BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YKS ÖĞRENCİLERİNE KAPSAMLI DESTEK
Eğitim, 15 Mayıs 2025 11:46
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık sürecinde öğrencilere kapsamlı destek sunmaya devam ediyor.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi ve Salköprü Konağı’nda ücretsiz eğitim alan yaklaşık 350 öğrenci, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav öncesi deneme sınavlarıyla eksiklerini tamamlıyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle haftada 4 gün düzenlenen deneme sınavları sayesinde öğrenciler, gerçek sınav atmosferini deneyimleyerek, sınav kaygılarını azaltıp eksik kaldıkları konularını belirleyerek branş öğretmenlerinden birebir destek alıyorlar. Bu süreçte öğrencilere rehberlik hizmeti de sunularak motivasyonları artırılıyor.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRÜYOR”
Malatya Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla sadece deneme sınavlarıyla değil, aynı zamanda kaynak kitap desteği ve sınav giriş ücretlerini karşılayarak, onlara eğlence dolu çeşitli aktiviteler de düzenliyor. Öğrencilere sabah kahvaltısı için çay ve simit, öğlen ise çorba ikramlarında bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, onlara Genç Kart desteği de sunarak, eğitim ve öğrenimde her türlü hassasiyeti sağlamaya gayret ediyor.
“BURADA ALDIĞIMIZ EĞİTİM BAŞARIMIZI ÜST SEVİYELERE TAŞIDI”
Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde eğitim gören YKS öğrencisi Emirhan Türk, “Bu sene YKS’ye hazırlanıyorum. Özel dershaneye gitmek yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu imkânlarla Kernek Vahap Küçük Külliyesi’ndeki kursa geldim. Burada bize çok imkanlar verildi. Biz YKS’ye hazırlanırken çok faydalandık. Herkese YKS hazırlığı için tavsiye ediyorum. Çünkü burada bizlere sunulan imkanlar bizim başarımızı gerçekten de üst seviyelere taşıdı. Açıkçası bu durumdan memnunum, herkese de tavsiye ederim” dedi.
“BENİM İÇİN KALİTELİ BİR ÇALIŞMA YILI OLDU”
Salköprü Semt Konağı’nda aldığı eğitimden dolayı kendisi için verimli geçtiğini belirten Meryem Karaavcı, “Bu sene 2024-2025 YKS hazırlıkları yapıyorum. Hocalarımız gayet güzel ders anlatıyor. Deneme sınavları ve kütüphanesi açısından benim için kaliteli bir çalışma yılı oldu. Özellikle bizlere çorba ikramı ve diğer ikramlardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.
“BİZİMLE BİRE BİR İLGİLENİYORLAR”
Kernek Vahap Küçük Külliyesi’ndeki aldığı eğitimlerden çok memnun olduğunu söyleyen Hava Nur Yakut, “Benim mezun senem. Önce bir dershane arayışındaydım fakat başlı başına yüklü bir maliyetti benim için. Gerçekten çok verim aldım burada. Hocalarından tutun da derslerinden çok verim aldım. Bizimle bire bir ilgileniyorlar, soru çözümü oluyor, denemeler zaten yapılıyor. Bu çalışmalarda hocalarımızın katkısı çok büyük. Malatya Büyükşehir Belediyesi bizlere kitap ve deneme desteğinde de bulunuyor. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“DENEME SINAVLARIMIZ VE YAYINLARIMIZ ÇOK KALİTELİ”
Salköprü Semt Konağı öğrencilerinden Harun Aktaş, deneme sınavlarının ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen yayınların çok kaliteli olduğunu söyledi. YKS öğrencisi Harun Aktaş, “Öğretmenlerimiz gerçekten bizimle çok ilgileniyor. Deneme sınavlarımız ve yayınlarımız çok kaliteli. Eğitim ve öğrenim almak isteyen herkese Salköprü Semt Konağı’nı tavsiye ederim. Bize bu desteği veren Malatya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim” dedi.
KARABAY: ÇOK MEMNUNUZ
Öğrenci Velisi Elif Karabay, “Kızımı buraya Kernek Vahap Küçük Külliyesi’ne gönderiyorum ve çok memnunum. İdare ve öğretmenler çok ilgililer. Bir veli olarak merak ettiğim her soru için istediğimiz saatte arayıp, sorma imkanı veriyorlar. Etütleri var. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın soru çözümlü ders kitapları çok güzeldi. Çok güzel kaynaklar veriyorlar. Çözemedikleri soruları rahatlıkla hocalarıyla paylaşabiliyorlar. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan çocukların da buraya gelmesi çok çok önemli ve güzel. Şunu belirtmek isterim; çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Halk Eğitim Merkezi’ne çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Eğitim, 15 Mayıs 2025 11:46
Yorumlar (0)
Malatya’da Vatandaşın Su İsyanı: “Hem Kesiliyor Hem Cep Yakıyor.
Şahnahan’da Trafik Kazası: 1 Vatandaş Hayatını Kaybetti.
Malatyalı Çiftçilere Müjde! 110 Milyon 476 Bin Liralık Destek Ödemesi Bugün Hesaplarda.
Çocukların Güvenliği İçin Polis Ekiplerinden Bilgilendirme Çalışması.
Yeşilyurt’ta Tehlike Saçan Yapılara Müdahale.
Battalgazi’de Spor ve Rekabet Ayak Tenisi Turnuvasında Buluşuyor.
Tecde Mahallesi Modern Spor ve Gençlik Kompleksine Kavuşuyor.
İşyerini Bekleyen Esnafın Sesi Oldu: Başkan Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Çıkış.
Gastronomi ve Kültür Sokağı’nda Ev Hanımlarından Damak Çatlatan Yarış.
Malatya’da Sağanak Yağış Bekleniyor: Sıcaklıklar Kademeli Düşecek.
Kavga Değil, Huzur İstiyoruz: Kavgasız Bir Şehir Mümkün mü?
Akçadağ’da Zincirleme Trafik Kazası: 9 Kişi Yaralandı.
Boyraz: “Ticaretin Siyaseti Olmaz, Önceliğimiz Malatya’nın Çıkarları.
MALATYA İŞ DÜNYASININ FİNANSMAN SORUNU GÜNDEMDE.
Pencere TV Haber Müdürü Sevilay Karabulut’un Acı Günü.
Battalgazi’de Daha Temiz Bir İlçe İçin Çalışmalar Sürüyor.
Bakan Göktaş, Malatya Şehir Kütüphanesi’ni Beğendi: “Çok İyi Olmuş.
Yeşilyurt’ta İşçilerin Kaldığı Konteynerlerde Yangın Çıktı.
Malatya’da Sıcaklık Rekora Koşuyor! Bazı İlçelerde 37 Derece.
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
