KULUNCAK KARAÇAYIR’IN SU SORUNUNA MASKİDEN KALICI ÇÖZÜM
Gündem, 15 Mayıs 2025 06:38
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuluncak İlçesi Karaçayır Mahallesi’nde içme suyu temini amacıyla sondaj çalışmaları gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Karaçayır Mahallesi’nde 109 metre derinliğe ulaşıldı. Tamamlanan sondaj çalışması sonucunda, saniyede 4 litre su debisine sahip bir kuyu açıldı.
Karaçayır Mahalle Muhtarı Adem Aslan: “Çalışmalar Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
MASKİ’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaçayır Mahalle Muhtarı Adem Aslan: “Karaçayır mahallesi 2 mezra 1 merkez mahalleden oluşmaktadır. Üst mahalledeki vatandaşlarımızın su sorunu yoktu. Ama aşağıdaki 2 mahallenin su sorunu olduğundan dolayı suyumuz içilmiyordu. Bizde MASKİ Genel Müdürlüğüne sondaj talebinde bulunduk. MASKİ Genel Müdürü sıkıntımızı yerinde geldi gördü ve sondaj talebimizi uygun gördüler. Mahallemizdeki sondaj çalışmaları tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’den, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen’den Allah razı olsun ayakları taşa değmesin. Karaçayır’ın su özlemini bitirdiler. 70 - 80 yaşındaki yaşlılarımız evlerine bidonlarla su taşıyorlardı. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Karaçayır Mahalle Sakinlerinden Yıldırım Şahin: “30 yıldır kova ile su taşıyoruz. Sağ olsunlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e, muhtarımıza teşekkür ederiz bizi kovalarla su taşımaktan kurtardılar” ifadelerini kullandı.
Karaçayır Mahalle Sakinlerinden Ali Aslan: “82 yaşındayım susuzluktan ciğerimiz söküldü. Herkesin babasına rahmet olsun. Yapanın yaptıranın sebep olanın getirenin götürenin hepinizin ayağına sağlık” dedi.
CHP Kuluncak İlçe Başkanı Hidayet Şekerçi: “Köyümüzün gerçekten suya ihtiyacı vardı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e, daire müdürlerine herkese teşekkür ederim” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Karaçayır Mahallemizin Su Sorununu Çözmek İçin Önemli Bir Adım Attık”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Sinan Çeçen, Kuluncak ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesi’nde tamamlanan sondaj çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Çeçen, mahallede yürütülen çalışmalarda 109 metre derinliğe ulaşıldığını ve saniyede 4 litre su elde edildiğini belirterek şunları söyledi: “Karaçayır Mahallemizde uzun süredir yaşanan içme suyu sorununu çözmek için ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışma yürüttük. Gerçekleştirilen sondaj neticesinde saniyede 4 litre suya ulaştık. Bu miktar, mahallemizin ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya’nın her köşesinde altyapı ve içme suyu sorunlarını çözmeye kararlıyız. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz. Karaçayır’daki bu gelişme de bunun bir örneğidir. Vatandaşlarımızın hayatına dokunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Gündem, 15 Mayıs 2025 06:38
Yorumlar (0)
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
