Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere yetki vermemeli”
Siyaset, 05 Şubat 2024 11:48
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz” dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Valilik yanı Mücelli Caddesi ve yakın çevrede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.
-“Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var”
Bilal Yıldırım, “Esnaflarımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Esnafımızın faaliyette olduğu bölgelerde yollar ve kaldırımlar çamur içerisinde. Esnaflarımız; milletvekillerinin kendileri ile dertlenmediklerini ve sorunlarıyla ilgilenmediklerini özellikle şikayet ediyorlar. Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Hasar tespitleri konusunda önemli sorunlar yaşanıyor. Eğer Yeniden Refah Partisi olarak seçimi kazanırsak, mevcut binaların hasar tespitini büyükşehir olarak üstlenip, tekrardan yaptıracağız.” dedi.
-“Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı”
6 Şubat depremlerinin yıldönümü ile ilgili olarak ise Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Malatya 6. Şubat depremlerinde büyük ve ağır bir yara aldı. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun. Çok büyük acılar yaşadık. Sadece yerel yönetimi belirleme değil, şu anda Malatya’mızın yeniden kurulması ve planlanması aşamasındayız. Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı. Malatya’da yerel yönetimler son 20 yılda hiçbir şekilde 1. derece deprem bölgesi olduğu düşünülmeden adımlar atılmıştır. Malatya’da sınırsız imar izni veren, plansız şehirleşmenin önünü açan siyasi düşünce, bu şehrin yıkımından birinci derecede sorumludur. Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz. Adil Düzen Belediyeciliği Malatya’yı depreme dayanıklı, yaşanabilir, yeşil ve modern bir kent haline getirecektir.”
Siyaset, 05 Şubat 2024 11:48
Yorumlar (0)
Malatya’da Vatandaşın Su İsyanı: “Hem Kesiliyor Hem Cep Yakıyor.
Şahnahan’da Trafik Kazası: 1 Vatandaş Hayatını Kaybetti.
Malatyalı Çiftçilere Müjde! 110 Milyon 476 Bin Liralık Destek Ödemesi Bugün Hesaplarda.
Çocukların Güvenliği İçin Polis Ekiplerinden Bilgilendirme Çalışması.
Yeşilyurt’ta Tehlike Saçan Yapılara Müdahale.
Battalgazi’de Spor ve Rekabet Ayak Tenisi Turnuvasında Buluşuyor.
Tecde Mahallesi Modern Spor ve Gençlik Kompleksine Kavuşuyor.
İşyerini Bekleyen Esnafın Sesi Oldu: Başkan Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Çıkış.
Gastronomi ve Kültür Sokağı’nda Ev Hanımlarından Damak Çatlatan Yarış.
Malatya’da Sağanak Yağış Bekleniyor: Sıcaklıklar Kademeli Düşecek.
Kavga Değil, Huzur İstiyoruz: Kavgasız Bir Şehir Mümkün mü?
Akçadağ’da Zincirleme Trafik Kazası: 9 Kişi Yaralandı.
Boyraz: “Ticaretin Siyaseti Olmaz, Önceliğimiz Malatya’nın Çıkarları.
MALATYA İŞ DÜNYASININ FİNANSMAN SORUNU GÜNDEMDE.
Pencere TV Haber Müdürü Sevilay Karabulut’un Acı Günü.
Battalgazi’de Daha Temiz Bir İlçe İçin Çalışmalar Sürüyor.
Bakan Göktaş, Malatya Şehir Kütüphanesi’ni Beğendi: “Çok İyi Olmuş.
Yeşilyurt’ta İşçilerin Kaldığı Konteynerlerde Yangın Çıktı.
Malatya’da Sıcaklık Rekora Koşuyor! Bazı İlçelerde 37 Derece.
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
