BATTALGAZİ’YE 25 MİLYONLUK DEV YATIRIM
Gündem, 13 Temmuz 2021 23:13BATTALGAZİ’YE 25 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Battalgazi Belediyesi, Bulgurlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve toplam değeri 25 Milyon TL’yi bulan Güneş Enerji Santrali, Bitüm Depolama Tankı, Soğuk Asfalt Emülsiyon Üretim Tesisi ve Kombine Sathi Kaplama Aracı ve iş makinaları hizmet yatırımının toplu açılış töreni gerçekleştirildi.
Bulgurlu Mahallesi ve İspendere Şifalı İçmelerde yapımı tamamlanan 1.1 Megavatlık Güneş Enerji Santrali, 1000 ton kapasiteli Bitüm Depolama Tankı, Soğuk Asfalt Emülsiyon Üretim Tesisi ve alımı tamamlanan Kombine Sathi Kaplama Araçlarının açılış töreni, Battalgazi Belediyesi’ne ait Asfalt Plent Tesisinde yapıldı. Açılış törenine ev sahibi Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TÜGVA İl Başkanı Mesut Demir, Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda katılımcı katıldı.
Güneş Enerji Santrali yatırımlarına Battalgazi’de devam edecekleri müjdesini de veren Başkan Güder, “İnşallah bundan sonraki süreçte dur durak bilmeden hep beraber Battalgazi’mize mazisine layık geleceğe hazırlayacağız. Bulgurlu mahallesi ve İspendere Şifalı İçmelerine kurduğumuz Güneş Enerji santralimiz ile kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılıyoruz. 4 yılda ise elde ettiğimiz kar ile kendi maliyetini karşılıyor. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Güneş Enerji Santrali yatırımlarımızı Battalgazi’mizde sürdüreceğiz. 5 megavatlık Güneş enerjisi ruhsatını aldık. Bulgurlu mahallesine Megavatlık, İspendere Şifalı içmelerine 100 kilovat santralimizi kurduk. Geriye kalan 3,9 megavat elektrik satış fiyatları öncesinde 1.3 sent iken sonradan 0,4 sente düştü. 3,9 megavatlık enerjimizin yerini Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi’ne hazırlıyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte Battalgazi’mizin istifadesine sunmuş olacağız. Sadece 1 megavat ile elde etmiş olduğumuz yıllık 850 bin ton karbonsioksit gazı salımı engellemiş olduk. Yine 1 megavatlık enerji ile yıllık 3 bin 500 tane ağacın kesimini engellemiş oluyoruz. Bu doğaya yapılan katkı ve hizmettir. Bu 25 Milyon liralık yapmış olduğumuz hizmeti Battalgazi’mize hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.
25 Milyonluk yatırımın Battalgazi’ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, “Öncelikle hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’inde ifade ettiği gibi 25 milyonluk yatırımın açılış töreni için buradayız. Bu yatırımın tarihi ile kültürü ile mümtaz yere sahip olan Battalgazi’mize hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bu hizmet yatırımının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” Şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Battalgazi’ye yapılan 25 milyonluk yatırım, gerçektende önemli bir yatırımdır. Başkanımız göreve geldiği günden beri, kendi bölgesinde gerçekten gözle görülür bir çalışma örneği ortaya koyuyor. Hizmet için gecesini gündüzüne katmış. AK Parti Belediyeciliğinde bir hizmet yarışı vardır. Hamd olsun ki Malatya’daki belediyelerimiz de bu yarışın içerisinde yer alıyor. Cumhur ittifakı ile beraber hep birlikte ülkemize ve memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i kutluyorum. Bölgesine önem veren bir başkanımız. Kıymetli başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Battalgazi Belediyemizin kurmuş olduğu Güneş Enerji Santrallinin açılışını yapmak için bir aradayız. İnşallah bu törenlerin devamı gelecek. 25 milyonluk yatırım. İçerisinde çeşitli iş makinelerinin, Bitüm depolama tankının, Soğuk asfalt tesisi ve Güneş Enerji santralinin olduğu bir yatırım. Bu yatırımın içerisinde özellikle Bitüm depolama tankının olması beni çok sevindirdi. Bitüm fiyatları çok değişkendir, mutlak manada depolama yapmak gerekir. Başkanımızın tedbir alması çok güzel. Belediye kaynaklarının sağlıklı kullanılması takdire şayandır. Bundan dolayı başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Bu hizmetlerin yapılması Malatya’mız için önemli. Güneş Enerjisinin çevreye çok büyük katkıları var. Kurulan bu santralle bu katkıdan yararlanmakta çok önemli. Büyük bir yatırım. Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, “Öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’i tebrik ediyorum. Gerçekten iyi bir çalışma ve performans ortaya koyarak, aldığı bayrağı yükseklere taşıma noktasında büyük gayret sarf ediyor. Özellikle makine parkurunu güçlendirme ve belediyeye yeni gelir kapıları açma noktasındaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Her mahallemize dokunma noktasında da çalışmalar yapıyor. Ana yolların asfaltını büyükşehir belediyesi yapıyor. Ara yollar da Battalgazi Belediyesi’nin ukdesinde. İnşallah bu bitüm deposuyla birlikte başkanım da asfaltlamaları hızlanarak devam edecek. Battalgazi’mizin geleceği parlak. Battalgazi’miz mazisine layık bir şekilde, yaşayanların rahat yaşam sürdüğü bir ilçe olacak. AK Parti olarak 19 yılda Malatya’nın değişimi, dönüşümü noktasında büyük çabalar harcayarak çok güzel hizmetler yaptık. Malatya’nın her bir yerinde AK Parti’nin hizmeti var. Cumhur ittifakıyla, 2023 seçimlerinde milletimizin desteği ve onayıyla da Türkiye’yi 100.yılında çok farklı bir noktaya getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Gündem, 13 Temmuz 2021 23:13
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
