Vali Yavuz Canlarla Aşure Etkinliğinde Buluştu
Gündem, 14 Temmuz 2025 23:29
Vali Yavuz, Zeynel Abidin Vakfı tarafından düzenlenen Aşure Lokması programına katıldı
Programa, Vali Yavuz ‘un yanı sıra, 7.Anajet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg.Hüseyin Sabri Akyol , MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Vali Yardımcısı Talat Tabur , İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Müftüsü Ramazan Dolu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Yavuz programda yaptığı konuşmada; Zeynel Abidin Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Aşure ve Cem Günü dolayısıyla, bir kez daha âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (SAV)'e ve Kerbela’da hunharca şehit edilen şehitlerin şahı Hz. Hüseyin Efendimize, onun arkadaşlarına ve Ehlibeyt’e sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Rabbim, şefaatlerine nail eylesin diye dua ve niyazda bulunuyorum.
Değerli kardeşlerim, hepinizin bildiği gibi Kerbela, aslında İslam dünyasında derin bir acı bırakmıştır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içerisinde tüm coğrafi bölgelerde görev yapmış bir kardeşiniz olarak, Türk milletinin Hz. Peygamberimize ve Ehlibeyt’ine olan muhabbeti ve sevgisi, neredeyse hiçbir toplumda bu denli güçlü olmamıştır. Hangi anlayışa ve görüşe sahip olursa olsun, milletimiz Ehlibeyt’e büyük bir muhabbet duyar. Bu muhabbetin temelinde ise Peygamber sevgisi yatar.
Hepinizin bildiği gibi, 1071’de başlayan yürüyüş ve kıyamımız, bize bir Selçuklu, bir Osmanlı ve daha da önemlisi inancımızı yayma gibi mühim bir görevi yüklemiştir. Bunun neticesinde büyük bir medeniyet inşa ettik. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yeniden bağımsızlığımızı kazandık. Bu toprakları elbette kolay kazanmadık; her bir karışında aziz şehitlerimizin kanları var.
Bugün de birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmenin, 86 milyon vatan evladının tek bilek, tek yürek olarak yoluna devam etmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Etrafımıza baktığımızda, kan ve gözyaşının her yeri yaktığını; insanların açlıktan ve susuzluktan acı çektiğini görüyoruz. Dünya üzerinde şu anda 850 milyon insan yatağına aç giriyor, 300 milyon insan ise açlık tehlikesi nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Böyle bir dünyada yaşıyoruz.
Birileri inanılmaz bir şekilde israf ederken, geri kalmış toplumların zengin kaynaklarını sömürürken, başkalarına özgürlük ve demokrasi dersi vermeye çalışanlara doğrusu hayretle bakıyoruz. Ne kadar sesi gür çıkarsa çıksınlar, dünya üzerinde hâlâ sömürgecilerdir; bütün zenginliklerini mazlumları sömürerek elde etmişlerdir. İslam dünyasına baktığımızda ise bugünkü manzara hepimizin içini acıtıyor, yüreğimizi yakıyor. Hepimiz biliyoruz ki çare, birlik ve beraberlikten geçmektedir. 86 milyon vatan evladının hiçbirini dışarıda bırakmadan, Hakkâri’den Edirne’ye, Trabzon’dan Antalya’ya kadar hiçbir kardeşimizin inancına ve düşüncesine bakmaksızın onların ihtiyaçlarına ve sorunlarına eğilmek zorundayız.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, özellikle cemevlerinin sorunlarının süratle çözülmesi konusundaki hassasiyetini hep birlikte benimsiyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. ”dedi
Program, Vali Yavuz ‘un dedeler ile birlikte aşure dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Gündem, 14 Temmuz 2025 23:29
Yorumlar (0)
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
