Battalgazi Belediyesi’nden Gençlere Özel Müze Gezisi
Kültür Sanat, 24 Mayıs 2021 22:41Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla;
Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla; 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine, üstü açık tur otobüsü ile özel bir müze gezisi düzenlendi.
Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine özel müze gezisi düzenlendi. Genç nesillere tarih ve kültür bilincini aşılamak, müzelerin önemini ve değerlerimizi anlatmak amacıyla düzenlenen bu gezi ile Battalgazi’de bulunan Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı Mahalle Yaşam Müzeleri gezdirildi. Birçok medeniyete ev sahibi yapmış Battalgazi’de tarih ile buluşturulan genç üyeler, Battalgazi’nin tarihi mekanlarını da gezmeyi ihmal etmedi. Müze gezisinin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü, Kanlı Kümbet ve Tarihi Mustafa Paşa Kervansaray’ını da gezen üyeler, Battalgazi’ye hayran kaldı. Bol bol fotoğraf çeken ve gönüllerince doyasıya bir gün geçiren genç üyeler, gezi etkinliğini düzenleyen Battalgazi Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler.
BAŞKAN GÜDER, MÜZE GEZİSİNE EŞLİK ETTİ
Battalgazi’de gençlere kazandırdığı milyonluk yatırımlarla gençliğe verdiği önemi her platformda gözler önüne seren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gençler için düzenlenen müze gezisine katıldı. Gençlerle birlikte Tarihi Tahtalı Hamam Müzesini gezen Başkan Güder, müzelerin önemine dikkat çekerek, gençlerin tarihten dersler çıkarmasını gerektiğini belirtti.
GENÇLER BATTALGAZİ’YE HAYRAN KALDI
Tarihin Battalgazi’deki izlerine yakından tanıklık ettiğini vurgulayan Gülennur İnce, “Battalgazi ilçemizin tarihi alanlarını gezdik ve beğendik. Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu gezi birlikte tarihin Battalgazi’deki izlerini yakından gördük ve tanımış oldu. Tarihin halen kalıntıları ve izleri var. Çok güzel bir deneyim oldu bizim için” derken, Büşra Sürücü ise “Müzeler haftası nedeniyle düzenlenen bu güzel programa katıldığım için çok mutluyum. Hem müzeleri hem de tarihi mekanları gördük. Başkanımıza teşekkürü borç biliyoruz. Bu geziden sonra Malatya’yı hiç gezmediğimi fark ettim. Böyle güzel yerleri bir rehber eşliğinde gezip, daha net bilgiler alınca çok mutlu olduk. Tarihimizi nostaljik bir şekilde öğrenmek bizim için çok önemliydi.”
AK Parti İl Gençlik Kolları Kültür Birimi Başkanı Miraç Topal, “Müzeler haftası nedeniyle Battalgazi ilçemizde bulunan müzelerimizi ve tarihi mekanları gezdik. Çok güzel bir gezi oldu. Aramızda ilk kez müzelere gelenler vardı. Çok mutlu oldular. Her konuda bizim yanımızda olan İl Başkanımız İhsan Koca’ya ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah daha güzel programlarda bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜDER: “GENÇLERİMİZİ TARİHLE BULUŞTURDUK”
Müzelerin şehirler için önemli zenginlikler olduğunu vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Müzeler, şehirler için önemli zenginliklerdir. Müzecilik çalışmaları ülkemizde çok eski dönemlerde başlamıştır. Sanat, bilim, tarih ve kültür ile ilgili eserlerin halka gösterilmesi, tanıtılması için toplanıp sergilendiği müzeler, eski eser, belge, anıt ve kalıntılardan oluşmaktadır. Geçmiş yıllarda insanoğlunun inanç, yaşayış ve yetenekleri hakkında bilgi veren müzelerimiz, geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza, geleceğimize yön vermemizde yardımcı olurlar. Mazimizin değerlerine ve kültürel mirasına sahip çıkmalıyız. Bugünde müzeler haftası nedeniyle gençlerimize özel olarak hazırladığımız müze gezisi ziyareti düzenledik. Güzel bir gezi oldu. Gençlerimizi tarih ile buluşturduk. Gençlerimize tarih ve kültür bilincini aşılamak için düzenlediğimiz gezimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kültür Sanat, 24 Mayıs 2021 22:41
Yorumlar (0)
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
