BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ BİR YATIRIM DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
Eğitim, 30 Ekim 2025 10:40
“ÇİLESİZ KÜTÜPHANEMİZ, YEŞİLYURT’A HÂYIRLI OLSUN”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatleri arasında yer alan ‘Çilesiz Kütüphanesi’, yoğun bir katılım altında gerçekleşen törenle hizmete girdi. Başkan Geçit, 250 kişi kapasiteye sahip kütüphanede 8 bin kitabın yer aldığını belirterek, “Kütüphanemiz; bireysel ders çalışma alanları, dinlenme salonu, satranç bölümü ve soru çözüm sınıflarıyla gençlerimizin eğitim hayatına önemli katkılar sunacak modern bir mekân olarak hizmet verecek.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim döneminde sözünü verdiği bir yatırım daha gerçeğe dönüştü. Yeşilyurt’un dört bir tarafına yeni nesil kütüphaneler kazandıracaklarının sözünü veren Başkan Geçit, Çilesiz Semt Pazarının üst katına modern, ferah ve konforlu alanlara sahip kütüphane kuracaklarının da sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hayata geçirilen çalışmaların ardından; 250 kişi kapasitesine sahip, 8 bine yakın kitabın olduğu ‘Çilesiz Kütüphanesi’ tamamlanarak hizmete sunuldu. Sabah 08:00 ile 23:00 arasında hizmet verecek olan kütüphanede, bireysel ders çalışma alanları, dinlenme salonu, satranç alanı ve soru çözüm sınıfları yer alıyor.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Çilesiz Mahallemize kazandırdığımız bu kütüphane, gençlerimizin daha fazla okumaları, araştırmaları ve kendilerini geliştirmeleri için önemli bir imkân sunacak.” şeklinde konuştu.
Başkan Geçit, kültürel, sanatsal ve sportif yatırımların Malatya’nın yeniden ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunduğunu belirtirken “Yeşilyurt’umuzun eğitim ve kültür alanındaki gelişimine katkı sunacak Çilesiz Kütüphanemizin açılışını hep birlikte gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Şehrimizi ayağa kaldırmak sadece konut ve işyeri yapmaktan ibaret değildir, şehrimizi eğitim, kültür, sanat ve sportif alanlarda topyekün ayağa kaldırıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla okuyan, düşünen, araştıran ve üreten bireyler olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Seçim döneminde, ilçemizin kültürel ve sosyal yönden kalkınmasına ışık tutacak yeni nesil bilgi evleri ve kütüphaneler kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Bugün hizmete sunduğumuz Çilesiz Kütüphanesi, bu sözümüzün ve kültürel yatırımlarımıza verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir. Gençlerimizin, öğrencilerimizin ve kitap dostlarının keyifle vakit geçireceği bu modern mekan, bilgiye erişimi kolaylaştıracak, okumayı ve araştırmayı teşvik edecek bir buluşma noktası olacak. 250 kişi kapasitesine sahip, raflarında 8 bin kitabın bulunduğu kütüphanemiz gençlerimizin hayallerine ulaşmalarında etkin bir rol oynayacaktır. Seçim vaatlerimizden Çilesiz Kütüphanemizin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin şehrimize, ilçemize, gençlerimize ve tüm kitapseverlere hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt İlçesindeki kültürel yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sunan AK Parti İl Başkanı Ali Bakan ise, “Şehrimizin dört bir tarafında bu tür eğitim, sanat ve kültürel mekanların sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Yeşilyurt ilçemizde de insana dokunan hizmetleri önceleyen ve böylesine değerli bir yatırımı vatandaşlarımızın hizmetine sunan Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’e ve ekiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Çilesiz Kütüphanesi’nin Malatya ve Yeşilyurt İlçesine hayırlı olmasını temenni eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, Malatya’nın tüm değerleriyle birlikte ayağa kalktığına dikkat çektiği konuşmasında; “Şehrimizin yeniden ayağa kalkması noktasında önemli yatırımlar ve projeler hızla hayata geçiyor. Şehrimiz bir yandan güçlü yatırımlarla toparlanırken diğer taraftan eğitim, kültür, sanat ve sportif yatırımlarına ise çok ciddi önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’in öncülüğünde hayata geçen buradaki kütüphanemiz gibi kültürel yatırımlar şehrimizin yeniden toparlanması ve ayağa kalkmasına önemli katkılar sunacaktır. Seçim döneminde ‘Malatya’yı kütüphaneler ve spor şehri yapacağız” sözünü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek içinde çok ciddi ve kararlı adımlar atıyoruz. Şehrimize çok önemli kültürel, sanatsal ve sportif mekanlar kazandıracağız, bunu hep birlikte göreceğiz. Tüm yatırımların ihalesi yapıldı, imalatları devam ediyor ve belli bir aşamaya getirdik. Bölgenin en büyük kütüphanesiyle birlikte yeni nesil spor sahaları, gençlik merkezleri ve sanatsal alanları şehrimize kazandıracağız.” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Talat Tabur ise, Çilesiz Kütüphanesi’nin Yeşilyurt İlçesine hayırlı olmasını temenni ederken, “Cumhuriyetimizin 102’nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetinizin kuruluş felsefesi olarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma azmini bizlere miras olarak bıraktı. Hizmete sunulan kütüphanemizde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedeflerimize hizmet edecektir. Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, ilçeye kazandırılan kültürel yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e tablo hediye ederken, daha sonra Çilesiz Kütüphanesinin açılış kurdelâsı kesildi.
Çilesiz Semt Pazarı üst katında gerçekleşen açılış törenine; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Talat Tabur, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, siyasi partilerin, kamu ve kurumların temsilcileri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitim, 30 Ekim 2025 10:40
Yorumlar (0)
Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.
Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.
Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.
Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Asayiş Uygulaması: 128 Şahıs Kontrol Edildi
AKÇADAĞ SULAMA BİRLİĞİ'NDE NEDEN SULAR DURULMUYOR..???
Geleceğimizi Yakmayalım: Anız Yakmak Toprağa ve Cana İhanettir!.
Malatya’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı.
Vali Yavuz, Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu.
ÇÖLLEŞME VE KURAKLIĞA KARŞI ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI.
Doğaya Duyarlı Muhtar Berkay Pektaş’tan Takdir Toplayan Hareket.
Büyükşehir’den Geleceğe Nefes Olan Yeşil Dönüşüm Hamlesi.
DOĞANŞEHİR’DE FECİ TRAFİK KAZASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Türk Büro-Sen’den Adalet Bakanlığı Adaylarına Ücretsiz Klavye Kursu Desteği.
Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Altyapısında Tarihi Dönüşüm Başlattı.
Gençlerin Yeni Adresi: TOKİ Karagöz Spor Kompleksi.
Daha Sağlıklı Bir Malatya İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı.
Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.
Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.
Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.
Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..
Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
