AKÇADAĞDER Gazetecileri Unutmadı
Gündem, 25 Temmuz 2024 02:03
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı.
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nezih Çiğer’de düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı. Etkinlik kapsamında gazetecilere yönelik bir yemek verilirken, günün anlam ve önemine binaen özel hediyeler takdim edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını vurguladı. Maskar, günümüzde basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.
Akçadağ Derneği Genel Sekreteri Tuğba Farımaz'ın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Malatya mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.
Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.
Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi ve AKÇADAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta genel başkan Murat Maskar’a teşekkür ederken özellikle vurgulayarak, internet medyasının önemine dikkat çekti
Hayta, “Bugün basın bayramı ancak bazı kurum ve kuruluşların çiçek gönderme gibi küçük jestlerde bile ayrım yaptıklarını görmekteyiz. Bu utanç verici bir durum. Bizler birlik içinde olmalıyız ve ayrımcılığa karşı dik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.
İNCEOĞLU” AKÇADAĞDER AİLESİNİ KUTLUYORUM”
Malatya Derin Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kayhan İnceoğlu ise” Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bugün gönül isterdi ki, 365 gün haberlerini yaptığımız kurum ve kuruluşlar, STK’lar, Siyasiler güzel bir organizasyonla bizleri bu günde hatırlayabilselerdi.Maalesef her yıl olduğu gibi Basın yine unutuldu ayrımcılık had safhada yaşandı ve en önemlisi bazılarının basına olan bakış açılarını daha iyi gördük. Bugün Sadece AKÇADAĞDER’in kıymetli başkanı Sayın Murat Maskar ve Yönetim Kurulunun bir organizesiyle bir araya geldik. Sayın Genel Başkan Murat Maskar ve AKÇADAĞDER Ailesine teşekkür ediyor, Ayrımcılık yapanları da tüm arkadaşlarımız adına kınıyoruz.”
Etkinlikte bir araya gelen gazeteci ve STK temsilcileri, basının özgürlüğü ve sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular. Katılımcılar, basının toplumda oynadığı önemli rolü vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen özveriyle yerine getirildiğini dile getirdiler.
AKÇADAĞDER‘in düzenlediği bu anlamlı etkinlik, basın mensupları arasında dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştirdiği gibi, kamuoyunda da olumlu yankı uyandırdı.
Gündem, 25 Temmuz 2024 02:03
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
