Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Gündem, 01 Kasım 2025 22:36
Malatya, tarımın ve üretimin kalbidir.
Bu topraklarda alın teriyle, sabırla, umutla çalışan binlerce çiftçi var. Ancak ne yazık ki bu çiftçilerin sesi olması gereken Ziraat Odaları, uzun süredir sessizliğe bürünmüş durumda. Deprem bahanesiyle bazı ilçelerde seçimler yapılmadı. Elbette deprem büyük bir felaketti, hepimizin yüreğinde derin izler bıraktı. Ama üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Hayat yeniden kuruldu, üretim yeniden başladı, insanlar yeniden tarlasına döndü. Fakat Ziraat Odaları hâlâ yerinde sayıyor.
Malatya’da çiftçi sabahın erken saatinde kalkar, tarlasına gider, emeğini toprağa verir. Ama emeğinin karşılığını alamaz oldu. Mazot olmuş ateş, gübreye el değmiyor, ürün para etmiyor. Peki bu kadar sıkıntı varken Ziraat Odaları ne yapıyor?
Bu durumda insan sormadan edemiyor: Neden seçimler yapılmıyor? Mevcut başkanlar çok mu iyi çalışıyor da değişime gerek görülmüyor? Yoksa bazıları o koltuklara öyle sıkı mı tutundu ki, bırakmak istemiyor?
Malatya’nın çiftçisi artık dertli. Mazot pahalı, gübre ateş pahası, ürün para etmiyor. Ama odalar suskun. Çiftçi sahipsiz hissediyor kendini. Oysa Ziraat Odaları tam da bu günlerde çiftçinin yanında olmalıydı. Tarımın sorunlarını dile getirmeli, çözüm aramalı, üreticinin hakkını savunmalıydı.
Yoksa mevcut başkanlar çok mu çalışıyor da kimseyi konuşturmuyorlar? Yoksa koltuklar tatlı geldi de bırakmak zor mu geliyor? Çiftçinin sesi olması gereken Ziraat Odaları, sus pus olmuş. Sanki çiftçi yok, sanki sorun yok.
Ama çiftçi var! Hem de dertli, borçlu, yorgun ama hâlâ umutlu… O yüzden artık bu sessizlik bozulmalı. Seçimler yapılmalı, odalar yenilenmeli. Çiftçinin hakkını, emeğini savunacak insanlar başa gelmeli.
Malatya çiftçisi değişim istiyor. Laf değil, icraat istiyor. Gerçekten sahaya inen, köylünün derdini bilen, yanında duran yöneticiler istiyor. Çünkü bu topraklar bunu hak ediyor.
Artık zaman değişim zamanı. Çiftçinin gerçek temsilcilerinin göreve gelme vakti çoktan geldi. Seçimler yapılmalı, odalar yeniden canlanmalı. Çünkü bu toprakların, bu üreticilerin sesi susturulamaz. Malatya’nın emeği, alın teri, hakkı vardır. Ve bu hak, adil bir seçimle, yenilenen bir anlayışla savunulmalıdır.

Gündem, 01 Kasım 2025 22:36
Yorumlar (0)
Yeşilyurt İlçesinde Bulunan Yapının Hasar Durumu Hakkında
BAŞKAN ER STANTLARI ZİYARET EDEREK YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Pütürge ilçesinde Deprem
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERE KAPILARINI AÇTI
Yeşilyurt İlçemiz Tecde Mahallesinde Trafik Kazası
Battalgazi İlçemiz Kernek Mahallesi'nde 'Şüpheli Ölüm
YEŞİLYURT BELEDİYESİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞTURUYOR
MTSO heyeti Bursa Model Fabrikada incelemelerde bulundu
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı!
BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ BİR YATIRIM DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
Göz Rengini Değiştirmek İçin Dünyanın Dört Bir Yanından Geliyorlar
Anabilim Eğitim Kurumları Sahnesinde Cumhuriyet Destanı Bir Kez Daha Hayat Buldu!
Jennifer Lopez, Zen Pırlanta’nın Yeni Marka Elçisi Oldu
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
BATTALGAZİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Malatya'da 4 Milletvekili Cumhuriyet Bayramını Teğet Geçti!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Poster Değişimi Hakkında
Kalıcı makyaj sanatçısı Durkun, Eyebrow Festival YOU 2025’te Türkiye’yi temsil etti!
YEŞİLYURT’TA ‘FİZİK TEDAVİ VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ’ 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!
BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ 30 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Sahipsiz Malatya: 4 Bin Yıllık Sessizlik
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
Cumhuriyet: Sonsuza Kadar Yaşayacak Emanetimiz
Cilt Kuruluğunun Gizli Sebebi: Sıcak Duş Alışkanlığı
Yeni Yönetmelik ile 1,5 Yılda 6,2 Milyon Metreküp Su Tasarrufu Sağlanacak
Yeşilyurt Belediyesi, 90 Yaşındaki Gülistan Teyze’nin Yol Talebini Yerine Getirdi
BAŞKAN GEÇİT, “CUMHURİYET, ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR”
CUMHURİYET; UMUDU YENİDEN YEŞERTMEK, YARINLARA İNANÇLA YÜRÜMEKTİR
Başkan Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatyada 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kapsaminda yapılan spor etkinliklerinde
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU:
BAŞKAN TAŞKIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Geleceğin Lojistik Profesyonelleri Yarıştı, Kazananlar Belli Oldu!
Diş Hekimlerinden Yeni Ruhsat Vergisine Tepki
Vali Seddar Yavuz’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
KULAÇLAR GAZZE İÇİN ATILDI! SPORCULARDAN DUYGUSAL DESTEK
