KULAÇLAR GAZZE İÇİN ATILDI! SPORCULARDAN DUYGUSAL DESTEK
Spor, 27 Ekim 2025 06:09
Yeşilyurt Belediyesinin Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışması büyük ilgi gördü. Etkinliğe farklı yaş gruplarından katılan 300’e yakın sporcu, iyilik için attıkları her kulaçla hem sporun birleştirici gücünü hem de dayanışmanın anlamını en güzel şekilde ortaya koydu.
Gazze İçin Yüzdüler! Tribünler Duygu Dolu Mesajlarla Yankılandı
Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşen “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışmasına 6 ile 13 yaş aralığında yüzücüler katıldı. Gazze’de yaşanan zulmü ve insan hakları ihlallerini gündemde tutmak amacıyla gerçekleşen yarışmada, tüm kulaçlar ‘umut ve dayanışma’ için atıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren tribünlerde yerini alan sporcu aileleri, çocuklarını büyük bir heyecanla takip etti. Yarışmalar boyunca gösterilen performanslar izleyiciler tarafından alkışlarla desteklenirken, etkinliğin anlam ve önemi salonda sık sık yapılan anonslarla hatırlatıldı. Yüzme yarışına katılan sporcular, attıkları her kulaçla Gazze’deki acıya ses olmak için mücadele etti.
Kulaçlar Mazlumlara Ses Oldu! Havuzda Anlamlı Yarış
Yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ederken, dostluk ve dayanışma ruhu her an hissedildi. Tribünlerde dalgalanan Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde, yarışlar boyunca hem havuzda hem de tribünlerde unutulmaz ve duygusal anlara tanıklık edildi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken organizasyonun hem sportif hem de sosyal sorumluluk yönleriyle örnek teşkil ettiğini belirtirken, çocuklarının böylesine anlamlı bir etkinlikte yer almasının gururunu yaşadıklarını paylaştılar. Minik sporcular ise, Gazze halkının verdiği yaşam mücadelesine kayıtsız kalmadıklarını dile getirerek, attıkları her kulaçla barış, özgürlük ve dayanışma çağrısında bulunduklarını ifade ederken, “Vicdanı olan herkes bu acıya sessiz kalamaz” mesajı verdiler.
Yarış sonrası düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri takdim edildi.
Ödül töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özgür, Yeşilyurt Belediyesi olarak anlamlı bir organizasyonu sporcular ve aileleriyle buluşturmaktan onur duyduklarını ifade ederken, “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışmamız sadece bir spor etkinliği değil aynı zamanda vicdanımızın, merhametimizin ve insanlığımızın sesi olma çabasıdır. Gazze’de yaşanan acılara sessiz kalmayan, duaları ve gönülleriyle oradaki kardeşlerimizin yanında olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böylesine anlamlı bir organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile antrenörlerimize, hakemlerimize, sporcularımıza ve ailelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Yarışları takip eden Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan “Bugün burada sadece bir spor yarışmasına değil, aynı zamanda insanlık onuruna sahip çıkan anlamlı bir organizasyona tanıklık ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise, “Gençlerimizin duyarlılığı ve burada sergiledikleri birlik ruhu bizler için gurur vericidir. Gazze’de yaşanan dramı unutmamak ve sesimizi duyurmak adına düzenlenen bu etkinliğin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Katılım sağlayan sporcularımıza, ailelerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışmasında dereceye giren sporcular şunlar:
Bayanlar (6 Yaş)
1.Derin Özelçi / 2.Aşel Demirci
Bayanlar (7 Yaş)
1.Alya Su Deniz/ 2.Arya Deniz Denizhan/ 3.Hatice Zümra Kaplan
Bayanlar (8 Yaş)
1.Ecrin Fırat/ 2.Elif Serra Yücel/ 3.Elif Gülce Güneş
Bayanlar (9 Yaş)
1.Revza Nazalı/ 2.Asel Kaya/ 3.Beren Zorlu
Bayanlar (10 Yaş)
1.Zeynep Gökçe Türkoğlu/ 2.Ece Rabia Pazar/ 3.Elif Su Polat
Bayanlar (11 Yaş)
1.Sude Naz Gürbaş/ 2.Sare Ateş/ 3.Sude Altın
Bayanlar (12 Yaş)
1.Erva Ekemen/ 2.Elif Sara Özdemir/ 3.Şura Malatyalı
Bayanlar (13 Yaş ve Büyükler)
1.Yağmur Akgün / 2.Melda Şaşmaz/ 2.Zeynep Pelin Akyüz
Erkekler (6 Yaş)
1.Muhammet Baybars Güneş/ 2.Asaf Osman Özdemir/ 1.Alp Arslan Günver
Erkekler (7 Yaş)
1.Yavuz Selim Vurmaz/ 2.Ahlas Özurfalı/ 3.Sina Ege Bayat
Erkekler (8 Yaş)
1.Tarık Efe Tantekin/ 2.Eymen İlyas Güler/ 3. Halil İbrahim Güngör
Erkekler (9 Yaş)
1.Miraç Kaan Günata/ 2.Muhemmed Gültekin/ 3.Talha Burak Kaplan
Erkekler (10 Yaş)
1.Mustafa Salih Kuru/ 2.Hüseyin Yunus Güngör/ 3.Ertuğrul Özden
Erkekler (11 Yaş)
1.Yusuf Malatyalı/ 2.Semih Karadaş/ 3.Musa Mete Güneş
Erkekler (12 Yaş)
1.Yiğit Efe Alan/ 2.Burhan Efe Şen/ 3.Akil Müçteba Akbaş
Erkekler (13 Yaş+Büyükler)
1.Emirhan Deniz/ 2.Tunay Kerem Demirci/ 3.Kağan Kargılı
Spor, 27 Ekim 2025 06:09
Yorumlar (0)
Aspuzu Caddesi’nde Sulama Kanalına Düşen Otomobilde Yaralanmalı Kaza
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm Olayı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Başkan Geçit, Asrın Felaketinin Toplumda Açtığı Derin Yaralara Dikkat Çekti
Malatya Bizim Evimiz”: Ekmeğine ve Şehrine Sahip Çıkan Duruş
Türkiye–Mısır İş Forumu’nda Malatya Rüzgârı: Sadıkoğlu Katılım Sağladı.
6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Depremin Üzerinden Yıllar Geçti, Malatya Hâlâ Aynı Sorularla Baş Başa
6 Şubat’ın 3. Yılında Başkan Er’den Duygu Yüklü Mesaj
Ulaşımı Rahatlatacak Proje: Başkan Er Alternatif Yolu Açıkladı
Battalgazi’de Sevindiren Haber: Kayıp Çocuk Bulundu
Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
Malatya’da Konteyner Yangını Korkuttu: Can Kaybı Yok
Deprem Sonrası Malatya’nın Enerji Altyapısına 3,5 Milyar TL’lik Dev Yatırım
Deprem Senesi Malatya: Enkaz Altında Kalan Hayatlar, Yarım Kalan Umutlar
BAŞKAN GEÇİT, MECLİS’TE KONUŞTU: “6 ŞUBAT’IN ACISI VE KAYIPLARIMIZ HÂLÂ YÜREĞİMİZDE”
Battalgazi’de Kanalboyu ve Orduzu Temizlikle Yenileniyor
Eğitime Destek Mesajı: Başkan Sami Er Barguzu Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
Vali Seddar Yavuz Yenilenen Acil Servis Açılışına Katıldı
MAGİNDER ve Hekimhan Muhtarlar Derneği Güçlerini Birleştirdi
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
