YEŞİLYURT’TA ‘FİZİK TEDAVİ VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ’ 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!
Sağlık, 29 Ekim 2025 03:10
Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi, vatandaşların fiziksel sağlığını korumak, yaşam kalitesini artırmak ve toplumda sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmak amacıyla 1 Kasım’dan itibaren ‘Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ başlatıyor. Alanında uzman fizyoterapistlerin ve sağlık profesyonellerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seminerlerde farklı konu başlıklarında eğitimler düzenlenecek ve ücretsiz sağlık taramaları yapılacak.
Yeşilyurt İlçesinde fiziksel farkındalığı artırmak, önleyici sağlık kültürünü yaygınlaştırmak, doğru egzersiz ve beslenme alışkanlıkları kazandırmak, günlük yaşamda hareketliliği teşvik etmek ve sağlıklı yaşamı bir yaşam tarzı haline getirmek amacıyla ‘Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ başlıyor.
Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenip, Malatya İnönü Üniversitesi ve ASE’M Terapi Merkezinin destek verdiği seminerlerde ücretsiz olarak hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilecek.
Alanında uzman fizyoterapistlerin eşiğinde gerçekleşecek eğitimlerde; ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonun Temel İlkeleri’, ‘Sağlık Yaşam ve Egzersizler’, ‘Skolyoz ve Hasta Değerlendirmeleri’, ‘Kadınlarda Fil Bacak Hastalıkları’, ‘Hamilelik Sürecinde Sağlıklı Yaşam ve Egzersizler’, ‘Yaşlılarda Sağlıklı Yaşam ve Solunum Egzersizleri’, ‘Yoga ile Sağlıklı Yaşam’, ‘Egzersizle Daha Sağlıklı Hayat Mümkün’ konu başlıklarında katılımcılara bilgiler aktarılacak.
Vatandaşların hem fiziksel hem de ruhsal yönden daha sağlıklı, dengeli ve aktif bir yaşam sürmeleri hedefleyen her etkinlik, ön kayıtlı 40 kişi için değerlendirme ve tedavi programı ile sınırlı tutulacak. Katılımcılara vücut analizleri, laboratuvar sonuçlarının değerlendirilmesi ve bireysel tedavi programları ücretsiz olarak yapılacak. Eğitimlere katılmak isteyenler, detaylı bilgi ve kayıt için 0530 260 56 77 numaralı telefon üzerinden yetkili isimlerle iletişime geçebilirler.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumun ancak bilinçli adımlarla mümkün olabileceğini vurgulayarak, toplumsal sağlık bilincini güçlendirmek amacıyla ‘Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ başlattıklarını açıkladı.
Vatandaşların bedensel ve ruhsal sağlıklarını korumak adına eğitim ve bilinçlendirme programlarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Geçit, “Sağlıklı yaşam, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Yeşilyurt Belediyesi olarak, bu farkındalıktan yola çıkarak hemşehrilerimizin bedensel, zihinsel ve ruhsal yönden daha dengeli bir yaşam sürmesi için Kent Konseyimiz, İnönü Üniversitemiz ve ASE’M Terapi Merkeziyle işbirliği halinde bu anlamlı projeyi hayata geçirdik. Bu seminerler sayesinde vatandaşlarımız; fizyoterapi, doğru egzersiz teknikleri, duruş bozuklukları, beslenme ve stres yönetimi gibi konularda uzmanlardan bilgi alma fırsatı bulacak. Amacımız, tedaviye ihtiyaç duyulmadan önce sağlığı korumak, önleyici sağlık kültürünü toplumumuzda yaygınlaştırmaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak insanı merkeze alan, toplumun her kesimine dokunan, sağlıklı yaşamı destekleyen projelere devam edeceğiz.” diye konuştu.
Sağlık, 29 Ekim 2025 03:10
Yorumlar (0)
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR
Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.
Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti
ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK
Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.
YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.
Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.
Borçlandırma İşlemlerinde Son 3 Günlük Kritik Süre!
Ahırda Tören, Yanında Ziyafet: ‘Bu Kadarına da Pes’ Dedirten Açılış!
Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu
MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”
Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı
Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.
BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.
Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.
Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.
BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”
Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”
Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir
Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.
Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.
Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenmenı̇n İpuçları...
Türk Dişhekimleri Birliği Haberi: Mutlu Bir Ağız, Mutlu Bir Hayat Demektir...
Battalgazi’de Hijyen ve Fiyat Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim: Yeşilyurt’ta İşletmeler Mercek Altında
