Vali Seddar Yavuz Koruyucu Aile Günü Programına Katıldı
Gündem, 29 Haziran 2025 15:36
Vali Yavuz, Koruyucu Aile Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa eşi Hanımefendi Selda Yavuz ile birlikte katılarak koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.
Programa ayrıca İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Rıza Murat Türksoy, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
Programda koruyucu aileliğin önemine değinen Vali Yavuz, “Sevgi, şefkat ve merhamet timsali koruyucu ailelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal hizmetler ve sosyal politikalar alanında dünya çapında örnek çalışmalar hayata geçirilmiştir. Engellilerden yaşlılara, anne babasını kaybetmiş çocuklardan sevgiye muhtaç evlatlarımıza kadar her kesimde şartlarımızı iyileştirmeye çalıştık. İlimizde yalnızca sosyal yardım ve hizmetler için her ay ortalama 150 milyon TL harcama yapıyoruz. Daha fazla destek sunmak için de elimizden geleni yapıyoruz.”
Koruyucu aileliğin gönül işi olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Vali Yavuz, “Hiçbirimiz eşit şartlarda doğmuyoruz. Kimi çocuk daha doğarken annesini, kimisi babasını kaybediyor. Ancak biz 86 milyonluk büyük bir aileyiz. Yardıma ihtiyacı olanın yanında olmayı medeniyetimizin ve inancımızın bir gereği sayarız. Sizler de kalbinizdeki büyük sevgiyi ve şefkati koruyucu aile olarak evlatlarımıza sunuyor, onları hayata hazırlıyorsunuz. Ne kadar büyük maddi imkânlar sağlarsak sağlayalım, yurtlar veya sevgi evlerinde çocukların hayata hazırlanmasında sorunlar yaşanabiliyor. Hayatı öğrenmek, sevgiyle büyümek, ancak bir ailenin yanında mümkündür. Bu yüzden sizlerin fedakârlığı ve emeği bizim için çok kıymetlidir.”
Vali Yavuz, toplumda koruyucu aile sayısının artması gerektiğini belirterek, “Şu an ilimizde 41 koruyucu aile var. Ancak bu sayı yeterli değil. Arzumuz; çocuklarımızı hiçbir kurumda değil, sıcak bir aile ortamında büyütmek. Gönlü büyük vatandaşlarımızı koruyucu aile olmaya davet ediyoruz.” dedi.
Konuşmasının sonunda 6 Şubat depremlerine de değinen Vali Yavuz, “Malatya’nın merkezinden kırsalına kadar her noktasının değiştiğini hep birlikte görüyoruz. Yıl sonuna kadar daha da rahatlayacağız. Biraz daha sabır diliyor, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Vali Seddar Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, koruyucu aileler ve çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.
Gündem, 29 Haziran 2025 15:36
Yorumlar (0)
MASKİ’den Ören Mahallesi’nde İçme Suyu Hattına Güçlü Dokunuş.
Yaz Akşamları Yeşilyurt’ta Müzik, Eğlence ve Coşkuyla Başladı.
Üreticinin Alın Teri Yarışmayla Taçlanacak: Yeşilyurt’ta Kiraz Heyecanı.
Anabilim’de Kültür ve Sanatla Taçlanan Muhteşem Final.
Akpınar Çarşısı’nda Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Sürüyor.
Turgut Özal Gençlik Merkezi Yıl Sonu Finaline Hazır.
Malatya 2. Amatör’de Büyük Sevinç: Üst Lige Çıkan Takımlar Netleşti
Zehir Tacirlerine Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Ampute Futbol Takımı, Türkiye Kupası’nda Tarih Yazdı: 3’üncü Oldu.
Mahmut Edebali: “Birlikte Güçlüyüz, Dayanışmayla Başaracağız.
Milletvekili Ölmeztoprak: “Babalık, Sevgi ve Sorumluluğun En Güçlü Temsilidir.
Gençler Üretti, Projeler Tamamlandı.
Vali Yavuz, Babalar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çarmuzuluların Taleplerini Dinledi.
İbrahim Gök: “Muharrem Ayı, Kardeşlik Ruhunu Güçlendiren Mübarek Bir Dönemdir.
Bel Ağrısında Erken Tanı, Tedavi Başarısını Artırıyor...
Yeşilyurt Belediyesi’nden Babalar Günü’nde Gönüllere Dokunan Jest.
İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan "DUS puanı" Tepkisi.
Kuralsız Çalışmaya Geçit Yok: İnşaat Firmasına Ceza Kesildi.
Battalgazi Belediyesi Yaz Okuluyla Gençleri Geleceğe Hazırlıyor.
Battalgazi Belediyesi Camii Projesini Tamamladı.
Malatya’da Huzur 44 Denetimi: 13 İlçede Eş Zamanlı Uygulama.
Başkan Er: “Gençlerimiz İçin Modern ve Konforlu Bir Kütüphane Oluşturduk.
Vatandaşların Hizmetine Sunulan Hacı Mehmet Turgut Camii İbadete Açıldı.
Malatya’dan Vicdanlara Seslenen Çağrı: Halil İbrahim'e Umut Olalım.
Esnaf Odası Kimin Yanında? Akçadağ’da Cevap Bekleyen Sorular...
CHP'de Sessizlik Perdesi: Dün Aynı Karede Olanlar Bugün Nerede...???
Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.
Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak
Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.
Birlik, Beraberlik ve Paylaşma Ruhu Muharrem İftarında Yaşatıldı.
Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu.
Yangın Tehlikesine Karşı Kapsamlı Mücadele: Yeşilyurt’ta Otlar Temizleniyor.
Esnaf ve Ticaret İçin Yeni Adım: Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi.
Başkan Er’den Doğanşehir Çıkarması: Deprem Konutları İncelendi, Yeni Hizmetler Açıldı.
Eğitime Yatırım, Geleceğe Güven: 507 Öğrenci YKS’ye Hazırlandı.
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Elazığ’da Toplandı.
Şentepe Mezarlık Kavşağı’nda Trafik Kazası: 2 Yaralı.
