YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN BASKETBOL KURSU, MİNİKLERE NEŞE VE ENERJİ GETİRİYOR!
Spor, 26 Temmuz 2025 00:03
Yeşilyurt Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde açılan ücretsiz basketbol kurslarında temel sportif eğitimleri veriliyor. Özellikle gençler ve çocuklar tarafından yoğun katılımın olduğu kurslar, hem spor alışkanlığı kazandırıyor hem de sosyal becerilerin gelişimine katkı sağlıyor.
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen basketbol kursları, haftanın belirli günlerinde uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor. 6-14 yaş arası çocukların katılım sağladığı kurslarda, temel basketbol eğitiminin yanı sıra takım çalışması, disiplin ve fair-play gibi konulara da önem veriliyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Gençlerimizin sporla iç içe büyümesi bizim için çok önemli. Basketbol kurslarımızda çocuklar hem eğleniyor hem de sağlıklı bir yaşam için ilk adımları atıyorlar. Çocuklarımızın spora yönelmesini destekliyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu tür sosyal ve sportif faaliyetleri artırarak sürdüreceğiz." dedi.
Çocuklarının erken yaşlarda sportif faaliyetlere katılması için örnek bir davranış sergileyen veliler ise, çalışmaları yakından takip ederek çocuklarını yalnız bırakmıyorlar. Aileler, çocuklarının hem spor yapıp hem de sosyal becerilerini geliştirmesinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.
Antrenmanları heyecanla takip eden velilerden İnanç Mostur, “Çocuklarımızın sosyal ve kişisel gelişimleri için çok güzel bir kurs açıldı, çocuklarımızı güvenle buraya getiriyoruz. Özellikle yaşadığımız deprem felaketinden sonra bu tür sosyal faaliyetlere katılmaya bizlerde önem veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Sporun eğlenceli dünyasıyla tanışan minikler ise, hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de keyifli vakit geçiriyor.
Kursa katılan minik sporculardan Merve Rana Büyükyıldırım, "Basketbol oynamayı çok sevdim. Yeni arkadaşlar edindim ve çok eğleniyorum, ilk geldiğimde basket atamıyordum ama şimdi atabiliyorum, çok mutluyum." derken, Bade Alaca ise , " Çok güzel, eğlenceli bir ortam var, top sürmeyi ve basket atmayı öğreniyorum.” sözleriyle duygularını paylaştı. Eğitimlerin neşeli geçtiğini ifade eden Ahmet Alparslan ise, boyunun uzaması için idmanlara katıldığını, basketbol oynamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Arkadaşları gibi kursa katılmaktan mutlu olduğunu söyleyen minik sporculardan Asaf Bozkurtoğlu ise, basketbolu çok sevdiğini, idmanların çok güzel geçtiğini söylerken, kendilerine bu imkânı sunan herkese teşekkürlerini sundu.
Spor, 26 Temmuz 2025 00:03
Yorumlar (0)
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
