Yeni Cami Yapım Protokolü İmzalandı
Malatya, 04 Mayıs 2023 00:236 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan İlimizin tarihi Camilerinden, Malatya’nın simgesi Yeni Camiinin Yapım Protokolü; Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan arasında imzalandı.
Yeni Cami Yapım Protokolü İmzalandı
6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan İlimizin tarihi Camilerinden, Malatya’nın simgesi Yeni Camiinin Yapım Protokolü; Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan arasında imzalandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen, Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı katıldı. Vali Hulusi Şahin: “Malatya'mızın sembol binası yeni camimiz 6 Şubat tarihli depremde büyük oranda yıkılmıştır. Bu çok kıymetli Vakıf eserimizin yeniden ayağa kaldırılması ve Yeni Camimizin tekrar hizmete açılması Malatya’mızın normalleşmesi adına çok önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bizler bunu mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmek için büyük bir çalışma içerisindeydik. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları çok hızlı bir şekilde başlattı ve bu çalışmalar yapılırken Malatyalı hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan, Yeni Camimizin yapımı ile ilgili tüm masrafları üstlenme sözü vererek Valiliğimize müracaat etti. Bizler de bunu memnuniyetle kabul ettik.
Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çalışmalarının tamamlanmasının ardından protokol aşamasına geldik. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliğimiz ve hayırsever iş insanımız Sayın Bayram Kızılaslan'la birlikte bugün Yeni Camimizin yapım protokolünü imzalıyoruz.Çok kısa bir zaman içerisinde Yeni Cami Malatya’mızın ifadesi ile Teze Cami tekrar bulunduğu yerde, birebir aynı şekilde yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Yapılan bu hizmetinin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a Malatya halkına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi
Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ise: “Yeni Caminin yeniden inşası ile ilgili tüm teknik bilgilere haiz olarak tekrardan bir çalışma başlattık. Camimiz tekrar yapılırken zemin etütleri, caminin taşıyıcı sistemleri ve konumuna kadar bütün teknik detayları Üniversitelerimiz ve Bilim Kurullarımız ile tartışarak Yeni Camimizin inşaatına başlayacağız. Bu sıradan bir inşaat olmayacak. Üniversitemizin kontrolünde ve yönlendirmesiyle yapılacak olan camimizde çok ciddi bir zemin sağlamlaştırması yapılacaktır. Zemin sağlamlaştırmadan yapılacak bir inşaat ileride aynı sıkıntıların yaşanmasını sebep olacağından ilk işimiz caminin zeminini sağlam bir şekilde yapmak olacaktır. Bayram Bey'in taahhüdünü çok hızlı bir şekilde yerine getirerek. Malatya'nın sembolü yeni Cami’yi Malatya halkına yeniden kazandırmış olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan arasında Yeni Cami Yapım Protokolü imzalandı.
Yapılan protokolün ardından Vali Hulusi Şahin, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen Yeni Caminin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
Malatya, 04 Mayıs 2023 00:23
Yorumlar (0)
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
