SEMT KONAKLARI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YAPILDI
Eğitim, 28 Mayıs 2025 07:26
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz eğitim almak isteyen öğrenciler için Öğrenci Seçme Sınavı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hafta sonu gerçekleştirilen sınava 2200 öğrenci katıldı.
1250 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM GÖRECEK
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, eğitimde her türlü fırsat eşitliğinin sağlanması ve öğrencilerin akademik başarılarının artırılması amacıyla Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde sürdürdüğü eğitim programlarının önümüzdeki, dönem öğrenci sayısı belirlendi. Buna göre Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı semt konaklarında 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için ücretsiz olarak öğrenim görecek öğrenci sayısı 1250 olarak belirlendi. Hafta sonu gerçekleştirilen ve 2200 öğrencinin katılım sağladığı 2025-2026 eğitim öğretim yılı öğrenci kabul sınavında başarı gösteren 1250 öğrenci, Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı ve Yeşiltepe Eğitim Merkezlerinde 13 Eylül 2025 Cumartesi günü ders başı yapacak.
Bu merkezlerde eğitim gören öğrenciler, okul derslerine takviye, LGS ve İOKBS hazırlık kursları, etüt çalışmaları ve rehberlik hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.
“DÜZGÜN DERS SİSTEMİ VAR”
Öğrencisinin semt konaklarında öğrenim görmesini isteyen ve bu nedenle sınav için eğitim merkezinde bulunan Sema Biçer, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği bu eğitimlere biz de katılmak istedik. Öğretmenlerin çok kaliteli ve ders sisteminin düzgün olduğunu duyduk. Oğlumun burada olmasını istediğim için başvuruda bulunduk. Bugün de sınavımız var. Çok heyecanlıyız. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.
“ÜCRETSİZ VE GÜZEL EĞİTİM VERİLİYOR”
Öğrenci Velisi İnci Gölçek de, “Kızım 4. Sınıf öğrencisi. Güzel eğitim ve ücretsiz olmasından dolayı çocuğumu sınava kaydettim. Sınava giren bütün öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah hepsi kazanır ve bu ücretsiz eğitimden faydalanır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER SINAV HEYECANI YAŞADI
Öğrenci kabul sınavına giren Muhammet Berat Erat, “Buradaki sınava katılacağı için çok heyecanlıyım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
İlkokul öğrencisi Elif Adanır ise, “Buraya sınava girmek için geldim. Sorular benim için çok kolaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenci Cihangir Utar, “Büyükşehir Belediyemiz bize sınav yaptı. Bize bu imkânları sağladığı için teşekkür ederim. İnşallah kazanırsak derse katılacağız. Birazcık heyecanlıyım. Sınavım iyi geçti” dedi.
Ortaokul öğrencisi Gamze Ecrin Dündar ise, “7. Sınıf öğrencisiyim. Bugün sınava girdim. Çok güzeldi. Sınavı kazanırsam burada Büyükşehir Belediyemiz sayesinde burada güzel imkanlardan faydalanacağım. Teşekkür ederim” dedi.
Eğitim, 28 Mayıs 2025 07:26
Yorumlar (0)
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
