 113 tane inşaat mühendisliği fakültesi var. Vakıf üniversiteleri ve devletin üniversiteleri var. Hocalar orada boş duruyor. Bizim orada iki tane üniversitemiz var, bir sürüde inşaat mühendisi var. Çoğu ile konuştuk, bazıları abi diyor bazıları hocam diyor. İyi ki sen bunları gündeme getirdin diyor. Kaç kere söyledik de hiç kimse bizi arayıp sormadı dediler.” Dedi.
Siyaset, 20 Mart 2024 15:36
Yorumlar (0)
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
