BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gündem, 06 Mayıs 2025 13:17

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Başkan Taşkın: “Her ayımızı hemşehrilerimizin hizmetinde geçirdik”

Battalgazi Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Taşkın, toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra ilçede tamamlanan ve devam eden projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Mayıs ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Nisan ayı meclis toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda toplam 16 gündem maddesi görüşüldü.

Yatırımlar Bir Bir Hayata Geçiyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin hizmete girdiğini duyurdu. Taşkın, “70-80 milyon TL’lik bir değere sahip olan bu projeyi İller Bankası’nın hibesi ve Murat Kurum Bakanımızın destekleriyle, belediyemizin bütçesinden harcama yapmadan hayata geçirdik. Bu tesis, aylık 1.3 ila 1.4 milyon TL arasında enerji giderimizi karşılayacak kapasitede” dedi.

Kilit taşı üretim tesisinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Taşkın, Haziran ayı başında faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti. Proje tamamlandığında, belediyenin ihtiyaç duyduğu kilit taşları kendi iştiraki tarafından üretilecek ve özel sektöre de hizmet sunulabilecek.

Yeni Krediyle İş Makinesi Filosu Güçlenecek

Başkan Taşkın, geçtiğimiz hafta Battalgazi’ye gelen Murat Kurum’un destekleriyle 1 milyon Euro tutarında, 2 yıl ödemesiz ve 27 yıl vadeli uygun şartlarda kredi sağlandığını da duyurdu. Bu kaynakla belediyenin dozer, kepçe gibi temel iş makineleri ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Taşkın, “Kiralamadan ziyade kendi araçlarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Ayrıca çöp toplama araçları ve konteyner alımlarında da önemli adımlar atıldığını kaydeden Taşkın, bu alandaki eksiklerin kısa sürede giderileceğini belirtti.

Afet ve Sosyal Hizmetlere Yönelik Yapılar Tamamlandı

Korucuk mevkiinde tamamlanan 600 metrekarelik çelik yapı, hem Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hem de Afet Müdürlüğü’nün kullanımına sunulacak. Bu yapının, afet anlarında hızlı müdahale için önemli bir lojistik merkez olacağını belirten Başkan Taşkın, Gelinciktepe’deki Kadın Yaşam Merkezi ve Hasırcılar’daki taziye evinin de hizmete hazır hale getirildiğini söyledi.

Eski Malatya’daki Merkez Camii’nin altına taziye evi yapılması için hayırseverlerle görüşmelerin sürdüğünü aktaran Taşkın, bu alanı da ilçeye kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mahallelere Spor Tesisleri Geliyor

Battalgazi Belediyesi, gençlerin sportif ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik önemli yatırımları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, ilçedeki birçok mahallede halı saha ve çim saha projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Başkan Bayram Taşkın, özellikle gençlerden gelen yoğun talepleri dikkate alarak bu projelerin önceliklendirildiğini belirtti.

Projelendirme sürecinin teknik ekipler tarafından titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Başkan Taşkın, spor tesislerinin sadece gençler için değil, aynı zamanda tüm mahalle halkı için sosyal birer buluşma alanı olacağını vurguladı. Bu tesislerle birlikte çocukların ve gençlerin güvenli ve modern ortamlarda spor yapma imkânına kavuşacağını dile getiren Taşkın, “Bizler çocukken toprak sahalarda oynardık. Bugünün gençleri daha iyi şartları hak ediyor. Bu yatırımlar, hem sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sunacak hem de mahallelerimizde sosyal dayanışmayı güçlendirecek” dedi.

Rezerv Alanlar Hızla Yükseliyor

Mecliste yaptığı değerlendirmede rezerv alanlardaki inşaatların hızla devam ettiğini belirten Başkan Taşkın, “Yıldıztepe, Göztepe, Zafer, Taştepe, Çöşnük, Selçuklu gibi mahallelerimizde %70 oranında ilerleme sağlandı. Haziran ayında büyük kuraların çekilmesiyle birlikte hemşehrilerimiz evlerine kavuşacak. Biz de çevre düzenlemesini hızla tamamlayacağız” dedi.

Ancak Akpınar, Sancaktar, Niyazi Mısri gibi mahallelerdeki çalışmaların yeni başladığını ve toz-toprak sorunlarının bir süre daha süreceğini hatırlatan Başkan Taşkın, vatandaşlardan biraz daha sabır talep etti.

Beylerbaşı Mahallesi’ndeki rezerv uygulamalarında ise yanlış bilgilendirme nedeniyle istenilen hızın yakalanamadığını belirten Taşkın, “Rezerv uygulamaları bu tür sorunların çözümünde en hızlı ve etkili yöntemdir” ifadelerini kullandı.

“Şeffaf ve Dedikodusuz Bir Süreç Yönetiyoruz”

Görev süresinde 14. aya girildiğini belirten Başkan Bayram Taşkın, geride kalan süreçte şeffaf, dedikodudan uzak ve tamamen hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Her ayı dolu dolu geçirdiklerini, her çalışmanın arkasında planlı ve kararlı bir ekip olduğunu dile getiren Taşkın, vatandaşlardan gelen geri bildirimleri dikkate alarak eksikleri hızla giderme gayreti içinde olduklarını söyledi. 

Asfalt sezonunun başladığını hatırlatan Başkan Taşkın, kırsal mahallelerde geçtiğimiz yıldan kalan eksiklerin bu sezon içinde tamamlanacağını, şehir merkezinde ise yerinde dönüşüm ve rezerv alanlardaki inşaatlar tamamlanmadan asfalt çalışmalarına başlanmayacağını vurguladı. Bu yaklaşımın hem kaynak israfını önleyeceğini hem de kalıcı çözümler üretme noktasında belediyeye zaman kazandıracağını belirtti.

“Bugün Daha Umutluyuz”

Geçtiğimiz yıla kıyasla Battalgazi’de çok önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirten Başkan Bayram Taşkın, özellikle deprem sonrası yeniden inşa sürecinin planlı ve kararlı adımlarla sürdüğünü ifade etti. Rezerv alanlarda yükselen binaların artık somut şekilde görülebildiğini, bir zamanlar enkazla anılan bölgelerin şantiyeye dönüştüğünü dile getiren Taşkın, “Birçok mahallemizde artık binalar yükseldi, cepheler boyandı. Kuralar çekilmeye hazırlanıyor. Bu tablo, hepimizin emeğinin karşılığıdır” dedi.

Geçen yıl bu zamanlar taşınmanın ve inşaat sürecinin nasıl yönetileceğinin konuşulduğunu hatırlatan Başkan Taşkın, bugün gelinen noktada artık vatandaşların yeni evlerine kavuşma heyecanını yaşadığını belirtti. Yıl sonuna kadar birçok bölgede tamamlanan, yaşamın başladığı alanların görülebileceğini söyleyen Taşkın, “Bu sürecin kahramanı milletimizin sabrı, devletimizin gücü ve yerel yönetimlerin kararlılığıdır. İnşallah gelecek yıl bu zamanlar çok daha güzel bir Battalgazi’yi konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Son olarak, çalışmalara katkı sunan tüm meclis üyelerine, belediye çalışanlarına ve destek veren vatandaşlara teşekkür eden Başkan Taşkın, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını tamamladı.

Battalgazi Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ikinci oturumu, 12 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Gündem, 06 Mayıs 2025 13:17

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.

Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.

Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.

Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.

“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA

“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA

Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik

Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik

Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi

Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi

Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir

Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir

İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu

İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu

Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor

Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor

Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti

Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti

Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.

Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.

Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”

Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”

Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim

Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim

TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?

TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?

İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan

İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan

Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu

Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu

HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor

HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor

Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu

Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu

Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında

Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında

Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi

Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi

Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı

Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı

Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı

Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı

Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı

Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı

Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu

Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu

Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?

Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?

Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür

Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür

Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti

Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti

Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”

Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”

Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür

Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür

Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada

Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada

Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi

Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi

Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü

Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü

Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında

Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında

Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?

Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?

Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor

Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor

Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor

Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor

Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı

Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı

Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı

Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı

Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı

Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı

Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması

Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması