AĞBABA; “REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN”
Siyaset, 14 Ekim 2025 07:47
Ağbaba, “Daha güvenli, daha yaşanabilir ve hakkaniyetli” bir yeniden yapılanma sözüyle başlatılan süreç, bugün halkı evsiz, çaresiz ve belirsizlik içinde bırakmış durumda. Rezerv alan ile ilgili sahadan gelen haklı tepkiler çözüme ulaştırılmalıdır” dedi.
Yeşilyurt Zaviye Mahallesi’nin bazı bölgelerini içine alan rezerv alanı kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar, bazı vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
Deprem sonrası yaşanan büyük yıkımın ardından, “daha güvenli, daha yaşanabilir ve hakkaniyetli” bir yeniden yapılanma sözüyle başlatılan süreç, bugün halkı evsiz, çaresiz ve belirsizlik içinde bırakmış durumda. Zaviye mahallesinin bazı bölgelerini içine alan Merkez 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 16 projelerinde toplam 891 konut dağıtılırken, 1.100 hak sahibinden 209 depremzede karma kura yöntemiyle başka mahallelerdeki konutlara yerleştirildi. Bazı depremzedelere ev çıkmadı, bazılarına kendi kat, cephe ve konumundan çok uzak evler çıktı.
HERKESE KONUM, KAT VE CEPHESİ AYNI OLAN BİNA SÖZÜ VERİLMİŞ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Zaviye Mahallesi’nde konut kuralarında bazı hak sahiplerine kendi parselleri yerine farklı bölgelerden daire verilmesi zaten mağdur olan insanları bir kez daha mağdur bırakmış durumda. Rezerv alandaki konutların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen kurada 209 hak sahibine, kendi mahallesinden değil, farklı bölgelerden konut çıkması işin tuzu biberi oldu. Sorun sadece başka mahalleye ev çıkması olmayıp, yerel yöneticiler tarafından bölgede yaşayan depremzedelere yönelik ; “ herkese kendi binasında, konum ve cephesinde, kendi binası olmasa bile başka binada konum, kat ve cephesi aynı olan ev verileceği, herkesin şerefiye hakkının korunacağı sözü verilmesine rağmen bu sözün tutulmadığı görülmektedir. Zamanında yol cepheli ve ara kat olmasından dolayı evlerine fazladan para verdiklerini ama şimdi tamamen arka binalara bakan, kör cepheli evlerin kendilerine verildiğini belirten bazı depremzedeler bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istiyor” ifadelerini kullandı.
KURADA EV ÇIKAN AMA MUTSUZ BİR KİTLE VAR
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının devamında yetkililere çağrı yaparak; Zaviye Mahallesi’nde mağdur olan vatandaşların talepleri dikkate alınarak bir çözüm bulunmalıdır. Verilen sözler eksiksiz olarak tutulmalı, halkın güveni yeniden kazanılmalıdır. Rezerv alan uygulamaları adil, şeffaf ve denetlenebilir şekilde yapılmalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘Bugüne kadar deprem bölgesinde vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmadık, attırmadık” ifadelerini kullanmıştı. Gelinen noktada vatandaşa rağmen, talepler dikkate alınmadan binalar dikildiği ortaya çıkıyor. Kurada evleri çıkan ama mutsuz olan bir kitle yaratılmış. Malatya’nın geleceğini inşa ederken, halkı yok sayarak değil; halkla birlikte, halk için kararlar alınmalıdır. Başta Zaviye Mahallesi olmak üzere yaşanan bu sorunların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim” dedi.
Siyaset, 14 Ekim 2025 07:47
Yorumlar (0)

LOJİSTİĞİN KALBİ İZMİR’DE ATTI: KITA LOGISTICS, SANATLA BULUŞAN KONSEPTİYLE FUARIN İLGİ ODAĞI OLDU

MESOB Başkanı Keskin’den Elitaş ve Güler’e Esnaf Dosyasını Sundu

Bir Yanda Açlık, Diğer Yanda Obezite: Gıdanın Adaletsiz Dağılımı Dünyayı Tehdit Ediyor

3.KORUYUCU SAĞLIK ZİRVESİ YOĞUN İLGİ VE KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlimizde Okullarda Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatları Gerçekleştirildi

Malatya Ekovizyon: Yeşil Bir Gelecek İçin Fikir Maratonu Başlıyor!

BAŞKAN GEÇİT, SEYİTUŞAĞI VE YALINKAYA’DA ÇÖZÜM ODAKLI ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şirketlerin markalaşması ve kurumsallaşması için imzalar atıldı

ZİYARETLER, PROJELER VE BİRLİK VURGUSU...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

AKÇADAĞ GÜRKAYNAK’A KANALİZASYON HATTI

Yeşilyurt İlçemiz Mıhlıdut Caddesi üzerinde Trafik Kazası

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Yakınca Mahallesi Adıyaman Yolu Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası
