YEŞİLYURT KENT KONSEYİ 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gündem, 14 Ekim 2025 09:33
Yeşilyurt Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine insan ve toplum odaklı projelerle katkı sunan Kent Konseyimiz, ilçemizin yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal dayanışmayı güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek hizmetlerine kararlılıkla devam edecektir.” dedi.
Yeşilyurt Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen genel kurulda yapılan seçim sonucunda; Kent Konseyi Başkanlığına Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit seçilirken, Genel Sekreterliğe ise Mehmet Ercan getirildi.
Yeşilyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu asil listesinde Musab Yasak, Ahmet Kaya, Mustafa İnan, Fuat Zengin, Mehmet Batar, Kibar Aslan ve Büşra Yiğit, yedek listesinde ise Mehmet Günay, Rabia Akkoç ve Meral Aslan yer aldı.
Toplantıda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Yeşilyurt Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kent konseylerinin yerel yönetimlerin en önemli katılımcı unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Yeşilyurt’un gelişimi, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği için tüm kesimlerin görüş ve katkılarını önemsiyoruz. Kent Konseyi, bu anlamda ortak aklın ve katılımcı yönetimin en güzel örneklerinden biridir.” dedi.
Başkan Geçit, Yeşilyurt Kent Konseyi’nin yeni döneminde, tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde, daha yaşanabilir bir Yeşilyurt hedefi doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.
Yeşilyurt Kent Konseyinin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle şehrin inşa ve ihyasına önemli katkılar sunduğunu, bundan sonra da aynı bakış açısıyla vatandaşlara hizmet edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “Kent konseyleri, yerel demokrasinin gelişmesi, vatandaşlarımızın karar alma süreçlerine katılımının artması ve kent yaşamının her alanında söz sahibi olabilmesi açısından son derece önemli yapılardır. Bizler, Yeşilyurt’ta bu anlayışla hareket ediyor, yönetim süreçlerimizi katılımcı, şeffaf ve istişareye açık bir şekilde yürütüyoruz. Kent Konseyimizin bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmalar, ilçemizin sosyal, kültürel ve çevresel gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Yeni dönemde de bu katkının artarak devam edeceğine, Yeşilyurt’un vizyonuna güç katacağına yürekten inanıyorum. Yeşilyurt’un geleceğini ortak akılla planlamak, vatandaşlarımızın görüş ve katkılarını yerel yönetim süreçlerine dahil etmek temel önceliğimizdir.” dedi.
Kent Konseyinin temel amacının yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız arasında güçlü bir iş birliği ağı kurmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “Bu iş birliği sayesinde, Yeşilyurt’un geleceğini hep birlikte planlayacak, daha yaşanabilir, daha yeşil ve daha huzurlu bir kent için el ele çalışacağız. Bu vesileyle, Kent Konseyimizin yeni döneminin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, göreve seçilen Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Ercan’a ve tüm kurul üyelerine başarılar temenni ediyorum. Yeni dönemin Yeşilyurt’umuza hayırlı olmasını diliyor, kentimizin ortak akıl ve istişare kültürünü güçlendiren tüm üyelerimize başarılar diliyorum. Kentimizin gelişimi için fikirleriyle, emekleriyle ve gayretleriyle katkı sunacak tüm paydaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, Yeşilyurt’umuzun geleceği için hep birlikte üretmeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Divan Başkanlığını Dr. Hasan Batar, Başkan Yardımcılığını Mustafa Ekici, Katip Üyeliğini ise Ahmet Akbaşlı’nın yaptığı Olağan Genel Kurulu sivil toplum kuruluşları, oda ve vakıf temsilcileri ile çok sayıda vatandaş takip etti.
Gündem, 14 Ekim 2025 09:33
Yorumlar (0)

LOJİSTİĞİN KALBİ İZMİR’DE ATTI: KITA LOGISTICS, SANATLA BULUŞAN KONSEPTİYLE FUARIN İLGİ ODAĞI OLDU

MESOB Başkanı Keskin’den Elitaş ve Güler’e Esnaf Dosyasını Sundu

Bir Yanda Açlık, Diğer Yanda Obezite: Gıdanın Adaletsiz Dağılımı Dünyayı Tehdit Ediyor

3.KORUYUCU SAĞLIK ZİRVESİ YOĞUN İLGİ VE KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlimizde Okullarda Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatları Gerçekleştirildi

Malatya Ekovizyon: Yeşil Bir Gelecek İçin Fikir Maratonu Başlıyor!

BAŞKAN GEÇİT, SEYİTUŞAĞI VE YALINKAYA’DA ÇÖZÜM ODAKLI ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Şirketlerin markalaşması ve kurumsallaşması için imzalar atıldı

AĞBABA; “REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN”

ZİYARETLER, PROJELER VE BİRLİK VURGUSU...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

AKÇADAĞ GÜRKAYNAK’A KANALİZASYON HATTI

Yeşilyurt İlçemiz Mıhlıdut Caddesi üzerinde Trafik Kazası

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Yakınca Mahallesi Adıyaman Yolu Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası
