Vatandaşlardan Net Mesaj: ‘Geçici Çözüm Değil, Alt Geçit İstiyoruz.
Gündem, 03 Haziran 2026 12:17
AKÇADAĞ’DA ÖLÜM YOLU TEPKİSİ: KÂĞIT FABRİKASI YOLUNDA FACİA OLACAK DİYE Mİ BEKLENİYOR?
Akçadağ ilçesinde kâğıt fabrikası yolu ve çevresinde yaşanan trafik kazaları artık vatandaşın sabrını taşırmış durumda. Bölgedeki ışık sistemlerinin sık sık arızalanması, kontrolsüz geçişler, ağır tonajlı araç trafiği ve yetersiz yol güvenliği nedeniyle sürücüler her gün adeta ölümle burun buruna geliyor.
Vatandaşların iddiasına göre özellikle akşam saatlerinde ve yoğun trafik anlarında kavşak tam anlamıyla tehlike saçıyor. Sinyalizasyon sisteminin sürekli arıza vermesi, bazı zamanlarda tamamen devre dışı kalması sürücüleri büyük risk altında bırakıyor. Bölge halkı ise yıllardır aynı soruyu soruyor: “Burada daha kaç kaza olması gerekiyor?”
Kazaların ardından kısa süreli önlemler alınsa da kalıcı çözüm konusunda somut bir adım atılmaması tepki çekiyor. Her geçen gün artan araç yoğunluğuna rağmen yol altyapısının aynı kalması, bölgenin adeta kaderine terk edildiği yorumlarına neden oluyor.
Vatandaşlar özellikle kâğıt fabrikası yolu çevresine alt geçit yapılmasının artık zorunluluk haline geldiğini ifade ediyor. Çünkü mevcut sistemin hem trafiği kaldırmadığı hem de can güvenliğini tehdit ettiği açık şekilde görülüyor. Uzmanlara göre alt geçit ve modern kavşak düzenlemesi yapılmadan bu bölgede kazaların tamamen önüne geçmek mümkün görünmüyor.
Kâğıt fabrikası yolu çevresine alt geçit yapılması gerektiğini savunan vatandaşlar, mevcut kavşak sisteminin artık yükü taşıyamadığını belirtiyor. Özellikle ağır vasıtaların yoğun şekilde kullandığı bölgede, kontrolsüz geçişlerin büyük risk oluşturduğu ifade ediliyor.
Bölge halkı ayrıca yıllardır verilen sözlerin tutulmadığını da iddia ederek şu soruları gündeme taşıyor:
“Bu yol için kaç kez proje konuşuldu? Kaç kez çözüm sözü verildi? Neden hâlâ ortada somut bir çalışma yok? İnsan hayatı bu kadar değersiz mi?”
Bölge sakinleri sert tepki göstererek şu ifadeleri kullanıyor: “Her kazadan sonra birkaç gün konuşuluyor, sonra unutuluyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Sürekli arızalanan ışık sistemiyle bu yol yönetilemez. Yetkililer faciadan sonra değil, facia yaşanmadan önce harekete geçmeli.”
Akçadağ’da artık vatandaş geçici açıklama değil, somut icraat bekliyor. Çünkü bu yol sadece araçların geçtiği bir güzergâh değil; her gün onlarca insanın canını emanet ettiği bir yaşam hattı. Göz göre göre gelen tehlikeye sessiz kalmak ise ihmali daha da büyütüyor.
Şimdi kamuoyu tek bir sorunun cevabını arıyor: Kâğıt fabrikası yolunda kalıcı çözüm için daha kaç kaza yaşanacak?
Gündem, 03 Haziran 2026 12:17
Yorumlar (0)
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
Malatya, Satranç Dünyasının Nabzını Yeniden Tutacak.
Depremin Sessiz Yıkımı: Şehir Ayağa Kalkıyor, İnsanlar Hâlâ Yaralı.
Battalgazi’de Haziran Meclisinde Önemli Gündem Maddeleri Görüşüldü.
Rotamız Eğlence, Adresimiz Mutluluk: Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği.
Alman ATLAS İş Makinaları’nda Yeniden Yapılandırma Süreci.
HANBEYOĞLU CADDESİ’NDE KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM DÖNEMİ.
Şehit Aytaç Altınörs Anısına Basketbol Şöleni Başladı.
Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası Nerede? Vatandaş İsyanda.
Uzman Doktor Uyarıyor: 'Dizimde Sıvı Bitmiş' İfadesi Doğru Değil...
Battalgazi Tarihine Sahip Çıkıyor, Geleceğe Güçlü Adım Atıyor.
Battalgazi’de Silahlı Saldırı: Husumet Kanlı Bitti.
Doğalgaz Baca Sistemlerindeki Görünmeyen Riskler Yapı Güvenliğini Tehdit Ediyor.
Yeşilyurt’ta Yol Mesaisi Sürüyor: Topsöğüt’e Konforlu Ulaşım.
Koşuya Hazır mısınız Uluslararası Malatya Aslantepe Yarı Maratonu İçin Yarış Açık.
Büyükşehir Belediyesi Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyor.
Gözene’de Kurulan Sofra, Kardeşliğin ve Vefanın Simgesi Oldu.
Doğaya Sahip Çıkmak, Geleceğe Sahip Çıkmaktır.
Kültür, Birlik ve Gelenek: Sarıçiçek Yayla Festivali Başlıyor.
Hayat Boyu Öğrenme, Güçlü Toplumun Temelidir.
Festival Paylaşımında Büyük Dikkatsizlik! Malatya’nın İki Büyük Kurumu Karıştırıldı.
44 Malatyalılar Birliği’nde Bayram Coşkusu.
Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
