Çocuklara Verilebilecek En Güzel Hediye Aile
Eğitim, 25 Temmuz 2025 10:29
Valiliğimiz himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra; Hanımefendi Selda Yavuz, protokol üyeleri eşleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, koruyucu aileler, gönül elçileri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz; “Bugün burada, şefkat ve ilgiye ihtiyacı olan evlatlarımız için yürüttüğümüz koruyucu ailelik çalışmalarını sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik.
Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Gönül kavramı yalnızca bize özgüdür. Bu sebeple çocuklarımızı sadece maddi değil, manevi olarak da desteklemek zorundayız. Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sosyal hizmetler alanında devrim niteliğinde çalışmalar yaptı. Ancak bu hizmetlerin toplumda yeterince bilinmediğini görüyoruz. Koruyucu ailelik, işte bu gönülden yapılan hizmetlerin en kıymetlilerinden biridir.
36 yıllık görev hayatımda çocuklarımızla hep iç içe oldum. Fiziki koşullar ne kadar iyi olursa olsun, bir çocuğun anne-baba sevgisine, sıcak bir aile ortamına duyduğu ihtiyaç hiçbir şeyle telafi edilemez. Koruyucu aileler işte bu noktada devreye giriyor.
Malatya’daki çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Bu çocuklara sadece devlet değil, toplum olarak da sahip çıkmalıyız. Hepimiz bir şekilde birbirimize muhtacız. Yalnızlaşan bir toplumun geleceği tehdit altındadır. Bu yüzden “bana ne” diyemeyiz. Hepimizin, özellikle de annelerin bu konuda sorumluluğu büyüktür.
Koruyucu aile olmak isteyenlere devletimiz her türlü desteği sağlıyor. Ama en önemlisi, çocukların sevgi ve güven içinde büyümesini sağlamaktır. Kendi evladının yanında, bir başka çocuğun da elinden tutan koruyucu ailelerimize minnettarız.
Bugün burada oluşunuz bizleri çok mutlu etti. Katkılarınız ve desteğiniz çok kıymetli. Sizlerden isteğimiz; koruyucu ailelik konusunu çevrenizde anlatmanız, gönüllü olacak kişileri teşvik etmenizdir.
Bu vesileyle; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan olmak üzere, koruyucu ailelerimize, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelimize ve siz değerli katılımcılara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin.
Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.
Program kapsamında koruyucu aile deneyimlerini paylaşan katılımcılar duygu dolu anlar yaşatırken, yeni gönül elçilerine de bilgilendirici sunumlar yapıldı.
Malatya Valiliği olarak, her çocuğun sevgi dolu bir yuvada büyümesini sağlamak amacıyla, koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması ve gönüllülük esaslı sosyal destek çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.
Eğitim, 25 Temmuz 2025 10:29
Yorumlar (0)
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
