11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAKLAŞIK 250 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
Eğitim, 10 Kasım 2025 15:24
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği iş birliğinde 31 Ekim- 9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, Malatya’da kültür rüzgârı estirdi. Adeta şölen havasında geçen kitap fuarını ise yaklaşık 250 bin vatandaş ziyaret etti.
Kültür ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini Malatyalılarla buluşturan fuar; söyleşiler, paneller, konferanslar, imza günleri ve yazar-okur buluşmalarıyla her yaş grubuna hitap etti. Bölge genelinde büyük ilgi gören etkinlikte, kitap ve sanat bir kez daha Malatya’da buluştu.
Yazarlar ve Okurlar Aynı Çatı Altında Buluştu
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, yüzlerce yazar ve yayınevinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuar boyunca gerçekleştirilen yazar-öğrenci buluşmaları ve okullara yönelik etkinlikler sayesinde binlerce öğrenci okumuş oldukları kitapların yazarları ile tanışma fırsatı buldu.
Başkan Er: “Fuar Malatya’ya Kültürel Bir Değer Kattı”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fuarın kente kattığı kültürel değeri vurgulayarak şunları söyledi: Bu yıl ‘Bir Kitap Bin Umut’ temasıyla kitapseverlere kapılarını açan kitap fuarında 320 yayınevi stant açarken, 340 yazar okurlarıyla buluştu. Kitap fuarı boyunca 340 imza etkinliği, 75 söyleşi, 120 okul-yazar buluşması ile 30 yazar-STK buluşması gerçekleştirildi. Her yıl artan ziyaretçi sayısıyla bölgenin en önemli kültür etkinliklerinden biri haline gelen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, hem katılımcılardan hem de ziyaretçilerden tam not aldı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen fuar, kültür ve sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.
FUARA KATILAN YAZARLARDAN FUARA ÖVGÜ
11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da yazarlar ve okurları bir araya getirdi. Fuara katılım sağlayan yazarlardan fuar hakkında olumlu değerlendirmelerde bulunarak organizasyonun yüksek kalitesine dikkat çektiler.
Yazarlar, Malatya’nın kültürel etkinliklere ev sahipliği yapma konusundaki başarısını takdir ettiklerini ifade ederek, fuarın kitap sevgisini yaygınlaştırmada ve okur-yazar buluşmalarını güçlendirmede önemli bir rol üstlendiğini belirttiler.
Prof. Dr. Psikiyatrist Kemal Sayar: Malatya bu deprem afetine rağmen kendini diriltmek isteyen, onarmak isteyen çok kuvvetli azim ve kararlılıkta buldum. Şehir adeta yeniden inşa ediliyor. Şehirde büyük bir dirayet var, büyük bir direnç var. Kitap fuarını çok başarılı buldum. Çok geniş bir alana yayılıyor. Okurların çok büyük bir ilgisi var. Büyükşehirlerde görmeye alışık olduğum ilgile burada da karşılaştım. Çok canlı ve dinamik bir kitap fuarı emeği geçen herkesi kutluyorum.
Yazar Wadah Khanfar: Malatya’ya ilk defa geliyorum. Fuarda çok güzel insanlarla, çok güzel ilgiyle karşılaştım. Benim açımdan önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Malatya’nın bir ilim irfan merkezi olduğunu gördüm. Çok güzel insanlarla tanıştım bundan dolayı da Malatya Büyükşehir Belediyesine bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum.
Yazar İhsan Süreyya Sırma: Fuarda bulunmak beni sevindirdi. Kendi memleketime gelmiş gibiyim. Fuarda güzel olmuş tebrik ediyorum. Elinize emeğinize sağlık.
Yazar Kemal Öztürk: Malatya’da düzenlenen kitap fuarlarına genelde katılmaya çalışıyorum. Malatya’ya olan özel sevgimden dolayı. Depreme rağmen çok başarılı bir kitap fuarı gördüm. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bu tür faaliyetlerle acıları biraz daha hafifliyor. Büyükşehir Belediyesini, Valiliği tebrik ediyorum.
Yazar Bayram Karaçor: Malatya kitap fuarı TÜYAP’dan sonra Türkiye’nin en önemli fuarlarından birisidir. Malatya kitap fuarına bakarak birçok şehir örnek olarak aldı. Hem teknik anlamda hem de içerik anlamında birçok şehir Malatya kitap fuarına bakarak kitap fuarları düzenlediler. Maraş, Elazığ, Erzurum, Siirt ve Batman gibi kaliteli kitap fuarlarının orjini Malatya’dır. Malatya düşünce basında 1950’li yıllardan beri örnek olmuştur.
Yazar Sinan Yağmur: Türkiye’de Anadolu’da Kitap Fuarcılığının ilk kıvılcımının atıldığı yer Malatya’dır. Malatya bunu başarınca öyle bir örnek oldu ki, Anadolu’daki bütün şehirler fuarlar yapmaya başladı.
Yazar Mustafa Kemal Çelik: Bu kadar güzel bir fuar ortamı sağladığı için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere çalışanlara teşekkür ediyorum. Kitap fuarı cıvıl cıvıl. Malatya’yı hep kitap okumayı seven bir il olarak biliyordum. Bunda da yanılmadım. İfadelerine yer verdiler.
Eğitim, 10 Kasım 2025 15:24
Yorumlar (0)
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü
Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı
Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu
Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi
Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor
Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı
Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale
AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR
MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR
Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”
“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu
Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla Ortak Akıl Buluşması
Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir
Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı
Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı
Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri
Ağbaba’dan Anlamlı İnönü Mesajı: “Cesur ve Onurlu Bir Devlet Adamı”
Çilesiz Kütüphanesi Yeşilyurt’ta Gençlerin Gözdesi Haline Geldi
Battalgazi’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Malatya’da Mezarlıklar ve Çevresinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Akçadağ Siyaseti Sarsıldı: AK Partili Murat Turcan’dan Dikkat Çeken İstifa
Akçadağ’da Yürekleri Isıtan Ziyaret: Sevgiyle Güçlü, Güvenle Mutluyuz
Başkan Er’den Regaib Kandili Mesajı: “Dualarımız Bir, Gönüllerimiz Bir Olsun”
Malatya Ayağa Kalkar mı? 44 Yerine 55 Tartışması Şimdiden Başladı
Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Uluslararası Bir Umut Hikâyesi
Bir Dilek, Bir Umut: LÖSEV’den Lösemili Çocuklara Yeni Yıl Mucizesi
Sukkar Şeker 2025’te Üretim Hacmini Güçlendirdi
Özel Sağlık Hastanesi’nin 5’inci Yaş Gururu
Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu Açıklandı!
Sanatın ve Kültürün Buluşma Noktası: Yeşilyurt Eyvan Geceleri 24 Aralık’ta
Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Sanat Dolu Anlara Sahne Oldu
İnönü Caddesi’nde Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada
Kayhan’dan Yeşiltepe Spor Kompleksi’ne Yakın Takip
10 İlde Eş Zamanlı Operasyon: TOKİ Adını Kullanan Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi
