MALATYA’MIZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE
AYAĞA KALKIYOR”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, deprem sonrası yeniden imar ve inşa edilen Malatya’nın eskisinden daha güzel olacağını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın güçlü destekleriyle, yerelde valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, siz değerli muhtarlarımız ve tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Malatya’mız her geçen gün daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, muhtarlarla iftarda bir araya geldi. Nikah Sarayı’nda verilen iftar yemeği öncesi konuşan Başkan Er, Ramazan ayında muhtarlarla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
“MUHTARLARIMIZ ÇOK KIYMETLİ BİR GÖREV İFA EDİYOR”
Muhtarlarla her zaman iyi bir diyalog içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Er, “Muhtarlarımız, devlet ile millet arasında köprü görevi gören, bulundukları yerin seçilmiş temsilcileridir. Mahallelerinizin, köylerinizin sesi, vatandaşımızın en yakınındaki çözüm kapısısınız. Bu yönünüzle çok kıymetli bir görev ifa ediyorsunuz. Ben her zaman mesai arkadaşlarıma şunu söylüyorum, muhtarlarımız geldiğinde onları bekletmeden dinleyin, telefon ettiklerinde mutlaka geri dönüş yapın. Çünkü sizlerin bize ilettiği her talep, her mesaj aslında milletimizin sesidir. Hiçbir muhtarımız kendi şahsi işi için kapımızı çalmaz. Sizler, temsil ettiğiniz insanların derdini taşır, çözüm ararsınız. Bu yüzden sizleri, bulunduğunuz yerlerin adeta büyükleri, ağabeyleri olarak görüyorum” dedi.
“DEPREM SONRASI ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”
Başkan Sami Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleri, bakanların şehre olan yakın ilgisi ve yereldeki iş birliğiyle Malatya’nın yıkıcı depremin ardından kısa sürede toparlanmasını sağladığını söyledi. Başkan Er, “Şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın güçlü destekleriyle, yerelde valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, siz değerli muhtarlarımız ve tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Malatya’mız her geçen gün daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. Deprem sonrası çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Konutlarımızı, yollarımızı ve sosyal alanlarımızı peyderpey vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında sahurlarımızın çoğunu konteynerlerde yapmıştık. Bu yıl ise çok şükür vatandaşlarımız evlerine kavuştu ve biz de onların mutluluğunu paylaşıyoruz” diye konuştu.
GÜNLÜK 4 BİN KİŞİYE İFTAR, İHTİYAÇ SAHİBİ 3 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK, AFRİN’E İFTAR DESTEĞİ
Malatya’da Ramazan ayının manevi iklimine uygun geçmesi için önemli etkinlikler düzenlediklerini ve binlerce kişiye iftar verdiklerini anlatan Başkan Er, şunları kaydetti:
“Ramazan ayını bereketiyle yaşamaya gayret ettik. Şehrimizin birçok noktasında günlük 4 bin kişiye iftar verdik. Bunun yanında yemek yapma imkânı olmayan, ihtiyaç sahibi 3 bin vatandaşlarımıza her gün düzenli olarak sıcak yemek ulaştırdık. Afrin’de de günlük bin kişiye iftar desteği sağladık. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelerimize alışveriş ve giyim kartları ulaştırdık. Bu noktada siz değerli muhtarlarımızın katkısı çok büyük. Özellikle, mahcubiyetinden derdini anlatamayan ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerden özellikle bir ricam var. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bize bildirin. Bir ekmeği dahi borçla alan, ilacını temin etmekte zorlanan vatandaşlarımızı birlikte tespit edelim. Bu konuda hassasiyet göstermek hepimizin sorumluluğudur, bu bir kul hakkıdır.”
“RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRİK EDİYORUM”
Ramazan Bayramı’nın huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni eden Başkan Er, “Önümüzde mübarek Ramazan Bayramı var. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Bu bayramın başta gönül coğrafyamız olmak üzere tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Sizlere ve kıymetli ailelerinize sağlıklı, huzurlu nice bayramlar diliyorum. Bu bayramın Malatya’mıza, memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Esnaf Odası Kimin Yanında? Akçadağ’da Cevap Bekleyen Sorular...
CHP'de Sessizlik Perdesi: Dün Aynı Karede Olanlar Bugün Nerede...???
Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.
Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak
Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.
Birlik, Beraberlik ve Paylaşma Ruhu Muharrem İftarında Yaşatıldı.
Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.
Yangın Tehlikesine Karşı Kapsamlı Mücadele: Yeşilyurt’ta Otlar Temizleniyor.
Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.
Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.
Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.
Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Asayiş Uygulaması: 128 Şahıs Kontrol Edildi
AKÇADAĞ SULAMA BİRLİĞİ'NDE NEDEN SULAR DURULMUYOR..???
Geleceğimizi Yakmayalım: Anız Yakmak Toprağa ve Cana İhanettir!.
Malatya’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı.
Vali Yavuz, Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu.
ÇÖLLEŞME VE KURAKLIĞA KARŞI ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI.
Doğaya Duyarlı Muhtar Berkay Pektaş’tan Takdir Toplayan Hareket.
Büyükşehir’den Geleceğe Nefes Olan Yeşil Dönüşüm Hamlesi.
DOĞANŞEHİR’DE FECİ TRAFİK KAZASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Türk Büro-Sen’den Adalet Bakanlığı Adaylarına Ücretsiz Klavye Kursu Desteği.
Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Altyapısında Tarihi Dönüşüm Başlattı.
Gençlerin Yeni Adresi: TOKİ Karagöz Spor Kompleksi.
Daha Sağlıklı Bir Malatya İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı.
Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.
Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.
Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.
Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..
Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
