Anahtar Teslim Süreçleri ve AFAD İletişim Hattı Hakkında Kamuoyunun Bilgilendirilmesi
Gündem, 30 Mayıs 2025 09:47
İlimizde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. kura çekimleri neticesinde toplam 26.305 konut için hak sahipliği belirlenmiştir. Kura sonucu konutu belirlenen hak sahiplerinin, yasal mevzuatlar gereği ön borçlandırma işlemlerini belirlenen süre zarfında tamamlamaları gerekmektedir. Bu işlemi tamamlayan hak sahipleri için anahtar teslim süreci başlatılabilmektedir.
Valiliğimizce ilan edilen 20 Mayıs – 18 Temmuz 2025 tarihleri arasında tanınan 60 günlük süre içerisinde, 30 Mayıs 2025 tarihi itibariyle 4.884 hak sahibi henüz ön borçlandırma işlemlerini tamamlamamıştır. Bu nedenle anahtar teslimlerinin başlatılamadığı durumlar söz konusudur.
Konutların yapım süreci, TOKİ, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde sahada titizlikle takip edilmektedir. Yapımı tamamlanıp AFAD’a teslim edilen ve oturuma hazır durumda olan konutlarla ilgili olarak hak sahipleri bilgilendirilmekte ve anahtar teslim işlemleri başlatılmaktadır. Teslim süreci öncesinde vatandaşlarımız, konutlarını yerinde görmeleri ve varsa eksikliklerin müteahhit ve müşavir firma nezaretinde tespiti amacıyla yönlendirilmektedir.
AFAD İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Anahtar Teslim Birimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen personeller ile birlikte, hem rezerv alan hem de yerinde dönüşüm süreci kapsamındaki konutların kontrollerini gerçekleştirmektedir.
Öte yandan, kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme gelen AFAD telefonlarının cevapsız veya meşgul çaldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Müdürlüğümüz santraline bağlı toplam dört telefon hattı, PBX sistemi ile tek hat üzerinden işlem görmektedir. Gelen aramaları yanıtlamakla görevli 3 personelimiz bulunmaktadır. Yoğun arama trafiği ve vatandaşlarımızın bilgi alma süreçlerinin zaman alması nedeniyle zaman zaman hatlar çalmakta ancak cevaplanamamakta ya da sesli yanıt sistemine yönlenebilmektedir. Bu süreçte aynı hat üzerinden gelen yeni aramalar çalıyor gibi algılansa da sistemsel olarak meşgule düşmemektedir. Dört hattın eşzamanlı kullanıldığı anlarda meşgul tonu alınması da mümkündür.
Ayrıca deprem sonrası sahada yoğun görev alan personellerimiz nedeniyle çağrı aktarmalarında zaman zaman aksamalar yaşanabilmektedir. Tüm bu durumlara rağmen, AFAD personelimiz özveriyle görevini yerine getirmekte, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.
Gündem, 30 Mayıs 2025 09:47
Yorumlar (0)
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.
MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.
Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.
Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.
Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.
Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.
Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.
Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.
Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
