Ağbaba: “Malatya için güçlü bir kadroyla göreve talibiz”
Siyaset, 11 Mart 2024 23:26
Ağbaba: “Malatya için güçlü bir kadroyla göreve talibiz”
CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, “Malatya’nın kalkınması ve ayağa kalkması için güçlü bir kadromuz var. Düzgün bir yönetimle şehri ayağa kaldıracağız. Bunu biz yaparız” dedi.
CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba beraberinde İl Başkanı Barış Yıldız, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakan Satılmış, Battalgazi İlçe Başkanı Av. Hülya Karakurt ile Yeşiltepe Galericiler Sitesi esnafıyla bir araya geldi.
“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Adaylar belli değilken ve belli olduktan sonra ‘Malatya’da büyükşehir belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ anketinin yapıldığını dile getiren Ağbaba, “Çok büyük oranda “Veli Ağbaba’yı görmek isteriz” deniliyor. “Veli Ağbaba’yı büyükşehir belediye başkanı olarak kimler görmek istiyor?” diye bakıldığında ilginç sonuçlar çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenlerin tamamı “Veli Ağbaba” diyor. Bir önceki seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren milliyetçi kesimini önemli bir kısmı, AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin büyük bir kısmı “Veli Ağbaba’yı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek isteriz” sonucu ortaya çıktı. Genel Başkanımız Özgür Özel, “Bu bizim sana verdiğimiz bir görev değil Malatya seni çağırıyor” dedi. Baktık Malatya bizi çağırıyor, bende genel başkanımdan söz aldım, aday olurken partimin rozetini çıkardım. Ben, belediye başkanı olduğum zaman ülkücülerin, milliyetçilerin, muhafazakârların, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin, AK Partililerin, İYİ Partililerin, Saadet Partililerin herkesin belediye başkanı olacağım. Belediyede kimsenin kılığına kıyafetine bakılmayacak” diye konuştu.
“MALATYA’YA KİM HAKSIZLIK YAPARSA YAKASINA YAPIŞIRIM”
“Malatya’da herkese aynı gözle bakacağım” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:
“Belediyeyi yönetirken adil olacağımı herkes bilsin. İşçiler arasında ayrım yapmayacağım. Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım. Pandemi ve depremde ayrım yapmadan herkese, her yere ulaşmaya çalıştık. Biz parti meselesi olarak değil; Malatya, memleket meselesi olarak bakıyoruz. Depremin ilk anından itibaren sanki Malatya’da deprem yaşanmamış algısı vardı. 11 il büyük felaket yaşadı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş yıkıldı ama en çok ticaretin yapıldığı çarşısı yıkılan yer Malatya. Ama maalesef Malatya’da deprem olmamış algısı vardı. Bunun nedeni Malatya’nın siyasetçilerin “Her şey iyi, güllük gülistanlık” demelerinden kaynaklandı. Ben cadde cadde, sokak sokak gezdim ve Malatya’nın ne hale geldiğini gösterdim. Televizyon kanallarını getirdim canlı yayınlarla Malatya’nın durumunu anlattım. AFAD’ın paylaşımı tuzu biberi oldu. Malatya’nın ne hale geldiğini görmüyorlar mı? Sesimizi yükselttik, Malatya’nın ne halde olduğu anlaşıldı. KOSGEB kredilerinde Malatya dördüncü sırada, yapılan konutlara bakın Malatya’da kaç, diğer illerde kaç konut yapılmış. “Veli Ağbaba gelirse muhalefet bu şehri nasıl yönetecek? Konutlar nasıl yapılacak? Hizmet nasıl gelecek?” diyorlar. AK Partili belediye başkanı bakanlar hizmet yapmadığında bir şey söyleyemez ama Veli Ağbaba yakalarından tutar. Malatya’ya haksızlık yapılırsa kim olursa olsun yakasını yırtarım. Malatya için babamı tanımam.”
“ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAĞIMA İNANIYORUM”
Ağbaba, depremin üzerinden bir yıldan fazla bir sürenin geçtiğine dikkat çekerek, “Malatya’ya bir yılda yapılanlara bakın. Birde muhalefetin yönettiği kentlere bakın. Adana’da da deprem oldu. Adana her yıl festival yapıyor. Depremde uygun değil ama Portakal Çiçeği Festivali yapıyor, binlerce insan geliyor, üç gün geliyor ve kentteki herkes kazanıyor. Film festivali yapılıyor. Bu tür etkinlikleri Malatya’ya getireceğiz. Malatya’nın kalkınması ve ayağa kalkması için güçlü bir kadromuz var. Düzgün bir yönetimle şehri ayağa kaldıracağız. Bunu biz yaparız. Malatya için herkesle görüşüyorum. Herkesin desteğini alıyorum. Şehrin sorunlarını, dertlerini biliyorum; ben bu şehirde doğup, büyüdüm. İyi gününde, kötü gününde bu memlekette oldum. Şehri de ayağa kaldıracağıma inanıyorum” diye konuştu.
“MALATYA’NIN SESİNİ TÜRKİYE’YE DEĞİL DÜNYAYA DUYURACAĞIM”
Göreve gelir gelmez ilk olarak yerinde dönüşüme başlayacaklarını kaydeden Ağbaba, yerinde dönüşümün belediyenin garantörlüğünde yapılacağını ifade etti.
Malatya’da hızlı bir şekilde konut üreteceklerini, kentsel dönüşüme başlanacağını söyleyen Ağbaba, “Kimse mağdur olmayacak. Yapacağımız çalışmalarla Malatya ayağa kalkacak ve gelişecek” dedi.
Ağbaba, yardımların sadece ihtiyaç sahiplerine gideceğini ifade ederek, “Sosyal yardımlar üç kat artacak. İhtiyaç sahiplerini tespit edeceğiz ve onlara yardım yapacağız. İşe alımlarda da adil olacağız. İhtiyaç sahibi, evinde hiç çalışanı olmayanları işe alacağız. İl ve ilçe başkanından referans istemeyeceğiz. İstihdam ofisleri kuracağız. Malatya’da fabrikalar personel bulamıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak meslek edindirme kursları açacağız. Teknik elemanlar yetiştireceğiz. İstihdam sorununu kısa sürede çözeceğiz” diye konuştu.
“Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanı olacağım” diyen Ağbaba, “Malatya’nın ismini Türkiye’ye değil dünyaya duyuracağım” dedi.
Siyaset, 11 Mart 2024 23:26
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
