MUHARREM AYI, SADECE MATEM DEĞİL AYNI ZAMANDA BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR”
Gündem, 02 Temmuz 2025 05:55
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği özel bir iftar programına ev sahipliği yaptı. Başkan Geçit, “Muharrem Ayı, sadece matem değil aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Oba Çadırında gerçekleşen iftar programının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, maneviyatı yüksek bir zaman dilimi olan Muharrem Ayı’na kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti.
Muharrem Ayı’nın manevi atmosferinde kurdukları iftar sofrasında ortaya çıkan birliktelik tablosunun toplumsal kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olacağını dile getiren Başkan Geçit, “Muharrem Ayı, aynı zamanda İslam tarihinin en hüzünlü olaylarından biri olan Kerbela hadisesinin yaşandığı, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in şehadetiyle gönüllerimizde derin izler bırakan bir aydır. Hz. Hüseyin Efendimiz ve dava arkadaşlarının şehadeti asla unutulmadı ve unutulmayacaktır. Hz. Hüseyin Efendimiz şartlar ne olursa olsun zulme karşı başkaldırmayı ve mücadele etmeyi ve her zaman mazlumun yanında olmayı ağır bedeller ödeyerek ortaya koymuştur. Muharrem ayı sadece bir ay değil; bir ibret, bir hüzün, bir direniş ve bir duruşun adıdır.” dedi.
Muharrem ayını aynı zamanda paylaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin de ayı olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Geçit, “Bugün burada, aynı sofrada buluşmamız; bizim bin yılı aşkın süredir bu topraklarda kardeşçe, omuz omuza yaşama irademizin en güzel göstergesidir. Bu mübarek ay vesilesiyle vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bizler farklı düşünebiliriz, farklı yaşayabiliriz; ama aynı yüreğe, aynı vicdana, aynı acılara sahibiz. Önemli olan geçmişten ders alarak geleceğe daha güçlü, daha birlik içinde yürümektir. Bu matem günlerinde milletçe birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bu vesileyle; başta Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.
Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verirken, “Ülkemiz, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir coğrafyada yer almaktadır. Onun için her türlü tefrikten, özellikle de inanca yönelik tefrikten kaçınmalıyız. Burada temel olan Hak Muhammed-Ali sevgisidir, Ehli Beyt sevgisidir. Bunun temelinde insanlık sevgisi vardır. Biz ancak birbirimizin yarasını sarabiliriz, biz ancak birbirimizin cenazesine sahiplik edebiliriz, biz ancak bir diğerimizin tabutunun altına girebiliriz. Allah’ın verdiği nimetlerden en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Birbirimizi sevelim, saygı duyalım ve kırmayalım.” diye konuştu.
Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada Muharrem ayının taşıdığı manevi değere dikkat çekerek, “ Mübarek bir ay olan Muharrem ayı acı ve hüznü barındırmaktadır. Aziz Türk Milletinin Ehli Beyte olan sevgisi ve muhabbetini başka toplumlarda görmek mümkün değildir. Çünkü Türk kültür ve medeniyeti sevgi medeniyetidir. Allah’ın yarattığı en mükemmel varlık olan insana hürmet ve sevgi medeniyetimizin temelinde yer almaktadır. Hacı Bektaş-ı Velinin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın yaşadığı bu toprakların mayasında insana saygı, sevgi ve muhabbet vardır. Biz millet olarak dünyanın neresinde olursa olsun hangi inanç ve kimliğe sahip olursa olsun zulüm altında olan herkesin yanında yer alan bir anlayışa sahibiz. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. ” diye konuştu. Vali Yavuz konuşmasının sonunda iftar programını düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu.
İftar öncesinde Erenler Cem Evi Başkanı Aydın Gültekin tarafından yapılan duanın ardından oruçlar açıldı. İftarın sonunda saz eşliğinde Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri anısına yakılan ağıtlar ise, dinleyenleri derinden etkiledi. Ağıtlar sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin toplumun farklı kesimleri arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade ederek, Muharrem Ayının manevi ruhuna yakışan bir program düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundular.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliğinde Gedik Oba Çadırında gerçekleşen Muharrem Ayı iftar programına; Vali Seddar Yavuz, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolunay Başer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Naci Şavata, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Süleyman Emre, Belediye Meclis Üyeleri, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, İmam Zeynal Abidin Vakfı Başkanı Ergün Tuluk, Erenler Cem Evi Başkanı Aydın Gültekin, Ali Kapısı Dernek Başkanı Muhsin Topalcengiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Gündem, 02 Temmuz 2025 05:55
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
