23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlimizde Coşkuyla Kutlandı
Gündem, 23 Nisan 2025 00:32
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü, Malatya’da düzenlenen tören ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.
Kutlama programı kapsamında, Vali Seddar Yavuz, Topraktepe Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ahsen Yardım’a temsili olarak makamını devretti.
Vali Yavuz yaptığı konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi, Kurtuluş Savaşı’nı kurucu meclisimiz aracılığıyla gerçekleştirmiş ender milletlerden biriyiz. Bu vesileyle, başta kurucu meclisimizin üyeleri olmak üzere, meclisimizin başkanı, devletimizin kurucusu, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânları cennet olsun.
1071’de Anadolu’da başlayan dirilişimiz; bir Osmanlı İmparatorluğu’nun doğmasına, ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına ve medeniyetimizin Avrupa’ya yayılmasına vesile olmuştur. Bu büyük yürüyüşte emeği geçen, Anadolu’nun vatan yapılmasında Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bugüne kadar bu topraklar için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Köklü bir geçmişe ve güçlü bir medeniyete sahip olan aziz Türk milleti, kendi kültürel ve medeniyet değerlerine sahip çıkarak, başkalarına benzemeye çalışmadan, özgün kimliğini koruyarak yaşamayı başarmıştır. Bizler de bu asrı, ‘Türkiye Yüzyılı’ yapma inancıyla; köklerinden beslenen, medeniyet değerleriyle bütünleşmiş, çağdaş, üretken ve milli şuura sahip bir gençlik yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız, batıyı taklit eden değil, kendi medeniyetinden ilham alan bir nesil inşa etmektir.
Hepinizin bildiği gibi, Malatya olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tüm bakanlarımız ve aziz milletimizin her bir ferdiyle birlikte, bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir fedakârlık örneği sergilemektedir. Bu yıl içinde vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların büyük kısmını çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Çünkü biz güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz. Böyle zor zamanlarda milletlerin asıl gücü; gösterdikleri dayanışma, iş birliği ve koordinasyonla ortaya çıkar.
Biz kendimize inanıyor, daha da önemlisi siz sevgili evlatlarımıza güveniyoruz. İnşallah, bu asrı daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. İnanıyoruz ki sizler, bizlerden devralacağınız bu kutlu mirası daha da yukarıya taşıyacak; milletimizin saygınlığını, devletimizin gücünü ve kudretini artıracak; yalnızca bizler için değil, tüm insanlık için adaleti tesis edecek bir anlayışı hayata geçireceksiniz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bizler birbirimizi sevdikçe, iş birliğimizi güçlendirdikçe ve medeniyet değerlerimizi hayat tarzına dönüştürdükçe, daha büyük bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bayramınız kutlu olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” İfadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Valilik makamını temsilen devralan Ahsen Yardım yaptığı konuşmada “ Değerli büyüklerim, kıymetli misafirler,
Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel ve anlamlı günde, böylesine önemli bir sorumluluğu sembolik de olsa üstlenmek, benim için büyük bir onur ve mutluluktur.
Burada, çocukların hayallerini, isteklerini ve umutlarını temsil etmek üzere bulunuyorum. Bana bu imkânı veren Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a gönülden teşekkür ediyorum.
Biz çocuklar, barışın ve adaletin hâkim olduğu, bilimin ve sevginin yolumuzu aydınlattığı bir gelecek inşa etmekte kararlıyız. Bunun için hep birlikte çalışmalı, el ele vererek daha güzel bir dünya için çaba göstermeliyiz.
Bugün, bu bayram vesilesiyle dünyadaki tüm çocuklara dostluk ve barış mesajı gönderiyoruz. Çünkü biz çocuklar, sevginin ve barışın gücüne yürekten inanıyoruz.
Sayın Valim, bugün burada bana bu fırsatı verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler de, siz büyüklerimizden aldığımız bu kıymetli emaneti gelecekte en iyi şekilde taşıyacağımıza söz veriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! “ dedi. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Kutlamalar, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Erman Kiraz, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Tolunay Başer, Siyasi Parti İl Başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın günün anlam ve önemine dair konuşması ile devam etti. Anaokulu öğrencilerinin renkli gösterilerinin ardından, “Ulusal Egemenliğe Giden Yol” konulu temsili canlandırma, halk oyunları ve jimnastik gösterileri izleyicilerle buluştu.
Yalçın Koreş Ortaokulu Mehter Takımı’nın coşkulu performansının ardından, 91000 Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu tarafından sahnelenen “Vatan Marşı” ve Beyaz Birlik Anaokulu’nun “Davul Şov” gösterisi sahnelendi.
Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin seslendirdiği koro dinletisi, izleyenleri duygulandırdı. Gazi İlkokulu’nun halk oyunları gösterisi ve Hasan Şehit Öztürk İlkokulu’nun kareografik sunumu ise büyük beğeni topladı. Öğrenci gruplarının hazırladığı spor gösterileri de programın coşkusunu artırdı. Program, “23 Nisan Temalı Okul Süsleme Yarışması”nda dereceye giren okullara plaket ve belgelerin takdim edilmesiyle sona erdi.
Gündem, 23 Nisan 2025 00:32
Yorumlar (0)
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
