Malatya TSO’nun 2021 hedefi; “Daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat”
Ekonomi, 29 Aralık 2020 13:032020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara karşın ekonomi, üretim, ticaret ve sosyal alanda önemli çalışmalara imza atıklarını belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “2021 yılında da ‘daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat’ hedefiyle canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara karşın ekonomi, üretim, ticaret ve sosyal alanda önemli çalışmalara imza atıklarını belirtenMalatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “2021 yılında da ‘daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat’ hedefiyle canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO’nun 2020 yılını değerlendirdi.
Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi;
“2020 yılının ilk günlerinde meydana gelen, merkez üssü Elâzığ olan deprem, şehrimizde de can ve mal kayıpları yaşanmasına neden oldu. Depremin meydana geldiği geceden itibaren hemşerilerimizin yaralarını sarmak amacıyla çatı kuruluşumuz olan TOBB koordinesi ile kısa sürede oluşturduğumuz 140 adet yardım tırı ile depremzede hemşerilerimizin yanında olduk.
Depremin ardından bölgemizi ziyaret eden bakanlara ve KOSGEB Başkanına üyelerimizin yaşadığını sorunları detaylı bir şekilde ilettik.Sürecin devamında yaptığımız girişimlerle yaklaşık 4 bin 500 üyemiz 100 bin liraya kadar kredi imkanına erişerek deprem ve pandemi sürecinin oluşturduğu ekonomik olumsuzluklar karşısında önemli bir finansman desteğine ulaşmış oldu.
Pandemi sürecinde üyelerimize destek olmak ve çarklarını döndürebilmelerini sağlamak için TOBB aracılığıyla hayata geçirdiğimiz “Nefes Kredisi”, iş dünyamızın yaralarını sarması noktasında ciddi destek sağladı. Nefes kredisi, üyelerimize içinde bulunduğumuz bu zor dönemde önemli bir katkı sundu.
Malatya sanayisinin 30 yıldır süregelen arıtma sorununu 2020 yılında çözdük. Yaklaşık 250 milyon TL’lik Malatya 1. OSB Arıtma Tesisi Projemizin yapım ihalesi tamamlanarak ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı.24 ay sonunda faaliyete geçmesini hedeflediğimiz tesis günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak ve gelecek 50 yıl sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçecek.
2020 yılı sonu itibariyle bitmesi kararlaştırılan 6. bölge teşviklerinin devamı noktasında ciddi adımlar attık. Hazırladığımız dosyayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili makamlara gönderdik ve takibini yaptık.Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarımıza kulak vermesiyle6. bölge teşvikleri 1 yıl daha uzatıldı. Bu sürenin daha da uzatılması için girişimlerimiz devam ediyor.
2018 yılında göreve seçildikten sonra önümüze koyduğumuz en önemli hedefimiz Malatya sanayisini, bölgesinde üretim ve ihracat üssü konumuna getirmek oldu. Bu kapsamda nitelikli yer tahsisleri gerçekleştirdik. 26 yer tahsisi ile 8 bin 500 kişilik istihdam alanı oluşturduk. İlk etapta faaliyete geçen fabrikalarda yaklaşık 3 bin hemşerimiz istihdam edildi. Bu fabrikaların resmi açılışı 2020 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.
2.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İŞGEM’deki işliklerde üretim yapan ve istihdam alanı oluşturan işletmelerimize pandemi sürecinde yaşadıkları ekonomik zorluklar karşısında destek olabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda buradaki 52 işletmemizden yaklaşık 1 yıldır aidat almıyorduk. Yaptığımız istişareler neticesinde bu işliklerimizden Aralık ve Ocak aylarında kira almamaya kararı verdik.
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemi koşulları üretimden ticarete, günlük yaşamdan harcama alışkanlıklarımıza her alanda büyük olumsuzluklar meydana getirdi. Böylesine bir dönemde yaptığımız “Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık” çağrımız 2020 yılının son günlerine damga vurdu. Çağrımız, esnaf camiasından ciddi karşılık bulurken, kampanya kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Onlarca oda ve borsa başkanı benzer açıklamalarla kampanyaya destek verdi. Ulusal yayın yapan gazeteler ve internet haber siteleri kampanyayı manşetlerine taşıdı. Çağrımızı yineliyorum; Gün Birlik Günü, Malatya halkı vefalıdır, bu süreçte alışverişini yerelden yaparak esnafına destek olacaktır”
“2021’DEN UMUTLUYUZ”
MTSO’nun 2021 yılında ‘daha çok istihdam, daha fazla üretim ve yükselen ihracat’ hedefiyle çalışmaya devam edeceğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “2020 yılı olumsuzluklarla geçen bir yıl olsa da 2021 yılından umutluyuz. Malatya sanayisinin gelişmesi, bölgesinde vizyonu olan bir OSB olması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ticaretle uğraşan üyelerimizin işlerini geliştirmesi adına projeler üretmeyi sürdüreceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana önümüze koyduğumuz ‘daha çok istihdam, daha fazla üretim ve yükselen ihracat’hedefiyle yol yürümeye 2021 yılında da devam edeceğiz” dedi.
Ekonomi, 29 Aralık 2020 13:03
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
