Malatya Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenledi
Eğitim, 24 Kasım 2023 23:17
Malatya Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenledi
GÜRKAN: “DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen programda ‘6 Şubat Asrın Felaketi Günlerinde Bir Öğretmen Olarak Ben’ konulu Anı Yarışması ve ödül töreni düzenlendi.
Bakır: Bizleri Bir Araya Getiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Öğretmen deyince kendinden ödün veren, kendini düşünmeyen; ama hep memleketinin evlatları için fedakârlık gösteren kişi akla gelir. 6 Şubat depremlerinden sonra, ilk saatten itibaren aziz şehrimizin ayağa kalkması için elinizden geleni yaptınız. Elinizi, gövdenizi, yüreğinizi şehrin enkazlarının altına koydunuz. Öğretmenlik sadece 24 Kasım tarihine hapsedilecek bir kavram değildir. Öğretmenlik yılın 365 günü kıymet verilecek, değer verilecek bir meslektir. Bugün bu programda bize kıymet veren, değer veren ve bizi burada misafir eden Büyükşehir Belediye Başkanıma sizin adınıza şükranlarımı sunuyor. Saygılarımı arz ediyorum” dedi.
Gürkan: Fedakâr öğretmenlerimize minnet borçluyuz
Memlekete hizmet ederken bu yolda vefat eden bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet dileklerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise programa katılan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Gürkan, “Öğretmenlerimizin çalıştıkları ortamlarda ve ekonomik anlamdaki zorluklarını, sıkıntılarını biliyoruz. Hele 6 Şubat depremlerinin vuku bulması münasebetiyle deprem bölgesindeki zor şartlarda görev ifa etmenin ne kadar zor olduğunu da biliyoruz. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en muhterem, en fedakâr unsurları öğretmenlerdir’ demiştir. Fedakârlık etmeden, muhterem olunmuyor. Ben bütün bu fedakâr öğretmenlerimize minnet, şükran hislerimi dopdolu olarak ifade etmek istiyorum.
Ben 23 yıl eğitim camiası içerisinde değişik kademelerde görev yaptım. Ama şunu gururla ifade edeyim ki; öğretmenlik sadaka-i cariye mesleğidir. Farkında olmadan sadaka-i cariyede bulunuyoruz. Hayırlı evlat, bir icat, bir hayırlı kurum amel defterini her zaman açık tutar. Öğretmenlerimizin binlerce hayırlı evlatları var. Onlar bu toplumun geleceğini şekillendirme noktasında geleceğe hazırlıklı bireyler yetiştirdiği zaman onların bütün sadaka-i cariye defterleri açık kalacaktır. Onun içindir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demiştir. Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister; demiştir. Bizler hakikaten fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmekle mükellefiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık. İnşallah daha nice yüzyıllara Türkiye Yüzyılı ile devam edeceğiz. Geleceğin ihtiyaç duyulan bilgileri çocuklarımıza bu sıralarda öğretirsek, ülkemizin geleceği garanti altında olur. Öğretmen bir mum gibidir; kendini yakar, yakarken etrafını aydınlatır.
Hüzünlü bir Öğretmenler Günü’nü idrak ediyoruz. Kiminiz konteynerlerde oturuyorsunuz. İnşallah bu zor günleri kısa zamanda, el birliğiyle, el ele vererek şehrimizi de hep birlikte ayağa kaldıracağız. Yerinde dönüşümle şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Sizlerle birlikte hazırlayacağız. Bütün öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Aramızdan ayrılanları rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum” şeklinde konuştu.
Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirten AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de ifade ettiği gibi, sizler gelecek nesilleri inşa eden insanlarsınız. Yine Hz. Ali Efendimizin dediği gibi, bir harf öğretenin kölesi olduğumuz insanlarsınız. Dolayısıyla, Türkiye’nin geleceği noktasında, inşası noktasında büyük emekleriniz var. Ama yetiştirdiğiniz insanlarla, sizler kendi eserlerinizi inşa eden insanlarsınız. Öğretmenlerimiz konteynerlerde yaşıyordu. İnşallah, Allah nasip ederse vatandaşlarımız gibi öğretmenlerimizi de kalıcı konutlara yerleştirmek istiyoruz. Bu konuda da, Malatya’mızı yeniden toparlama adına da bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kendisi de bir öğretmen olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanının da başta olmak üzere Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 6 Şubat depremlerinde, Malatya’da vefat eden öğretmenlerimizi bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyorum” dedi.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmeni Kemal Günay ve Fevzi Özkeser’in Öğretmenler Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti.
Depremde vefat eden öğretmenlerden Müslüm Boran ve Adil Türk’ün ailelerine çiçek takdim edildi. Doğanşehir ilçesi Gövdeli ve Kapıdere’de bulunan okullarda görevli iken Malatya merkeze dönüş yaptıkları sırada geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 5 öğretmen de unutulmayarak, ailelerine çiçek takdim edildi. Ayrıca Başkanın ilk öğrencilerinden olan Safiye Karakaya ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mehmet Türkmen de Başkan Gürkan’a çiçek takdim ettiler.
Öğretmen Anıları Yarışması’nda dereceye giren ilk 3 öğretmene ise para ödülü verildi. Yarışmada, birinci Darende Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu öğretmenlerinden Hüseyin Yaşdal 10 bin lira, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İlyas Yaman 7 bin 500 ve üçüncü olan Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Hasan Sayılan’a ise 5 bin liralık ödülleri takdim edildi.
Eğitim, 24 Kasım 2023 23:17
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
