BAŞKAN ÇINAR, İKİZCE TOKİ KONUTLARININ 3.ETABINDAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Gündem, 28 Kasım 2023 17:43
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından evleri ağır hasar alan ya da yıkılan depremzede ailelere tahsis edilmek üzere TOKİ tarafından inşaatına başlanan İkizce Mahallesindeki TOKİ Konutlarının 3.Etabında yer alan 736 konutun bulunduğu şantiye alanında incelemelerde bulundu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ tarafından Mart Ayında inşaatına başlanan, toplam 8 bin 799 deprem konutunun yer aldığı İkizce TOKİ Konutlarının üçüncü etabındaki binaların depremzedelere teslim edilmesi için çalışmalara hız verildi.
736 konutun bulunduğu üçüncü etap TOKİ konutlarının olduğu bölgede incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, şantiye şefi ve inşaat mühendisleriyle toplantı yaparak konutların son durumu hakkında bilgiler aldı.
Konutların son durumu ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Suat Sezer, “736 konutumuzun yer aldığı TOKİ Konutlarının üçüncü etabındaki konutlarımızın kaba inşaatları ve dış cephelerimizin büyük bir kısmı tamamlandı, iç imalatlar ise devam ediyor.İki tip projemiz var, hepsi 3+1 şeklinde yapıldı. Konutlarımızın elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz gibi alt yapı çalışmaları ise devam ediyor.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, afetzedelerin barınma sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Mart Ayında yapımına başlanan İkizce Mahallesinde ki TOKİ Konutlarının olduğu bölgede hummalı bir çalışmanın söz konusu olduğunu söyledi.
İkizce TOKİ Konutlarının üçüncü etabında yer alan 736 konutun yapılacak kura çekimiyle birlikte hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ tarafından İkizce mahallemizde yapılan TOKİ Konutlarını inceleyerek devam eden çalışmalar üzerine buradaki yetkililerle verimli bir toplantı yaptık. İki ayrı tip projenin olduğu, toplamda 736 dairenin bulunduğu deprem konutlarımızın yapımı hızla ilerliyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak buradaki konutların en kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Deprem konutlarının üçüncü etabında yer alan binaların kaba inşaatı, dış cepheleri, iç imalatlar ve tefrişatı büyük oranda toparlandı. Çevre düzenlemesi, alt yapı çalışmaları ve site içi yollarla ilgili çalışmalar yapılırken diğer taraftan elektrik, doğalgaz, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili alt yapı çalışmalarda devam ediyor. TOKİ Yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde Aralık Ayında yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine buradaki konutların teslim edileceğinin bilgisini aldık. Depremzede ailelerimizin taşınmasıyla buradaki sosyal yaşam hareketlenecek. Şu anda her hangi bir sıkıntı veya aksama yoktur, her şey planlandığı gibi ilerliyor, yetkililerle yaptığımız toplantıda bizlerle bu bilgiler paylaşıldı. Her hangi bir sıkıntı olmadığı takdirde bu yılın sonlarına doğru burası hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlarımızı kış ayında sıcak yuvalarına kavuşturmuş olacağız. Depreme dayanıklı binalarının yanı sıra okul ve sosyal yaşam alanları, otoparkları, çocuk oyun alanları, ticari alanları, çevre düzenlemesi, mimari yapısı ve tasarımıyla Yeşilyurt’umuza yeni bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak. Böylesine büyük bir eserin şehrimize ve ilçemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Genel Müdürümüze, müteahhit firmalara, şantiye şeflerine ve gece gündüz demeden, soğuk sıcak demeden özveriyle inşaat alanında çalışan tüm işçi kardeşlerimize şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Gündem, 28 Kasım 2023 17:43
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
