YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE ÖZEL ETKİNLİK
Eğitim, 17 Aralık 2024 04:49
Toprak, bitki ve tohum bilincini erken yaşlarda çocuklara aşılamak amacıyla Yeşilyurt’taki anaokulu ve ilkokullarda ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ bilgilendirme etkinliklerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi, eğitimler sırasında öğrencilere ‘İlk Bahçem Seti’ hediye ederek fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğretiyor.
Toplumda tarım ve gıda üretimi konusundaki bilinç düzeyini artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırması hedefiyle hizmetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Malatya’da çok renkli bir etkinliğe daha imza attı.
Cemal Gürsel Mahallesindeki Aspuzu Anaokulunda özel bir etkinliğin startını veren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, "Yerli Tohum Millî Tarım" projesi kapsamında anaokulu ve ilkokullarda teorik ve pratik tarım eğitimleri düzenledi. Renkli ve heyecanlı anlara sahne olan etkinlikte verilen tarımsal bilgilerle bir yandan eğlenen minikler diğer taraftan diğer yandan da bitkisel üretim, tohum ekimi, fide dikimi, bakım, besleme, hasat ve ürünlerin değerlendirilmesiyle ilgili bilgi sahibi oldular. Öğrenciler, ekim-dikim faaliyetlerine katılarak tohum ve toprakla buluşup farklı bir deneyim yaşadılar.
Minik Öğrenciler Unutulmaz Bir Gün Yaşadı
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Esra Öner tarafından çocuklara toprak ve tohumun neden önemli olduğu konularında eğitimler verilirken, uygulamalı eğitimde ise ‘İlk Bahçem Seti’ dağıtılarak öğrencilerle tohum ekimi yapıldı. Öğrenciler oldukça neşeli geçen uygulamalı eğitim sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğrendi. Unutulmaz bir gün yaşayan minik öğrenciler, kendilerine bu etkinliği düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e hep bir ağızdan teşekkürlerini iletti.
Eğitim programında minikleri yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, öğrencilere öğrendiklerini pekiştirmeleri için ‘İlk Bahçem Seti’ hediye ettiklerini söyledi.
Tohum, fide ve toprak sevgisini çocuklara erken yaşlarda aşılamaya çalıştıklarından bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, “ Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof.Dr.İlhan Geçit’in talimatıyla hayata geçirdiğimiz etkinliğimiz ile çocuklarımızı erken yaşlarda toprakla ve tohumla buluşturup onlara tarım sevgisi aşılamak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın tohumları ekerken yaşadıkları heyecan bizim için çok kıymetlidir. ‘Yerli Tohum Millî Tarım’ projesi kapsamında Aspuzu Anaokulumuzda gayret verimli ve faydalı bir eğitim çalışması düzenledik. Bu eğitimlerdeki amacımız çocuklarımızın toprakla ve tohumla olan bağlarını daha güçlü hale getirmektir. Tarımsal eğitimin kalıcı hale gelmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimlerimiz sırasında öğrencilerimize ‘İlk Bahçem Seti’ hediye ederek onlarla birlikte uygulamalı tohum ekimi yapıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimler sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğreniyorlar. Eğitim programlarımız belirli aralıklarla farklı okullarda devam edecektir.” diye konuştu.
Eğitim, 17 Aralık 2024 04:49
Yorumlar (0)
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!
Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!
Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu
Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor
Kültür ve Medeniyet Yolculuğu
Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür
Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale
MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir
Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı
Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:
Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi
Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı
Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!
