Bakan Tunç: “Malatya’mızda Bölge İdare Mahkemesi kuracağız”
Gündem, 27 Haziran 2025 06:43
Bakan Tunç: “Malatya’mızda Bölge İdare Mahkemesi kuracağız”
Bir dizi ziyaret ve Malatya Bölge Adliye Mahkemesi binası temel atma töreni için Malatya’da bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ve teşkilat mensuplarıyla AK Parti Malatya İl Başkanlığı binasında bir araya geldi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret ve Malatya Bölge Adliye Mahkemesi binasının temel atma töreni dolayısıyla Malatya’ya geldi. Program kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Tunç, ziyaret sırasında Malatya’ya Bölge İdare Mahkemesi’nin kurulacağı müjdesini kamuoyuyla paylaştı.
Bakan Tunç: “2026 bitmeden her iki hizmet binamızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada bakanlığı döneminde Malatya’ya üçüncü kez geldiğini belirterek, “Adliye binamızın temel atma töreninde sizlerle beraberdik. Bugün, Bölge Adliye Mahkemesi binasının temel atma töreni için buradayız. Malatya, kadim şehrimiz. Malatya, Battal Gazi’nin diyarı, bölgenin lider şehirlerinden. Malatya’ya ne kadar iş yapsak azdır. Kadirşinas ve milli iradenin hep yanında olan bir şehrimiz. Malatyalı hemşehrilerimize şükran borçluyuz. Kabine toplantılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde değişmeyen tek şey var. Deprem bölgesinde inşa süreciyle ilgili yapılanları sürekli takip ediyor. Bizler de bakan arkadaşlarımızla birlikte kendi bakanlığımızla ilgili çalışmaları aksamadan takip etmemiz gerekiyor. Malatya’mızda en önemli ihtiyaç, Malatya Merkez Adliye Binasının yapılmasıydı. Yaklaşık 90 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve Malatya’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayabilecek adliye binası şu anda yüzde 40 seviyelerinde, inşallah önümüzdeki sene tamamlayarak Malatya’nın hizmetine sunmuş olacağız. Malatya Bölge Adliye Mahkemesi kuruldu ama faaliyete geçmemişti. Fiziki imkân noktasında sıkıntımız vardı. Bölge Adliye Mahkemesi binasını da süratle projelendirdik ve bugün temelini atacağız. Temelini attıktan sonra hızlı bir şekilde yapımını tamamlayacağız. 2026 bitmeden her iki hizmet binamızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.
Bakan Tunç: “Malatya’mızda Bölge İdare Mahkemesi kuracağız”
Malatya’da yapımına devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “240 adet adliye personelimiz için konut inşaatlarımız hem merkezde hem de ilçelerimizde devam ediyor. Bazıları da proje aşamasında. Yine Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı binası gündemimizde var. Onun da yapımıyla ilgili çalışmaları takip edeceğiz. Bugün temelini atacağımız Bölge Adliye Mahkemesi çevre illere de hizmet verecek. Bölge Adliye Mahkemesi, Türkiye genelinde 17 ilde var. 16’sı faaliyete geçti. Malatya’da bina ile birlikte faaliyete geçirmiş olacağız. İl başkanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ısrarla ‘Bölge İdare Mahkemesi’nin de Malatya’da olması lazım’ diyorlar. Dosya sayısı itibarıyla hangi illeri kapsayabilir, bu noktada arkadaşlarımız çalışma yaptı. Malatya’mızda bir Bölge İdare Mahkemesi kuracağız. Bu müjdeyi vermeden Malatya’dan çıkamayız dediler, biz de bu talebe olumlu yanıt verdik. Malatya’ya yakışır. Malatya, bölgenin önemli şehirlerinden biri. Burada çok sayıda kurumun bölge müdürlüğü var. Fiziki mekan anlamında Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesiyle birlikte adalet alanında Malatya’mızın hiçbir ihtiyacı kalmamış olacak. Bunun içerisinde önemli olan adaletin tecelli etmesi. Deprem nedeniyle idari davalar, soruşturmalar var. Bunların adaletli bir şekilde, herhangi bir mağduriyete neden olmadan sonuçlanması ve özellikle idari yargı alanında şehrin inşa sürecinin tıkanmaması için bu işlemlerin süratle sonuçlanması gerekiyor. Bu noktada da takiplerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
"Bugünkü yargı, darbecilere hesap soruyor"
Adalet Bakanı Tunç, yargı bağımsızlığına yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Bugünkü yargı, yolsuzluktan, darbecilerden, vesayetçiden hesap soruyor. Bu durumdan rahatsız olanlar geçmişte yargıyı vesayetin bir parçası haline getirenlerdir. 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta yargı darbecilerin yanında durdu. Oysa bugün yargı, halkın ve hukukun yanında duruyor. Pandemi, deprem ve küresel krizlerin etkilerini hızla atlatıyoruz. Terörden arındırılmış bir Türkiye ile yatırımları hızlandıracağız. Alım gücünü artıracağız. 2028’e tek haneli enflasyonla ve güçlü bir ekonomiyle gireceğiz. Deprem bölgeleri yeniden ayağa kaldırılacak" şeklinde konuştu.
İl Başkanı Bakan: “Böyle bir müjde Malatya’daki tüm hemşehrilerimize büyük bir moral olacaktır”
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, adalet alanında atılacak her yeni adımın şehir için büyük bir moral kaynağı olacağını vurguladığı konuşmasında, “Tarihte anlatılır; bir şehirde büyük bir problem yaşandığında, çözüm için devlet görevlisi bir elçi gönderilir. Eğer bu kişi bir müjdeyle dönerse, o şehrin ahalisi moral bulur. Depremin ardından, Hatay’dan sonra en fazla zarar gören vilayetimiz Malatya oldu. Şu anda Malatyalıların moral ve motivasyon sağlayacak bir adıma ihtiyacı var. Ben de burada bulunan birçok arkadaşımız gibi avukatım. Sayın Bülent Bakanımızın da daha önce ifade ettiği gibi, Malatya kamuoyu sizin bu ziyaretinizle birlikte Bölge İdare Mahkemesi konusunda bir müjde bekliyor. Bu beklenti artık şehirde herkesin ortak talebi hâline geldi. İnşallah bu ziyaretiniz, Malatya’mıza moral ve motivasyon olur. Bu hususta sizlerden desteklerinizi talep ediyoruz. Deprem sürecinde Malatya’nın yaşadığı ağır tablo, karşılaştığı sıkıntılar ortada. Böyle bir müjde, Malatya’daki tüm hemşehrilerimize büyük bir moral olacaktır. Bunu tüm Malatyalılar adına özellikle ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem, 27 Haziran 2025 06:43
Yorumlar (0)
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
