Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;

Gündem, 01 Aralık 2025 16:37

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;

CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE

ŞEHRİMİZ AYAĞA KALKTI”

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantılarının VI. birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı’nda, 1 Aralık Pazartesi günü saat 11.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclis görüşmelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar ile hizmetler hakkında bir konuşma yaptı. Başkan Er, “Sahada işlerimiz çok. Her meclise katılamıyoruz. Çoğu zaman bürokrasi görüşmelerinden dolayı Ankara’da olmak durumdayım ve diğer zamanlarda ise sahadayız. Bir yıllık meclis çalışmamızın sonuna geliyoruz. Malatya için mecliste çok önemli kararlar aldık. Göreve geldiğimizde 'Ortak paydamız Malatya, lüzumsuz ve kısır çekişmelerle uğraşmayalım' dedik. Şeffaf, hesap verebilir ve adaletli olmaya çalışıyoruz. Her şey şeffaf, hesap verilebilir. Gizli ajanda olmayınca daha samimi oluyor ve işler daha iyi gidiyor. Mecliste uyumlu bir çalışma var. Yapılan işler hepimizin. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gözle görülür bir şekilde Malatya'mız ayağa kalktı. 68 bin bağımsız bölümün konut ve iş yerinin kurası çekildi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın güçlü destekleriyle şehrimiz ayağa kalktı. 'Vatandaşlarımıza son konut ve iş yeri teslim edilinceye kadar bize durmak, yorulmak yok' dedik. Depremin yaraları sarılıyor, final aşamasındayız. 2026 yılının ilk çeyreğinde inşallah işler bitecek” dedi.

“BAKANLARIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Malatya’da yapılan inşaat faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve spor alanında da birçok çalışmalar yapıldığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Şehri imar ederken kültür, sanat, spor ve sosyal işlerde de önemli organizasyonlar yapıyoruz. Kültür Yolu Festivalini yaptık. Malatya'nın böyle şeylere aç olduğunu müşahede ettik. 42 noktada 350 etkinlik yaptık, insanlar memnun kaldı. UNESCO'da yer alan Arslantepe Höyüğü’nün Karşılama Merkezini tamamladık. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mızın yanında olan Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ı ağırladık. Malatya'mıza katkılarından dolayı Hemşehrilik Beratı takdim ettik. Malatya'mıza ciddi spor tesisleri ve kütüphaneler yapıyoruz. 11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarını yaptık. Fuarda 320 yayınevi stant açtı, 340 yazar okuyucularla buluştu. Kitap fuarında 340 imza etkinliği yaptık. Çok kapsamlı bir fuar oldu. Fuara gelenler memnun kaldıklarını ifade ettiler. Ulusal ölçekteki en iyi fuar dediler” şeklinde konuştu.

“YEŞİL VE SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Belediyeciliğin sadece inşaat ve alt yapıdan ibaret olmadığını söyleyen Başkan Er, yeşil belediyecilik ve sosyal belediyecilik alanında da faaliyetlerin çoğaltıldığını vurguladı. Başkan Er, “2010 yılında Beydağı'nın ağaçlandırılması için bir seferberlik başlatmıştık. 'Kaldığımız Yerden Devam' sloganı, 'Bir fidan bin umut' temasıyla Beydağı'nda ağaçlandırma şenliği yaptık. Çok ciddi bir katılım oldu. Her yıl bu etkinliği yaparak sürdüreceğiz. Sosyal belediyeciliği unutmuyoruz. Sümer Park içinde Glütensiz Kafe açtık. Malatya'nın öncelikleri için anket yaparak, sahadaki çalışmalarımız ile Malatya'da 1800 çölyak hastası olduğunu tespit ettik. O nedenle burası büyük bir ihtiyaçtı. Önemli bir çalışma, 170'den fazla ürün çeşidi var. Bunu kâr amaçlı yapmıyoruz. Glütensiz ürünler çok pahalı, sağlıklı beslenen insanlar da buradan alışveriş yapıyor. Dediğim gibi burada kâr amacı yok maliyetine ürünleri insanlarımızın hizmetine sunuyoruz” sözlerine yer verdi.

“MALATYA'NIN YILDIZ ESERİ OLACAK”

Gençlere yönelik hizmet ve yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ikinci etabının temelini attık. Malatya'nın yıldız eseri olacak ve bir yılda tamamlanacak. Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Malatya'mızın her noktasında spor kompleksleri yapıyoruz. Hepsinin ihalesi tamamlandı. Büyük eserlerin temellerini atıyoruz. Amatör spor evinin temelini atacağız. Tecde Spor Kompleksi’nin de temelini atacağız. Bazı küçük spor salonları ve gençlik merkezleri var onların açılışını da yapacağız. 'Malatya kütüphaneler ve spor şehri olacak' dedik. Büyükşehir Belediyesi içinde bölgenin en büyük kütüphanesini yapıyoruz. Bu amaçla Belediye Hizmet Binası içinde kütüphanenin yapıldığı alanın güçlendirme çalışmasını da yaptık. Herkes sıradan bir kütüphane sanıyor ama sıradan değil. 610 metrekare ve 355 metrekare ayrı salonlar, 80 bilgisayarlı çalışma masaları olacak. Malatya'ya yakışır konforlu bir eser. Eser ortaya çıkınca eleştiri yapanlar eleştirdiklerine pişman olacak. Sadece kütüphane inşaatı değil çalışma ve güçlendirmede var. Burası çok merkezi bir yer herkes rahatlıkla erişebilecek. Bütün gençlik merkezlerine kütüphane olacak. İkizce'de, Yıldıztepe'de, Taştepe'de, Gelinciktepe'de, Turgut Özal'da, TOKİ Karagöz'de, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Çilesiz'de kütüphane olacak. Onlarca noktada herkesin erişebileceği kütüphaneler yapacağız” açıklamalarında bulundu.

“MALATYA TARIM VE SANAYİ ŞEHRİ”

Tarım alanında da Büyükşehir Belediyesi’nin çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Başkan Er, “Tarımı destekliyoruz. Malatya tarım ve sanayi şehri. Köylümüze yardımcı olmaya çalışıyoruz. Jeneratör ve sıvat desteği sağlamıştık. Sulama altyapısını güçlendirme projesi kapsamında 250 bin metre boru dağıtımı yapıyoruz. Kazıları yapıyoruz ve boruları veriyoruz. 250 farklı lokasyonda boru projeleri yaptık. İnsanların memnuniyetini görüyoruz. Her yıl boru dağıtımı yaparak tarımsal destek yapacağız. Geçmişte 'Kentten köye dönüş projesi' yapmıştık. İnsanlar memleketine dönüp kendi arazisine bağlandı, bundan dolayı mutlu oluyoruz” diye konuştu.

“15 MİLYAR TUTARINDA 2400 KİLOMETRE ALTYAPI ÇALIŞMAMIZ VAR”

Altyapıyla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Şehrin her tarafı köstebek yuvası gibi. Asbest boru kalmayacak. 2,4 milyar liralık içme suyu hattı döşendi ve ayrıca 15 yeni depo inşa edildi. 15 milyar tutarında 2 bin 400 kilometrede çalışma var.

Bu eserleri hep birlikte yapıyoruz. Malatya'mızın her alanda daha modern, çağdaş ve sağlam bir şehir olması için gayret ediyoruz. Bu noktada siz meclis üyelerimizin destekleri takdire şayan. Hemşehrilerimizin yaşam standardını yapacağımız projelerle artırmaya devam edileceğiz. Malatya'nın yeniden ayağa kalkışına katkı sağlayan bu meclise herkes dua edecek. Malatya, küllerinden bu meclis döneminde kalkmış olacak Güzel bir Malatya ortaya çıktığında bu meclis anılacak” dedi.

“MALATYA'YA YAKIŞIR BÜYÜK HİZMETLER OLACAK”

Malatya için Ankara’dan çok ciddi kazanımlar ve kaynaklar aldığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara’ya gittik, çok ciddi kazanımlarımız oldu. Büyük kaynaklar aldık. Malatya'ya yakışır büyük hizmetler olacak. Yapacak çok iş var. Depremin yaralarını sararken belediyecilik hizmetlerini de ihmal etmiyoruz. Eserler ortaya çıktıkça herkes görecek. Eleştireler motivasyonumuzu artırır, yeter ki art niyetli olmasın. Şeffaf, adil ve hesap verebilir olacağız. Ahenk içinde çalışıyoruz. Bizim gizli ajandamız yok. Benim siyasi anlayışım bu. Şeffaf bir şekilde devam ediyoruz. Malatya eskisinden daha güzel olacak. Kırsal Daire Başkanlığı’nı oluşturduk, daha efektif bir şekilde çalışacağız. 2026 yılının programını yapıyoruz. Meclis üyelerimiz ve Malatya halkıyla senkronize bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Yeni dönemde hangi ilçeye ne kadar zaman çalışırız buna karar vereceğiz. Programa göre ilçelerde çalışılacak.”

Başkan Er’in konuşmalarının ardından ilçe belediye başkanları ilçelerine yönelik yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı birer teşekkür konuşması gerçekleştirdiler.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmasını tamamladıktan sonra yoğun programları nedeniyle meclis toplantısından ayrıldı. Büyükşehir Belediye Meclis’ine Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlık etti. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı VI. birleşiminde mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 Mali Yılı Bütçesi ve Bütçe Kararnamesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ilçe belediyelerinin 2026 Mali Yılı Bütçeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek, kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantılarının 10 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

 

 

Gündem, 01 Aralık 2025 16:37

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.

Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.

Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak

Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak

Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.

Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.

Birlik, Beraberlik ve Paylaşma Ruhu Muharrem İftarında Yaşatıldı.

Birlik, Beraberlik ve Paylaşma Ruhu Muharrem İftarında Yaşatıldı.

Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.

Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

Yangın Tehlikesine Karşı Kapsamlı Mücadele: Yeşilyurt’ta Otlar Temizleniyor.

Yangın Tehlikesine Karşı Kapsamlı Mücadele: Yeşilyurt’ta Otlar Temizleniyor.

Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.

Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.

Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.

Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.

Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.

Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.

Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.

Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.

Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Asayiş Uygulaması: 128 Şahıs Kontrol Edildi

Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Asayiş Uygulaması: 128 Şahıs Kontrol Edildi

AKÇADAĞ SULAMA BİRLİĞİ'NDE NEDEN SULAR DURULMUYOR..???

AKÇADAĞ SULAMA BİRLİĞİ'NDE NEDEN SULAR DURULMUYOR..???

Geleceğimizi Yakmayalım: Anız Yakmak Toprağa ve Cana İhanettir!.

Geleceğimizi Yakmayalım: Anız Yakmak Toprağa ve Cana İhanettir!.

Malatya’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı.

Malatya’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı.

Vali Yavuz, Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu.

Vali Yavuz, Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu.

ÇÖLLEŞME VE KURAKLIĞA KARŞI ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI.

ÇÖLLEŞME VE KURAKLIĞA KARŞI ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI.

Doğaya Duyarlı Muhtar Berkay Pektaş’tan Takdir Toplayan Hareket.

Doğaya Duyarlı Muhtar Berkay Pektaş’tan Takdir Toplayan Hareket.

Büyükşehir’den Geleceğe Nefes Olan Yeşil Dönüşüm Hamlesi.

Büyükşehir’den Geleceğe Nefes Olan Yeşil Dönüşüm Hamlesi.

DOĞANŞEHİR’DE FECİ TRAFİK KAZASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

DOĞANŞEHİR’DE FECİ TRAFİK KAZASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

Türk Büro-Sen’den Adalet Bakanlığı Adaylarına Ücretsiz Klavye Kursu Desteği.

Türk Büro-Sen’den Adalet Bakanlığı Adaylarına Ücretsiz Klavye Kursu Desteği.

Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Altyapısında Tarihi Dönüşüm Başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Altyapısında Tarihi Dönüşüm Başlattı.

Gençlerin Yeni Adresi: TOKİ Karagöz Spor Kompleksi.

Gençlerin Yeni Adresi: TOKİ Karagöz Spor Kompleksi.

Daha Sağlıklı Bir Malatya İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı.

Daha Sağlıklı Bir Malatya İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı.

Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.

Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.

Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.

Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.

Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.

Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.

Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.

Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.

Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.

Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.

Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..

Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..

Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.

Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.

Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.

Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.

Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.

Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.

LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.

LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.

Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.

Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.

Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.

Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.

Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.

Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor