İpekyolu Kariyer Fuarı'na katılan Başkan Er,
Eğitim, 17 Nisan 2025 23:17
İPEKYOLU FUARI şehrİmİzİn tanıtımı ve kalkınması açısından ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 6 üniversitenin ve çeşitli kurum ile kuruluşların iş birliğinde düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı’nın açılışı büyük bir katılımla Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde yapıldı.
17-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç yetenekler, kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşma imkânı buluyor. İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan İpekyolu Kariyer Fuarı Malatya Turgut Özal, Fırat, Munzur, Sivas Bilim ve Teknoloji ile Sivas Cumhuriyet üniversitelerinin paydaşlığında düzenleniyor.
‘Yetenek Her Yerde’ teması ile kapılarını ziyaretçilerine açan İpekyolu Kariyer Fuarı’na katılan ve açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilk olarak, “Bugün 17 Nisan, Malatya’mız için çok değerli olan iki liderimizin ölüm yıl dönümü, birincisi nam-ı diğer Hamido diğeri ise 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal. Kendilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
“İpekyolu Kariyer Fuarı’nın Malatya’mızda Yapılması Bizler İçin Büyük Bir Memnuniyet İfadesidir”
Kariyer Fuarının Malatya’da yapılmasından memnun olduğunu dile getiren Başkan Er, “17-18 Nisan 2025 tarihlerinde İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve bölgemizdeki 6 üniversitenin iş birliğiyle düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı’nın Malatya’mızda yapılması bizler için büyük bir memnuniyet ifadesidir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyona katkı sunmak bizler için yalnızca bir görev değil aynı zamanda gençlerimizin geleceğine duyduğumuz sorumluluğun da yansımasıdır. Fuarın şehrimizde düzenleniyor olması, Malatya’mızın sahip olduğu potansiyeli ve bölgesel öncülüğünün önemli bir göstergesidir. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Sivas illerindeki üniversite kampüslerinde yapılacak tanıtım çalışmaları sayesinde, fuar sadece şehrimizde değil, tüm bölgede ses getirecek bir organizasyona dönüşecektir” dedi.
Fuarın amacından ve fırsatlarından da bahseden Başkan Er, “Bu fuar sayesinde firmalarımız, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız; gençlerimize kariyer fırsatlarını tanıtacak ve ayrıca kendi marka değerlerini artırma imkânı bulacaklardır. Gençlerimiz ise doğrudan işverenlerle temas kurarak, staj ve iş fırsatlarını yerinde değerlendirme fırsatı edineceklerdir.
İpekyolu Kariyer Fuarı’nın temel amacı; ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençlerin istihdamda fırsat eşitliğine ulaşmasını sağlamak, kariyer merkezlerini daha aktif hale getirerek gençlerin iş dünyasıyla buluşturmak, kamu kurumlarının nitelikli insan kaynağına erişimini kolaylaştırmaktır” dedi.
“Çok Önemli Bir Köprü Vazifesi Görüyoruz”
Başkan Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya İstihdam Merkezi’ni kurduklarını ve burada birçok vatandaşa iş bulma imkânı sağladıklarını ifade ederek, “Malatya Büyükşehir Belediyesinde işe başladığımız tarihte vatandaşımız en çok iş talebinde bulunuyordu. Bizde Malatya Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde İstihdam Merkezi kurduk. Hakikaten işverenimizle, iş arayan insanımızı buluşturma noktasında çok önemli bir köprü vazifesi görüyoruz. Gerek Organize Sanayi Bölgesi gerekse de diğer alanlardaki iş insanlarımızın iş gücünü karşılamada da çok önemli bir görev üstlendik. Bu doğrultuda şu ana kadar yaklaşık 200 vatandaşımıza istihdam sağlamış olduk” dedi.
Başkan Er, son olarak kariyer fuarının Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İpekyolu Kariyer Fuarı’nın Malatya’da yapılması; şehrimizin tanıtımı ve kalkınması açısından büyük önem arz etmektedir. Malatya, tarihsel ve kültürel mirasıyla her zaman bölgesine yön veren bir şehir olmuştur. Bu yön verme kabiliyeti gençlerimizin istikbali ile buluşuyor. İpekyolu Fuarı’nın Malatya’mıza ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Fuarda işverenlerle iş arayanları buluşturan ve istihdama katkı sağlayan Malatya İstihdam Merkezi tanıtım standı da yer alıyor.
Eğitim, 17 Nisan 2025 23:17
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
