YEŞİLYURT BELEDİYESİ, 2025 AİLE YILINA YAKIŞAN ETKİNLİKLERİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURDU
Gündem, 11 Mayıs 2025 23:45
Yeşilyurt Aile Şenlikleri’nde Coşku Dolu Anlar Yaşandı
‘2025 Aile Yılı’ etkinlikleriyle aile bağlarını güçlendirmeye yönelik hizmetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesinin ‘Anneler Günü’ dolayısıyla Beylerderesi Şehir Parkında düzenlediği Yeşilyurt Aile Şenlikleri, renkli, hareketli ve coşku dolu anlara sahne oldu. Birbirinden hareketli etkinliklere ve sportif etkinliklere katılan aileler, unutulmaz anlar yaşandı.
AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı’da şenliklere katılarak, ailelerin heyecanını paylaştılar.
Yeşilyurt Belediyesinin, aile bağlarını güçlendirmek ve vatandaşlara keyifli bir gün yaşatmak amacıyla Beylerderesi Şehir Parkında düzenlediği ‘Yeşilyurt Aile Şenlikleri’ Malatyalıların yoğun katılımıyla renkli bir atmosfer geçti. Beylerderesi’nin serin, sakin ve güzel atmosferde gerçekleşen etkinliklere büyük ilgi gösteren 7’den 70’e çok sayıda vatandaş, keyif dolu, unutulmaz anlar yaşadılar.
Ailelere ve çocuklara yönelik sosyal ve sportif etkinliklerin yanı sıra sihirbazlık, yüz boyama ve palyaço gösterileri, çocuk şenlikleri ve aileler arası ödüllü yarışmaların düzenlediği etkinlikler renkli bir atmosferde gerçekleşti. Etkinliklere katılan vatandaşlar, güzel havanın ve eğlenceli atmosferin tadını çıkarırken, birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde açılan biçki-dikiş ve nakış kursuna katılan hünerli kadınların bin bir emekle ürettikleri geleneksel el sanatlarını içeren ürünler ise, kurulan stantlarda satışları yapıldı.
Ailelerin doyasıya eğlendiği şenlik, akşam saatlerinde sahne alan yerel sanatçılardan Eymen’in konserleriyle sona erdi. Konserde söylenen şarkılara eşlik eden vatandaşlar, her anı hareketli, her anı keyif dolu, her anı neşeli bir şekilde geçen aile şenliklerinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.
Şenliklere katılarak ailelerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, aile bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘2025 Aile Yılı’ anlayışına büyük bir güç kattığına işaret ederek, etkinliklere yoğun ilgi gösteren ailelere teşekkür ettiler.
Yeşilyurt Aile Şenliklerine gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Yeşilyurt’u gerek fiziksel yatırımlar gerekse de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle topyekün ayağa kaldırmak için göreve geldikleri günden beri yoğun bir mesai yaptıklarını söyledi.
‘2025 Aile Yılı’ etkinliklerini ‘Yeşilyurt Aile Şenlikleri’ ile taçlandırdıklarını ifade eden Başkan Geçit, “Beylerderesi Şehir Parkımız çok özel ve anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap eden sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimizin yanı sıra konser programımızla vatandaşlarımıza eğlenceli ve mutlu anlar yaşattık. Ailelerimizi ve çocuklarımızı mutlu ve huzurlu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.
Başkan Geçit, konuşmasının devamında aile kavramının güçlenmesine büyük bir önem verdiklerinden bahsederken, “ Aile bizim en kıymetli hazinemizdir. Aile; sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşmanın en saf halidir. Bireyin ilk eğitimi, ilk değerleri, ilk sevgisi ve ilk dayanışmayı öğrendiği yerdir. Bu nedenle, güçlü bir toplumun temelinde güçlü aileler yer alır. Aile ne kadar sağlamsa, toplum da o kadar huzurlu, sağlıklı ve dirençli olur. Bu tür etkinliklerle hem aile içi bağları güçlendiriyor hem de şehrimizin sosyal yaşamına katkı sunuyoruz. Aile, bizim kültürümüzde sadece bir çekirdek yapı değil; sevginin, saygının, dayanışmanın temelidir. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Bu anlayışla, ailelerimizin birlikte vakit geçireceği, çocuklarımızın doyasıya eğleneceği, anne babaların da bir nefes alacağı böyle güzel etkinlikleri önemsiyoruz ve artırarak sürdüreceğiz. Bugün burada sadece eğlenmek için değil, aynı zamanda bir arada olmanın, paylaşmanın, birbirimize daha da yakınlaşmanın keyfini yaşıyoruz. Hedefimiz, aile içi iletişimi güçlendirmek, gençlerimize ve çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek sunmak, yaşlılarımızı ve kadınlarımızı koruyan ve destekleyen bir şehir kültürü inşa etmektir. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Çocuklarımızı güzel bir gelecek emanet etmek için çabalıyoruz. Bundan sonra da bu tür şenliklerle hep birlikte, iç içe olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle şehrimize değer katan, dayanışmayı büyüten tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bir hayat diliyorum. Şenliğimize katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt Aile Şenliklerinin temel amacının aile kurumunun temel dinamiklerini daha güçlü hale getirmek olduğunu belirten Başkan Geçit, “Yeşilyurt Aile Şenliklerinde ailelerimizi ve çocuklarımızı ağırlamaktan onur duyduk. AK Parti Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Babacan ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanımız Sayın Ramazan Yaylacı’da şenliklerde ailelerimizi yalnız bırakmayarak, bu heyecanı bizlerle birlikte yaşadılar, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Gündem, 11 Mayıs 2025 23:45
Yorumlar (0)
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
