Kırsal Konutlar İstişare Toplantısı Düzenlendi
Gündem, 25 Temmuz 2025 17:18
Malatya’da kırsal konutlara ilişkin yürütülen çalışmaların ele alındığı “Kırsal Konutlar İstişare Toplantısı”, Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Çev. Şeh.ve İkl. Değ. Bak. Yapı İşl. Gen. Md. Murat Oral, Büyükşehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yardımcısı Osman Kural, İlçe Kaymakamları, Yeşilyurt İlçe Bel. Bşk. Prof. Dr. İlhan Geçit, ilgili şube müdürleri, müteahhit ve müşavir firma yetkilileri katıldı.
Vali Yavuz, toplantı da yaptığı konuşmada; “Deprem sonrası devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek yürüttüğü çalışmalar kapsamında İlimize tahsis edilen kaynakların etkin ve hızlı bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Hedefimiz, hâlâ konteynerde yaşayan vatandaşlarımızı bir an önce kalıcı ve güvenli yuvalarına kavuşturmak.
Bugün burada hep birlikte çok önemli bir konuyu, kırsal konut çalışmalarındaki aksayan yönleri değerlendirmek için toplandık. Deprem sonrası, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz tüm imkânlarını seferber etti. Bizler de vatandaşlarımızı bir an önce kalıcı konutlara kavuşturmak için çalışıyoruz.
Önümüzdeki 4 ayı en verimli şekilde kullanmalıyız. Teslimatları zamanında yapmak için büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışmalıyız. Bu toplantı bir uyarı toplantısı değil, net kararların alınacağı, bir toplantıdır. Devletimizin milletimize verdiği sözü yerine getirmek zorundayız.
Sahadaki tüm çalışmalar takip ediliyor, belgeleniyor. Her ilçede vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız ve teknik ekiplerimiz düzenli denetim yapıyor. Malatya olarak elimizde güçlü bir ekip, büyük bir tecrübe var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da yoğun desteğini alıyoruz.
Tüm kurumlarımızla birlikte çözüm odaklı ve hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Siz müteahhitlerden de aynı ciddiyet ve kararlılığı bekliyoruz. Herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Artık hiçbir mazeret kabul etmiyoruz.
Toplantımızın, kırsal konutların hızla tamamlanmasına vesile olmasını diliyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum”dedi.
Akabinde İl genelinde 984 farklı lokasyonda; inşa edilen 16.500 adet kırsal konut çalışmaları hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve müteahhitler tarafından detaylı sunum yapılmasıyla toplantı sona erdi.
Gündem, 25 Temmuz 2025 17:18
Yorumlar (0)
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
